Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

Μοιράζομαι σκέψεις.....Αποτέλεσμα εικόνας για Πρόσφυγες


Το άρθρο αυτό με έβαλε σε σκέψεις,  ενώ παράλληλα με έκανε να καταλάβω, όλα τα ανεξήγητα (για μένα) στην  "προτίμηση" των προσφύγων, να κάνουν ένα εξαιρετικά επικίνδυνο, δαπανηρό και μακρινό ταξίδι, μέσω της χώρας μας προς  την Ευρώπη, επίσης τους λόγους που δεν τους δέχονται, το Qatar, τα Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία κλπ που είναι πολύ πλούσιες χώρες,  ομόθρησκες και οπωσδήποτε πλησιέστερα στη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, από τη Βόρεια Ευρώπη ........
Αποτέλεσμα εικόνας για Πρόσφυγες

 

Προσφυγιά ή "εισβολή";

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου*.


Η παρουσία του Ισλαμ σε μια χώρα επιδρά στις εξελίξεις ευθέως ανάλογα με τους αριθμούς των μουσουλμάνων που βρίσκονται εκεί. Αν οι αφοσιωμένοι οπαδοί του Μωάμεθ δεν ξεπερνούν το 1% του πληθυσμού τότε οι μουσουλμάνοι είναι φιλήσυχοι, αγαπούν την ειρήνη και δείχνουν έτοιμοι να ασχοληθούν αποκλειστικά με την καθημερινότητά τους. Αυτό ισχύει απόλυτα σε χώρες οπως οι Ηνωμένες Πολιτείες η Αυστραλία η ο Καναδάς με ποσοστό μουσουλμάνων απο 0,08 έως 1,8% . Η επιθετική ισλαμοποίηση' εχει σαν αφετηρία την στιγμή που οι αριθμοί των μουσουλμάνων ειναι αρκετοί ώστε να επιτρέπουν διεκδικητικές κινητοποιήσεις με στόχο την κατοχύρωση κατ' αρχήνν δικαιωμάτων που στην συνέχεια εξελίσσονται σε επιλογές επιθετικές η καταπιεστικές για τις άλλες πληθυσμιακές ομάδες μιάς χώρας. ΄Οπως με λεπτομέρεια αναφέρει ο Δρ. Peter Hammond στο εξαιρετικά διαφωτιστικό του βιβλίο Slavery, Terrorism and Islam: The Historical Roots and Contemporary Threat (2010), όταν οι ανεκτικές, πολυπολιτισμικές και πολιτικά ορθές κοινωνίες δέχονται μια σειρά από απαιτήσεις των μουσουλμάνων κατοίκων τους κάποια άλλα ζητήματα αρχίζουν να γίνονται ορατά και βαθμιαία κυρίαρχα.
 
 
 
Επιπτώσεις Μουσουλμανικής Κυριαρχίας
Μόλις ο αριθμός των μουσουλμάνων κατοίκων προσεγγίζει το 2 - 5 % αρχίζει ο προσηλυτισμός άλλων εθνικών μειονοτήτων καθώς και ομάδων του πληθυσμού που αισθάνονται περιθωριοποιημένοι και εξαιρεμένοι (λχ φυλακισμένοι). Τέτοια φαινόμενα παρατηρούνται ήδη σε χώρες όπως η Δανία (2%), η Γερμανία (3%) η Βρετανία (2,7%), η Ισπανία (4%) και η Ταιλάνδη (4,6%). Μόλις το ποσοστό ξεπεράσει περίπου το 5 % (Γαλλία 8 %, Σουηδία 5 %, Ελβετία 4,3 %, Ολλανδία 5,5 %, Φιλιππίνες 5 %) οι πιέσεις εντείνονται σε βαθμό μεγαλύτερο από το μέγεθος της μειονότητας. Λχ, γίνονται μεγάλες διεκδικήσεις για την εισαγωγή ενός ειδικού 'καθαρού' (halal) με ισλαμικούς όρους φαγητού, πχ στα σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα την εξασφάλιση απασχόλησης υποχρεωτικά σε μουσουλμάνους για την προπαρασκευή και διαχείρισή του. Σε περιπτώσεις που το αίτημά τους δεν γίνεται δεκτό εμφανίζονται απειλές για κινητοποιήσεις και αντίποινα. Την ίδια στιγμή αιτήματα αυτοδιοίκησης με βάση την Σαρία (ισλαμικό νόμο) στις ιδιαίτερες κοινότητές τους εμφανίζονται με απειλές για βίαια αντίποινα αν η πίεση απορριφθεί.
Όταν το πληθυσμιακό ποσοστό των μουσουλμάνων ξεπερνά το 10 %, βιαιότητες κάνουν την εμφάνισή τους με ανησυχητική συχνότητα με βάση παράπονα και αιτήματα για την κοινωνική τους κατάσταση. Στο Παρίσι βλέπουμε ήδη πυρπόληση αυτοκινήτων ενώ η παραμικρή κίνηση που ενοχλεί τους ισλαμιστές απαντάται με βιαιότητες και συχνά με αίμα (Παρίσι και Κοπεγχάγη με καρτούν για τον Μωάμεθ και Αμστερνταμ για κάποιο φίλμ). Τέτοιες εντάσεις παρατηρούνται σχεδόν καθημερινά σε κοινωνίες με τέτοια ποσοστά (Ινδία 10%, Κένυα 19%, Ρωσία 15 %).
Με ποσοστά πάνω από 20 % σημειώνονται συχνές εγκληματικές ενέργειες που περιλαμβάνουν σκοτωμούς αντιφρονούντων ετερόπιστων (χριστιανών) η ετερόδοξων (σιίτες) καθώς και σχηματισμός παραστρατιωτικών οργανώσεων όπως λχ στην Αιθιοπία (32,8 %), στο Τσαντ (53,1 %) και στο Λίβανο (59,7 %) και στη Βοσνία (40 %). Όταν το ποσοστό των μουσουλμάνων κατοίκων ξεπερνά το 60 % σημειώνονται οργανωμένες διώξεις 'άπιστων', εθνοκαθάρσεις αντιφρονούντων, η χρησιμοποίηση της Σαρία σαν επιθετικού όπλου όπως και η Γίζυα (φόρος στους άπιστους) καθώς και φαινόμενα βίαιης Τζιχάντ (Μαλαισία 60,4 %, Κατάρ 77,5 %, Σουδάν 70 %, Μπανγκλαντές 83 %, Αίγυπτος 90 %, Ινδονησία 86,1 % κλπ).
Πρόσφυγες η Εισβολείς;
Οι χριστιανικές χώρες γεμίζουν από μουσουλμάνους τυχαία η κατόπιν κάποιας συνειδητής κινητοποίησης; Κανένας δεν μπορεί με σιγουριά να διατυπώσει κάποια καίρια άποψη. Παρατηρήσεις όμως είναι δυνατόν να γίνουν. Η κραυγή 'Χετζίρα' (Hijrah) στέλνει κραδασμούς ανατριχίλας στις ψυχές και στο θυμικό των μουσουλμάνων. Σηματοδοτεί το ξεκίνημα του Ισλάμ κι' αναφέρεται στη φυγή σαν πρόσφυγας του Προφήτη Μωάμεθ από την Μέκκα, για να διασωθεί από επικείμενους φονιάδες, την άφιξή του στη Μεντίνα (τότε, Γιαθρίμπ), την μεθόδευση της από μέσα κατάληψής της και την επεκτατική στη συνέχεια κυριαρχία του Ισλάμ παντού. Περιέχεται σε 91 στίχους του Κορανίου σαν καθήκον των μουσουλμάνων να μιμηθούν τoν Προφήτη και να αυξήσουν την Χετζίρα, με στόχο την επεκτατική διάδοση του Ισλάμ σε άλλες χώρες και κοινωνίες. Μια τέτοια 'φυγή' των μουσουλμάνων, με την μορφή προσφυγιάς η μετανάστευσης, οριοθετεί τους τρόπους με τους οποίους η Σαρία (ιερός νόμος) μπορεί τελικά να επιβληθεί σε αλλόπιστες κοινωνίες. Από την βία των Σαλαφιστών μέχρι την αξιοποίηση των δημοκρατικών θεσμών και της ανοχής των άλλων κοινωνιών, που κάνουν χρήση οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι και οι οπαδοί της Χιζμπ - ουτ Ταχρίρ, υπάρχουν σαφείς θρησκευτικές αναφορές στα διάφορα ιερά κείμενα. Σε ποιό βαθμό λοιπόν η ανθρώπινη πλημμύρα που κατακλύζει τα ελληνικά νησιά και την υπόλοιπη Ευρώπη είναι προιόν γνήσιας προσφυγικής διαφυγής η αποτέλεσμα προσχεδιασμένης - με μεθόδους βίαιου εξαναγκασμού συχνά - ισλαμικής διείσδυσης;
(Για περισσότερες πληροφορίες στο θέμα, βλ το μικρό βιβλίο των Sam Solomon και E. Al Maqdisi, Modern Day Trojan Horse: Al-Hijra, the Islamic Doctrine of Immigration, Accepting Freedom or Imposing Islam?.
Advancing Native Missions, 2009).
Ρίχνοντας μια ματιά στις φωτογραφίες και στα βίντεο από τα συμβαίνοντα στα ελληνικά νησιά και στους σταθμούς της Βουδαπέστης, της Βιέννης και του Μονάχου αλλά και στα σύνορα Ουγγαρίας - Σερβίας και Γερμανίας - Δανίας διαπιστώνουμε (παρά τις προσπάθειες των ΜΜΕ να επικεντρώνουν τις κάμερες στα ελάχισταίγυναικόπαιδα) πως 8 στους 10 εικονιζόμενους είναι νέοι άνδρες ηλικίας γύρω στα είκοσι και πάνω. Ανάμεσα στις τόσες χιλιάδες 'πρόσφυγες', που είναι οι πολλές γυναίκες, τα μικρά παιδιά, οι άρρωστοι και οι ηλικιωμένοι; Αυτοί δεν κινδυνεύουν από τους εμφύλιους και τις αγριότητες των τζιχαντιστών του Χαλιφάτου; Κάτι δεν στέκει καλά σε όλα αυτά. Είναι περίεργο πως δεν γίνεται σχεδόν καθόλου κουβέντα για το ζήτημα αυτό.Είναι επίσης ακατανόητο πως όσοι διαφεύγουν από τη Συρία κυρίως στρέφονται προς την Δύση, και όχι προς πολύ κοντύτερα ευρισκόμενες χώρες που είναι πλούσιες αλλά και μουσουλμανικές. Σε χώρες όπως το Κουβέιτ, το Κατάρ , τα Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία δεν έχει μέχρι σήμερα μεταφερθεί ούτε ένας (!) μετανάστης. Ενώ σε άλλες γειτονικές χώρες, με σοβαρά όμως οικονομικά προβλήματα οι περισσότερες , και που δεν μπορούν να τους κρατήσουν για πολύ, έχουν γίνει δεκτοί πάρα πολλοί (Τουρκία 1,8 εκ., Λίβανος 1,2 εκ., Ιορδανία 628.000, Αίγυπτος 133.000). Κι αυτοί όμως, λόγω άθλιων οικονομικών συνθηκών, πασχίζουν να φύγουν για Ελλάδα και Ευρώπη. Γιατί οι εύπορες μουσουλμανικές χώρες, όπου θα μπορούσαν να παραμείνουν μόνιμα δίχως προβλήματα, δεν δέχονται κανέναν;Μήπως λοιπόν στόχος είναι η νέα 'φυγή' (hijrah) προς την Δύση; Πριν από μήνες το Ισλαμικό Χαλιφάτο στη Συρία και στο Ιράκ είχε απειλήσει την Δύση με 500.000 χιλιάδες ισλαμιστές 'πρόσφυγες'. Που σύμφωνα με το παράδειγμα του Προφήτη θα διέβρωναν τις κοινωνίες αυτές από μέσα, διαδίδοντας την φανατισμό τους, με τελικό στόχο την επιβολή της Σαρία. Το σχέδιο του Χαλιφάτου δείχνει να πετυχαίνει, με την Ευρώπη να κατακλύζεται από μουσουλμάνους και τα ελληνικά νησιά, σαν ανυπεράσπιστα προγεφυρώματα, να βουλιάζουν κάτω από το βάρος των αριθμών τους..
Το ζήτημα δεν έχει να κάνει με ρατσισμό. Μια και η εθνικότητα και το χρώμα των εισβολέων δεν παίζει κανένα ρόλο. Εχει όμως μεγάλη σημασία η σύγκρουση αξιών. Οι κοινωνίες μας είναι χτισμένες πάνω στην αποδοχή του διαφορετικού, στην ανεκτικότητα και τον αλληλοσεβασμό. Αυτές είναι αρχές που αντιπαρατίθενται με τον ακραίο ισλαμισμό. Οι αξίες των δύο πολιτισμών δεν είναι συμβατές. Φανατισμός, μίσος, αντιπαλότητα, εξαίρεση του 'άλλου' κυριαρχούν στο δικό τους πολιτισμό. Στην αναπόφευκτη σε βάθος χρόνου ρήξη, ποιος θα κυριαρχήσει;
Οι Ευρωπαικές ηγεσίες εξακολουθούν να κρατούν τα μάτια ερμητικά κλειστά στην πραγματικότητα και στους κινδύνους. Προκειμένου να εξυπηρετήσουν παροδικά συμφέροντα και μυωπικούς πολιτικούς στόχους θυσιάζουν τις μακρόπνοες προοπτικές των κοινωνιών τους. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τη σκέψη τους και την έλλειψη οραματισμών.


*Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος έχει γράψει τα βιβλία: Στην Καρδιά του Ισλάμ: Από τις Στέπες της Κεντρικής Ασίας στο Αφγανιστάν (2001) και πρόσφατα Η Οργή του Ισλάμ και οι Φανατικοί της Τζιχάντ (2015)

 

24 σχόλια:

 1. Κλαυδία μου, ασφαλώς και υπάρχει κι' αυτή η εκδοχή. Εκδοχή που μου φέρνει ρίγη!
  Και ερωτώ εγώ η άσχετη: Αν σταματούσαν οι πόλεμοι στις μακρινές αυτές πατρίδες δεν θα σταματούσε αυτομάτως και η σωρηδόν μετανάστευση; Αυτούς τους πολέμους όμως ποιος τους συντηρεί; Μάλλον η Δύση για τους γνωστούς λόγους (εμπόριο όπλων κλπ). Άρα, επιθυμεί η Δύση να Ισλαμοποιηθεί ο Δυτικός κόσμος; Στο φτωχό μου μυαλό αυτά τα ερωτήματα μου "βγαίνουν" και αδυνατώ να δώσω απάντηση!
  Σε φιλώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φιλία μου σήμερα το πρωί μου έστειλαν αυτό το άρθρο και θέλησα να το μοιραστώ μαζί με τους φίλους για να πάρω απαντήσεις στις απορίες μου και να συνειδητοποιήσω τις πραγματικές αιτίες των δεινών που ζούνε αυτοί οι άνθρωποι.....

   Διαγραφή
 2. Καλημέρα Κλαυδία μου.
  Πιστεύω πως ισχυουν και οι δύο εκδοχές. Εξαρτάται απο τον άνθρωπο και τον λόγο που επιλέγει η αναγκάζεται να το κάνει αυτό. Πάντα όμως οι φτωχοί τη πληρώνουν.
  Η τελευταία εικόνα με στιγμάτισε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ισως να υπάρχουνε πολύ περισσότερες από δύο εκδοχές, τα γαιοπολιτικά σχέδια είναι πολύπλοκα και αδιευκρίνιστα, σίγουρα όμως οι φτωχοί και αδύναμοι την πληρώνουν πάντα !!!

   Διαγραφή
 3. Ασφαλώς και δεν είναι ρατσιστικό το θέμα, έχει βαθύτερες σκέψεις και προοπτικές, πιστεύω.
  Όλα γίνονται βάσει σχεδίου που ακόμα δεν μας γίνεται γνωστό και προσωπικά, τίποτα δεν θεωρώ τυχαίο. Εκείνοι που πλήττονται πάντα είναι οι άμοιροι και φτωχοί λαοί.
  Να είσαι καλά Γλαύκη και να έχεις μια υπέροχη Τετάρτη!
  Φιλιά πολλά με μια αγκαλιά!:))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κατερίνα μου είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι υπάρχει σχέδιο, και όπως κι εσύ επισημαίνεις αυτοί που πλήττονται και είναι τα μόνιμα θύματα, είναι οι φτωχοί, οι αδύναμοι και οι αθώοι...Φιλιάαα

   Διαγραφή
 4. Απαντήσεις
  1. Μαρία ΄Ελενα ας μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας προσπαθώντας να κατανοήσουμε τι συμβαίνει γύρω μας...

   Διαγραφή
 5. Όσο τρομακτικά κι αν είναι τα νούμερα και τα ποσοστά,
  εγώ μένω στις θλιβερές εικόνες ανθρώπων που δοκιμάζονται
  μέχρι να βρουν τόπο φιλικό για να πατήσουν.
  Βέβαια οι τακτικές των κρατών και των ηγετών
  ξεπερνούν τη λογική μου σαν Χριστιανοί.
  Προς το παρόν προσεύχομαι για να βρουν νέα πατρίδα οι πρόσφυγες
  μέσα μου όμως με τρομάζει η Τζιχαντ και όλες οι σχετικές ομάδες
  οι τόσο φανατισμένες θρησκευτικά.
  Όπως όμως κι αν έχουν τα πράγματα
  η ανάρτησή σου δίνει και μια άλλη οπτική γωνία
  που κι αυτή είναι σίγουρα χρήσιμη.
  Φιλάκια πολλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φλώρα μου τρομακτικά είναι όσα συμβαίνουνε γύρω μας κι εμείς παρατηρητές κι ανίσχυροι στις ανθρώπινες τραγωδίες που κάποιοι έχουνε προκαλέσει βάσει σχεδίων και συμφερόντων.....Θύματα πάντα οι αθώοι κι οι αδύναμοι κι εμείς παρατηρητές, βιώνουμε τα δικά μας δεινά....Σε φιλώ

   Διαγραφή
 6. Όλη αυτή η μετακίνηση πληθυσμών αποτελεί κοσμοϊστορικό γεγονός. Κάθε σοβαρή και χωρίς ακρότητες, προσέγγιση είναι αποδεκτή και δημιουργεί προβληματισμούς.
  Το σίγουρο είναι, ότι πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι και να σχηματίζουμε άποψη, χωρίς να παρασυρόμαστε από τις "Σειρήνες" των ΜΜΕ. Για ακόμη μια φορά κα Κλαυδία ευχαριστούμε για τις πληροφορίες και απόψεις που μας μεταφέρεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νάσια μου πιστεύω ότι τα σχέδια αυτά κάποια συμφέροντα υπηρετούν, κι εμείς σαν λαός έχουμε ζήσει ξεριζωμούς και εκτοπισμούς με τρομακτικές απώλειες (Πόντιοι, Κων/πολίτες, Μικρασιάτες) πάντα χάριν ξένων συμφερόντων και σχεδίων....Η ιστορία επαναλαμβάνεται....

   Διαγραφή
 7. Αγαπητή μου Κλαυδία καλησπέρα σου.
  Οι ανησυχίες σου με απασχολούν από χρόνια όταν άρχισε αυτή η εισβολή των Ισλαμιστών προς την Ευρώπη. Έγραφα τότς στα άρθρα μου ότι χρειάζεται να δοθεί κάποια προσοχή. Και τώρα που αυτή η εισβολή πήρε τρομακτικές διαστάσεις ανησυχώ ακόμα πιο πολύ ότι πολύ σύντομα θα δούμε την Ευρώπη να απειλείται.
  Πονάω γι΄αυτούς που χάνουν τη ζωή του σε μια προσπάθεια για κάτι καλύτερο αλλα με απασχολεί τι θα γίνει αύριο όταν όλοι αυτοί θα αρχίσουν να απαιτούν δικαιώματα. Και θα τα πέρνουν. Θα δείτε πόσο μεγάλες απαιτήσεις θα αρχίσουν να έχουν.
  Αυτά και ο Θεός βοηθός
  Νάσαι καλά καλή μου φίλη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ντένη το ζήτημα αυτό σίγουρα μας απασχολεί έντονα και μας προβληματίζει, το Ισλάμ πάντα είχε επεκτατικές βλέψεις όμως και η Δύση, ιδιαίτερα οι ΗΠΑ ,με τους πολέμους στα εδάφη του Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρίας, Λιβύης κλπ έχουνε σίγουρα πυροδοτήσει αυτές τις εξελίξεις.....Ο Θεός βοηθός όπως πολύ σωστά έγραψες....

   Διαγραφή
 8. Κλαυδία μου διάβασα με προσοχή το άρθρο, μέχρι που έφτασα στο όνομα του υπογράφοντα.
  Θυμάμαι λοιπόν την ασταθή πολιτική πορεία του κ. Αδνριανόπουλου, που ξεκίνησε ως πολλά υποσχόμενος φιλελεύθερος και κατέληξε στο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.
  Θυμάμαι ακόμα τις εμμονικές σχεδόν προβλέψεις που έκανε καθημερινά στον τύπο, στη διάρκεια του Γιουγκοσλαβικού εμφυλίου, και επέμενε ότι δεν υπάρχει περίπτωση οι Αμερικάνοι να βομβαρδίσουν τη Σερβία.
  Χωρίς να αποκλείω κανένα σενάριο (αυτό θα το μάθουν οι επόμενες γενιές), μένω στο σχόλιο της Φλώρας. Στις ορδές των ξεκληρισμένων, στη Μεσόγειο που την κατάντησαν απέραντο νεκροταφείο και θεωρώ πως αν χάσουμε την ανθρωπιά μας και αναλωνόμαστε σε σενάρια, οι επόμενοι στόχοι θα είμαστε εμείς.
  Την ίδια θεωρία εξάλλου περί εξελληνισμού της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, χρησιμοποίησαν σαν πρόσχημα οι αντίστοιχες ηγεσίες, για τον ξεριζωμό και τη σφαγή της ρωμιοσύνης.
  Τα θύματα είναι πάντα τα ίδια. Και το αίμα δεν έχει θρησκεία. Αν το αντιληφθούμε κάποτε αυτό, ίσως να είμαστε εμείς αυτοί που ορίζουν τους χάρτες και τα σύνορα.
  Με όλη μου την αγάπη και την καλή διάθεση, ήθελα να δώσω και την άλλη όψη του νομίσματος.
  Φιλιά πολλά και ο όποιος Θεός μας βλέπει, ας βοηθήσει να σταματήσει αυτή η γενοκτονία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μαρία μου όταν αποφάσισα να αναρτήσω αυτό το άρθρο, δεν εστίασα καθόλου στον αρθρογράφο, εκ των υστέρων και κατόπιν της δικής σου επισήμανσης, νομίζω ότι θα έπρεπε, πάντως επειδή το ΄ζήτημα αυτό μας απασχολεί και μας προβληματίζει όλο και περισσότερο και τα θύματα αυτής της τρομακτικής μετακίνησης των ανθρώπων πληθαίνουνε, έκρινα σκόπιμο να ακουστούνε οι απόψεις των σκεπτόμενων ανθρώπων που μου κάνουνε την τιμή να με επισκέπτονται στο μπλόκ....κυρίως αναζητώ απαντήσεις στα δικά μου ερωτηματικά ....γιατί δεν άνοιξαν τις πόρτες τους τα Αραβικά Εμιράτα, το Ιράν, η Σαουδική Αραβία, το Κουβέϊτ, αυτός ο ξεριζωμός και οι θυσίες των αμάχων οπμοθρήσκων τους, δεν τους έχει αγγίξει στο ελάχιστο και αναδεικνύεται η Χριστιανική και Δημοκρατική Ευρώπη μόνον πιο φιλεύσπλαχη και αλληλέγγυα;;; Να ελπίσουμε να βοηθήσει ο Θεός να παραμεριστούν τα όποια ¨συμφέροντα" ή "σχέδια" για να σταματήσει το αίμα των αθώων να χύνεται άδικα... Σε φιλώ

   Διαγραφή
 9. Ναι Κλαυδία μου είναι ανησυχητικό και σίγουρα είναι μια εξήγηση αν λάβουμε υπόψη και όσα οι φανατικοί κύκλοι του Ισλάμ έχουν πει κατά καιρούς για την εξάπλωση του Ισλάμ. Δυστυχώς είναι πάνω από μας και ας ελπίσουμε ότι εκείνοι που κρατούν τα νήματα ξέρουν τι κάνουν
  Καλή Κυριακή να περάσεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αννα μου καλημέρα, είναι τρομακτικά αυτά που ζούμε και φρικαλέα η διαπίστωση ότι "αυτοί που κινούν τα νήματα" αδιαφορούν παντελώς για την ανθρώπινη ζωή, τις καταστροφές, τη βία που εξαπλώνεται.....το μόνο που ξέρουν καλά να κάνουν είναι να λειτουργούν, υπέρ της εξυπηρέτησης των συμφερόντων τους και αυτό είναι ολέθριο για ολόκληρη την ανθρωπότητα....

   Διαγραφή
 10. Στα πρόσωπα των ανθρώπων αυτών, δεν μπορώ να δω κανένα σχέδιο.
  Βλέπω αγωνία για επιβίωση, όνειρο για ζωή και απίστευτο πόνο από τον ασύλληπτο τρόμο που έζησαν!
  Ποιος μπορεί να υποστηρίζει τάχα πως όλα αυτά τα μωρά είναι επικίνδυνα?
  Το μυαλό μου κολλάει στη δυστυχία...και στο ότι κανείς δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει αυτό το έγκλημα!

  Φιλιά πολλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα το σχέδιο είναι η εξαθλίωση και ο εκπατρισμός των αδυνάμων.....τα κέρδη ανυπολόγιστα για τους δουλέμπορους και αυτούς που θα εκμεταλλευτούν τα εδάφη των χωρών πουθα εγκαταλειφθούν από τους κατοίκους και τους υπερασπιοστές τους, άσε τα δισεκατομμύρια από το εμπόριο όπλων......γι΄αυτό δεν κάνουν τίποτα αυτοί που τα προκαλούν όλα αυτά, γιατί απλούστατα κερδίζουν....στο παρόν και το μέλλον δυστυχώς...

   Διαγραφή
 11. Σκέφτηκα Κλαυδία μου, πως το παρακάτω video έχει επίσης πολύ ενδιαφέρον...

  https://www.youtube.com/watch?t=3&v=RvOnXh3NN9w

  ΑΦιλιά και καλή βδομάδα θα μας ευχηθώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στεφανία μου σ΄ευχαριστώ πολύ που μου έστειλες το βίντεο αυτό, πραγματικά είναι ενδιαφέρον και βοηθάει να αντιληφθεί κανείς σφαιρικά τα γεγονότα....Καλή εβδομάδα !!!

   Διαγραφή
 12. Η θρησκευτική πίστη ανέκαθεν ήταν μοχλός για πολέμους από τους ηγέτες αλλά και από τους επίδοξους ηγέτες. Η σύγχρονη αγριότητα με κίνητρο τη θρησκεία βρίσκει τις δυτικές χώρες να τρέχουν πίσω από τα τραγικά γεγονότα τα οποία όφειλαν να έχουν προβλέψει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ απόλυτα με την άποψή σου και εκπλήσσομαι με την ανικανότητα των δυτικών κοινωνιών να προβλέψουνε αλλά και να προλάβουνε τα τραγικά γεγονότα...

   Διαγραφή