Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Άνθρωποι που με το πέρασμά τους αγγίζουν ψυχές



 
 
 
Μια μέρα, όχι πολύ παλιά, ένα παιδί γεννήθηκε. Αυτό το παιδί ήσουν εσύ.
Οι πιθανότητες να έρθεις σε αυτόν τον κόσμο ήταν απειροελάχιστες. Οι γονείς σου όχι μόνο έπρεπε να συναντηθούν, αλλά έπρεπε να αισθανθούν και κάποια έλξη ώστε να επιτρέψουν τη δημιουργία σου. Είτε ήταν τρελά ερωτευμένοι για χρόνια, είτε συναντήθηκαν μόνο μια φορά δεν έχει σημασία. Εσύ ήρθες εδώ και υπάρχει κάποιος λόγος.
Ο κόσμος δεν έχει δει άλλον άνθρωπο σαν εσένα και δε θα δει ποτέ όμοιό σου. Είναι η δική σου στιγμή. Σε σχέση με τα εκατομμύρια χρόνια ζωής αυτού του πλανήτη, το πέρασμά σου μοιάζει με ένα φτερούγισμα πεταλούδας.
Και όμως μέσα σε αυτό το διάστημα δημιούργησες, αγάπησες, αγαπήθηκες, έμαθες και μοιράστηκες τη ζωή σου με άλλους ανθρώπους.
Ίσως κάποιες στιγμές τα πράγματα να ήταν δύσκολα. Όλα να σου φάνηκαν μάταια, να σου φάνηκαν δύσκολα και απροσπέλαστα. Εκείνες όμως οι σκοτεινές στιγμές είναι η απόδειξη ότι έχεις περισσότερη δύναμη από όσο νομίζεις, ότι έχεις περισσότερες αντοχές από ότι πιστεύεις και ότι έχεις μια ακλόνητη αποφασιστικότητα. Μόλις το δεις και το εκτιμήσεις, οποιοδήποτε εμπόδιο εξαφανίζεται.
Θυμήσου τις στιγμές που μοιράστηκες τη χαρά με τους συνανθρώπους σου. Εξαιτίας σου υπήρξαν αυτές οι στιγμές. Χωρίς εσένα δε θα υπήρχαν. Θυμήσου κάθε άνθρωπο που μοιράστηκες το χαμόγελό σου. Θυμήσου κάθε άνθρωπο που αγκάλιασες και φίλησες. Κάθε άνθρωπο που του συμπαραστάθηκες, που τον ενθάρρυνες, του είπες έναν καλό λόγο για να μην τα παρατήσει. Θυμήσου όλους αυτούς, στους οποίους έδωσες κίνητρο να κοιτάνε τον ήλιο, να κοιτάνε τον ουρανό και τις ομορφιές γύρω τους και να παίρνουν δύναμη από τη δική σου στάση ζωής. Αν δεν ήσουν εσύ, εκείνες οι στιγμές δε θα υπήρχαν.
Εξαιτίας σου υπάρχει περισσότερη χαρά στον κόσμο. Εξαιτίας σου υπάρχει περισσότερη ελπίδα στον κόσμο. Εξαιτίας σου ο κόσμος μπορεί να είναι πιο αισιόδοξος. Ακόμα κι αν αυτά που κάνεις δε σου φαίνονται σπουδαία, να θυμάσαι ότι τα πάντα εξαπλώνονται και έχουν μια αλυσιδωτή αντίδραση.
Κάθε σου σκέψη, κάθε σου λέξη και κάθε σου πράξη επεκτείνεται και ενώ εσύ νομίζεις πως επηρεάζεις μόνο έναν άνθρωπο, στην ουσία επηρεάζεις εκατοντάδες, ακόμη κι αν δεν τους γνωρίζεις. Όταν σκορπίζεις καλοσύνη, εμπνέει κι άλλους να κάνουν το ίδιο. Όταν χαμογελάς, ζωγραφίζεις χαμόγελα και στα πρόσωπα των άλλων. Η δική σου αγκαλιά ανοίγει κι άλλες αγκαλιές. Η δική σου αγάπη είναι φάρος για να μη «χαθούν» οι ψυχές στο ταξίδι τους.
Βαθιά μέσα σου γνωρίζεις πως έχεις φως και το κουβαλάς όπου και να πας. Φωτίζεις τον δρόμο σου και το δρόμο των άλλων. Και για αυτό σε ευχαριστούμε που υπάρχεις. Ναι, εσένα. Εσένα που διαβάζεις αυτές τις λέξεις αυτήν την στιγμή. Εσένα που αγγίζεις ψυχές με το πέρασμά σου.

Αρθρο της Βίκυς Τσώκου

13 σχόλια:

  1. Αυτή η αλληλεπίδραση είναι μαγική!!!!!

    Καλή εβδομάδα κορίτσι μου ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KAΛΗΜΈΈΈΡΑ, μ΄έναν μοναδικό ήλιο που βγήκε σήμερα και προαναγγέλει τον ερχομό της ΆΝΟΙΞΗΣ!
    ΜΟΝΑΔΙΚΌ και ΑΛΗΘΙΝΌ το κείμενο που μοιράστηκες μαζί μας αγαπημένη μας Κλαυδία!
    Όλοι μας είμαστε κρίκοι μιας αλυσίδας, που αν έσπαγε ένας απ΄αυτούς, ίσςω δεν θα υπήρχαμε!Κάτι τόσο όμορφο, σχετικό με τους κρίκους το διάβασα στο εξαίρετο βιβλίο του κ.Πάνου Τσεπενέκα, το άγγιγμα του αρχάγγελου!
    Συγχαρητήρια στην κ.Βίκυ Τσώκου που έγραψε αυτό το άρθρο!Πρέπει να το διαβάζουμε συχνά ώσπου να το ενστερνιστούμε!
    ΦΙΛΙΆ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ και μια αγκαλιά,από αυτές που εμπνέει το κείμενό σου!
    Σε λίγες μέρες έρχεται Άνοιξη! Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μοναδικό, αληθινό και περιεκτικό κείμενο !!!
    Καλή εβδομάδα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ αισιόδοξο! Ένας ύμνος για τον άνθρωπο που ξέρει να σκορπά αγάπη και χαμόγελα. Καλησπέρα Μοναδική Κλαυδία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το κείμενο πράγματι αγγίζει τις ψυχές μας Κλαυδία μου και μακάρι στο πέρασμα μας να καταφέρνουμε το ελάχιστο από όσα αναφέρει !!
    Καλή σου εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θετικό και αισιόδοξο μήνυμα δοσμένο με πολύ λυρικό τρόπο και αισθήματα.
    Να σου ευχηθώ καλή βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλα ενταξει! Ειναι φανταστικο κειμενο! Ευχαριστουμε που το μοιραστηκες! Θα το προωθησω αν δεν σε πειραζει στο φβ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι γλυκιά υπενθύμιση για τη μοναδικότητα του ανθρώπου και πόσο επηρεάζει το μικρό σύμπαν γύρω του! Μπράβο στην Βίκυ και σε σένα που το φιλοξένησες Κλαυδία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπέροχο κείμενο,ένοιωσα τόσο όμορφα που το διάβασα .Σε ευχαριστούμε Κλαυδία να είσαι καλά!!!Συγχαρητήρια στην κ.Τσώκου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο στην κ.Τσώκου, μπράβο και σε σένα Κλαύδια μου που το κοινοποίησες.
    Πρέπει να το διαβάζουμε κάθε πρωί.
    Να είστε καλά.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η αλληλεπίδραση των ανθρώπων που συναντάμε στο διάβα της ζωής μου Κλαυδία μου! ολοι για κάποιο λόγο συναντιόμαστε...και χαίρομαι που βρεθήκαμε ;)
    Φιλιά πολλά και ...ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι όμορφο κείμενο... και με πόση ευαισθησία γραμμένο!!!
    Μπράβο στη συγγραφέα και σε σένα, Κλαυδία μου που μας το πρόσφερες.
    Καλό τριήμερο και καλή Σαρακοστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή