Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Καλωσόρισμα !!!


 Δεν έχω κάμερες πολλές μουδέ οντά μεγάλο,
μα ‘χω τσ’ αγκάλες μ’ ανοιχτές μέσα να σας σε βάλω.





Η Αλεξάνδρα ( http://abuttononthemoon.blogspot.gr/) με "σκούντηξε" να είναι καλά και πήρα είδηση το δρώμενό της secret spring circles!!!  Δεν ξέρω αλλά αυτή η ΄Ανοιξη με έχει βρεί σε μία κατάσταση πλήρους αποδιοργάνωσης.....πήρα μπρός και  άρχισα να το επεξεργάζομαι το θέμα "Καλωσόρισμα"....ξέρω τι σημαίνει η λέξη, μας εξήγησε λεπτομερώς και η Αλεξάνδρα : σημαίνει σε υποδέχομαι, σε αποδέχομαι, σε καλοδέχομαι. Στο σπίτι μου, στην καρδιά μου, στα όνειρά μου. Εσένα, τον ξένο, τον άγνωστο, το φτωχό, τον πληγωμένο. Και σου προσφέρω, σου εύχομαι, σου στέκομαι. Κι ακόμα, κάτι πιο προσωπικό. Σε καλοδέχομαι στα άδυτα της ψυχής μου, εσένα, που είσαι ο δικός μου άνθρωπος. Σε υποδέχομαι ξανά στο σπίτι μου, εσένα, που μαλώσαμε. Σε αποδέχομαι, εσένα, που μοιάζεις λίγο περίεργος, αλλά μπορεί να γίνουμε φίλοι.





Εχω βιώσει και μπόλικα καλωσορίσματα στη ζωή μου, το πατρικό μου σπίτι (ένα μικροαστικό τριάρι σε πολυκατοικία του 60) ήτανε πάντα ανοικτό στους φίλους , τους συγγενείς ακόμη και στους πιο μακρινούς, αργότερα  συνεχίστηκε η παράδοση στο δικό μου σπίτι, το σόϊ του συζύγου, τα πεθερικά μου, ανεξαιρέτως όλοι πάντα καλοδεχούμενοι  , η πόρτα μου ανοιχτή όπως και η καρδιά μου ,  υποδοχή με χαμόγελο, κεράσματα,  το καλωσόρισμα  με όλη τη σημασία της λέξης, αυτό που είχα μάθει από τα μικράτα μου.... αν και αναλογιζόμενη την πραγματική έννοια της φιλοξενίας και του καλοσωρίσματος, όπως την έχουνε βιώσει άλλοι άνθρωποι, ούτε καν την έχω προσεγγίσει...
 

Αναζητώ ιδέες, ξεφυλίζω περιοδικά, σερφάρω ατελείωτα προκειμένου να βρώ κάτι αντιπροσωπευτικό για να στείλω στο μυστικό μου ταίρι....μέρες μου τριβέλιζε το μυαλό αυτή η σκέψη, ώσπου εντελώς ξαφνικά, άστραψε η ιδέα !!! Ξεκίνησα άμεσα την υλοποίησή της και είμαι πανευτυχής που μόλις ολοκληρώθηκε .....βρίσκομαι στο στάδιο της αναζήτησης κατάλληλης συσκευασίας, οπότε θα ακολουθήσει αμέσως η αποστολή !!! Μυστικό μου ταίρι, σύντομα θα λάβεις το κάτι τις μου, μέχρι τότε.....υπομονή !!!


Αλεξάνδρα μου σου είμαι υπόχρεη για το "ξεκούνημα",  η συμμετοχή μου στο όμορφο δρώμενό σου με έβγαλε από την αδράνεια και πολύ το χάρηκα.....ανυπομονώ για τη συνέχεια, μέχρι τότε θα σας κεράσω όλους ένα μοσχομυρισμένο χαλβά (το γλυκό καλωσορίσματος που έφτιαχνε κι ακόμη, δόξα το θεό,  φτιάχνει η μαμά μου) και θα σας τον στολίσω και με μία ταιριαστή μαντινάδα που έχω ακούσει απο τα χείλη της γιαγιάς μου :

 Χίλια καλώς ορίσανε οι φίλοι οι γ-εδικοί μας,
κι α δε χωρούν στο σπίτι μας, πάνω στη κεφαλή μας.


 Για την ιστορία, η γιαγιά μου, μητέρα του πατέρα μου, βρέθηκε διωγμένη από τον τόπο της, λόγω του πολέμου, στον Πειραιά όπου από τους βομβαρδιμούς των Γερμανών καταστράφηκε το σπίτι, η οικοσκευή και το μαγαζί του παπού μου, σωθήκανε μόνο οι ίδιοι και τα 4 αγόρια τους καθώς και λιγοστά από τα υπάρχοντά τους. Ηρθανε στην Αθήνα, κοντά σε συγγενείς και βολευτήκανε σε δύο καμαρούλες στην αυλή ενός ισόγειου  νεοκλασικού, κάτω από την Ακρόπολη. Κατά την περίοδο του πολέμου, σ΄αυτές τις καμαρούλες καλωσοριστήκανε και φιλοξενηθήκανε περιστασιακά, φίλοι, συγγενείς, κρυφτήκανε ακόμη και ΄Αγγλοι στρατιωτικοί και δύο εβραίες  φίλες φίλων.....
Αργότερα στα χρόνια του εμφυλίου, οι παπούδες μου με κίνδυνο της ζωής τους, συνεχίσανε να καλοδέχονται, να φιλοξενούνε  και να κρύβουνε καταδιωγμένους, τραυματισμένους, ασθενείς....

41 σχόλια:

  1. Τι συγκινητική ανάρτηση, Κλαυδία μου!!!
    Η οικογένειά σου έχει μια ζηλευτή παράδοση στο καλοσώρισμα κι εσύ την ακολουθείς τόσο γλυκά!
    Και χάρηκα που τη γνώρισα την οικογένειά σου μέσα από τη διήγησή σου.
    Να απολαμβάνεις τον χαλβά της μανούλας κι εκείνη πάντα γερή να έχει διάθεση να στον φτιάχνει.
    "Κι αν δεν χωρούν στο σπίτι μας, πάνω στην κεφαλή μας"! Τι άλλο;
    Είμαι σίγουρη πως το ταίρι σου θα το ευχαριστηθεί το δώρο του με τέτοια διάθεση που το στέλνεις. Εγώ ανυπομονώ να το δω!
    Πραγματικά σε ευχαριστώ για αυτή την ανάρτηση, αλλά και για το σκούντημα να κάνω τη δική μου!!!
    Πολλά φιλιά σου αφήνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα μου σου χρωστάω χάρη για τη συμμετοχή μου στο όμορφο δρώμενό σου, καλή επιτυχία εύχομαο και ανυπομονώ να δώ όλα τα καλωσορίσματα . Τα φιλιά σου βρίσκονται ασφαίσμένα, σου στέλνω κι εγώ τα δικά μου....Να είσαι καλά !!!

      Διαγραφή
  2. Όμορφο και ζεστό καλωσόρισμα Κλαυδία μου. Σε ευχαριστούμε για τα όσα αναδύει ολόγυρά μας. Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με συγκινείς πολύ φίλε Γιάννη, σ΄ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, τα εκτιμώ ιδιίτερα. Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  3. Καλως σε βρήκα φιλη μου
    στο σπιτικό σου πάλι
    απου με καλοδέχεσαι
    με ανοιχτή αγκάλη..!!

    Δεν ηταν δυνατον να μην σε ευχαριστησω για το καλωσόρισμα με μια μαντινάδα μου φιλενάδα..! αφου και εσύ μας καλως ορίζεις με τον ιδιο τροπο .. αυτη η μαντιναδα την λενε εδώ στους φιλοξενουμενους τους οι κρητικοι...
    πως να μην έχεις το γονιδιο Κλαυδια μου αφου η φιλοξενια κρατα.. απο τα γενοφάσκια σου..!!
    πολυ ωραια η ανταλαγη δώρων ηδη και εγω εχω στηλει την δικη μου.. να περνας ομορφα παντα... καλο σου απογευμα για ευχες εχουμε καιρό ε; φιλακιαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα μου σ΄ευχαριστώ πολύ για την όμορφη μαντινάδα σου, τις λατρεύω τις μαντινάδες και χαίρομαι κάθε φορά που ανατρέχω σάυτές για κάθε θέμα....Η ανταλλαγή δώρων είναι θαυμάσια ιδέα και μας κρατάει σε εγρήγορση, χαρίζοντάς μας μοναδικές χαρές !!! Σε φιλώ

      Διαγραφή
  4. Υπέροχη ανάρτηση Κλαύδια μου. Γεμάτη ανθρωπιά. Σπουδαίο πολύ να μπορείς να λες καλωσόρισες και να το νοιώθεις. Με συγκλόνησε που στα χρόνια του Εμφύλιου οι πόρτες του σπιτιού σου ήταν ανοικτές για τους καταδιωκόμενους.
    Αυτό θα πει ανθρωπιά.
    Καλό σου Πάσχα αγαπητή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντένη, χωρίς αμφιβολία, οι οικογενειακές καταβολές μας "μπολιάζουνε"
      και σε καιρούς κρίσης, δυστυχίας, πολέμων , οι άνθρωποι καλούνται παράλληλα με τον αγώνα τους για επιβίωση, να εξαντλήσουνε και τ΄αποθέματα της ανθρωπιάς τους...όσα διαθέτει ο καθένας....Καλό Πάσχα σου εύχομαι !!!

      Διαγραφή
  5. Κλαυδία μου πολύ συγκινητική η αναδρομή σου στο πατρικό σπίτι και στην ιστορία που κουβαλάει. Τα καλωσορίσματά σου μυρίζουν φιλοξενία από μακριά. Στείλε ένα κομματάκι χαλβά στα σχόλια, γιατί μου τρέξανε τα σάλια απ' τη φωτογραφία;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου δίνουνε ευκαιρία τα δρώμενα , να κάνω αναδρομές και "μνημόσυνα" στους παππούδες μου.....ωραίοι Ανθρωποι ήτανε....με όλη τη σημασία της λέξης...ο χαλβάς σου σερβιρίστηλε, κόπιαε !!!

      Διαγραφή
  6. Αχ, Κλαυδία μου! Η υπέροχη ανάρτησή σου περί φιλοξενίας και καλωσορίσματος με 'ξύπνησε'!!!! Δεν έχω ακόμα ξεκινήσει το δικό μου δωράκι για το μυστικό μου ταίρι και πρέπει να βιαστώ!!!!
    Πολύ συγκινητικές οι οικογενειακές αναμνήσεις περί φιλοξενίας!
    Να χαίρεσαι την μανούλα σου! Θα κεραστώ λίγο μοσχομυριστό χαλβά που μου θυμίζει και τον υπέροχο χαλβά που έφιαχνε η δική μου μαμά!
    Φιλάκια πολλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο χαλβάς συνυφασμένος με φιλοξενίες και καλωσορίσματα....τα βιώματά μας !!! Τώρα για να είμαι ειλικρινής σπανίως φτιάχνω κέηκ ή χαλβά, όμως σοκολατάκια και γλυκάκι του κουταλιού, υπάρχει πάντα...Φιλιάααα!!!

      Διαγραφή
  7. Πολύ ζεστή ανάρτηση Κλαυδία !!!
    Κι εμείς ξέρουμε για τα τόσο φιλικά καλωσορίσματά σου !!!!
    Σε φιλώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράνια μου, ποτισμένη η γενιά μας από τις εμπειρίες της φιλοξενίας και των καλωσορισμάτων !!! Σε φιλώ !!!

      Διαγραφή
  8. Πολύ συγκινητική ανάρτηση!!!!!Να'σαι καλά Κλαυδία μου!!!!Ευχαριστούμε για τις θύμισες που μοιράστηκες μαζί μας!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου χάρηκα που μοιράστηκα μαζί σας τις αναμνήσεις μου από τους πολυαγαπημένους μου παππού και γιαγιά. Φιλάκια !!!

      Διαγραφή
  9. Αυτό το ανοιχτό και πολύ φιλόξενο σπίτι είχα την τύχη να το χαρώ και εγώ και σε ευχαριστώ πάρα πολύ Κλαυδία γιαυτό καθότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο,ειδικά την σημερινή εποχή.
    Λατρεύω τα….."ανοιχτά σπίτια" γιατί ξέρω ότι έχουν μέσα ανθρώπους με ανοιχτά μυαλά και ζεστές καρδιές(σαν το δικό σου σπιτικό ένα πράμα)!
    Να μου φιλήσεις την γλυκιά και αεικίνητη μανούλα σου Κλαυδία μου!
    Α στον κόρακα,συγκινήθηκα η τρελαμένη γυνή!
    Τις φιλούρες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα μου η φιλοξενία είναι ευλογία και τη βίωσα με όλη τη σδημασία της λέξης από τα παιδικά μου χρόνια. Ητανε συνυφασμένη με τις αξίες ζωής των γονιών, των παππούδων, των προπαππούδων μας...Δυστυχώς όλα αυτά σήμερα έχουνε αλλάξει, προς το χειρότερο δυστυχώς...Σε φιλώ

      Διαγραφή
  10. Το καλωσόρισμά σου με συγκίνησε με πολλούς τρόπους, και ο χαλβάς, από τα αγαπημένα μου γλυκά, με υποδέχτηκε γλυκά!

    Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου νομίζω ότι η φιλοξενία και το καλωσόρισμα είναι στο DNA των ελλήνων, πατροπαράδοτη αρχή και αξία από αρχαιοτάτων χρόνων, που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα, όπως άλλωστε και πολλές άλλες ...Φιλάκια...

      Διαγραφή
  11. Τι όμορφο συναίσθημα να καλωσορίζεις, να προσφέρεις, να φιλοξενείς...
    Ανοίγει η ψυχή σου που λένε. Και με μεγάλη λύπη βλέπω πως αυτό έχει εκλείψει στις μέρες μας και ο καθένας είναι κλεισμένος στο "καβούκι" του και αναμασάει την κακομοιριά του. Είναι απίστευτο πώς αργοπεθαίνει αυτός ο περήφανος και "ανοιχτός" λαός, μου έρχονται δάκρυα να το βλέπω να συμβαίνει.
    Πάντως, απ' το χαλβά σου πήρα ένα μεγάλο κομμάτι και τον καταφχαριστήθηκα!!!!
    Φιλιά πολλά, Κλαυδία μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλία μου τα ίδια συναισθήματα με διακατέχουν βιώνοντας την αλλοτρίωση του "ανοιχτού", φιλόξενου, καλωσυνάτου έλληνα....οι πατροπαράδοτες αξίες και αρετές του ελληνικού λαού εξασθενίζουν και χάνονται...το βλέπουμε να συμβαίνει χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι για να το αναχαιτίσουμε. Απλά εμείς η γενιά μας, προσπαθεί να κρατήσει όσα μπορεί, για τα παιδιά μας ....δεν ξέρω, θέλω όμως να ελπίζω...Σε φιλώ

      Διαγραφή
  12. Τη φιλοξενία σου τη ένιωσα κι εγώ Κλαύδια μου, όταν άνοιξες την πόρτα σου για την κόρη μου και την ανεψιά μου, χωρίς να τις ξέρεις.
    Το ίδιο κι εμείς πάντα θυμάμαι από τη γιαγιά μου, φιλοξενουσαμε όποτε χρειαζόταν.
    Τώρα με την κρίση, είναι ανάγκη να ξαναθυμηθούμε τη φιλοξενία.
    Να είσαι καλά και καλή Μ. Εβδομάδα.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φιλοξενία Ρένα μου , απόλυτα συνυφασμένη με την κουλτούρα μας, που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παραμελήθηκε....αλλάξανε οι ζωές μας, η συμπεριφορά μας, οι αξίες μας...μακάρι η κρίση να μας κάνει και κάτι καλό, να επαναφέρει τις πατροπαράδοτες αξίες μας ! Καλό μεγαλοβδόμαδο !!! Σε φιλώ

      Διαγραφή
  13. Ενταξει περναμε δυσκολα χρονια, αλλα ειναι χαδι μπρος στα οσα εκεινη η γενια περασε!
    Πανεμορφη αναρτηση κι η ιδεα της Αλεξανδρας υπεροχη!
    Καλη Μεγαλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεισ δίκιο, δεν συγκρίνονται οι τωρινές δυσκολίες μας, με εκείνες της γενιάς των παπούδων μας, που όμως όχι μόνο αντέξανε ,αλλά αναδείξανε σε όλο της το μεγαλείο τις αρετές του ηρωϊσμού, του ανθρωπισμού, της φιλαλληλίας....Η ιδέα της Αλεξάνδρας μοναδική και υπέροχη !!! Καλή Μεγάλη εβδομάδα !!!

      Διαγραφή
  14. Στέκομαι ευλαβικά και προσκυνώ όταν ακούω αληθινές ιστορίες ανθρώπων που έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή τους και τις ζωές των παιδιών τους για να προσφέρουν στον άνθρωπο και τον αγώνα.
    Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρο μου είχα την τύχη να έχω παππού και γιαγιά απο την πλευρά του πατέρα μου, άφθαρτους ατόφιους Ανθρώπους, Χριστιανούς αληθινούς κατά το λογισμό αλλά και κατά τα έργα και γνήσιους πατριώτες ...εύχομαι να αναπαύονται εν ειρήνη...

      Διαγραφή
  15. Καλημέρα καλημέρα
    Πολύ όμορφο καλωσορισμα. Είναι φοβερό να ξέρει ο άνθρωπος να καλωσορίζει πραγματικά.
    Ζεστές και συγκινητικές αναμνήσεις.
    Ευχές αφήνω για καλές γιορτές. Καλό Πάσχα Κλαυδία μου. Εύχομαι η Ανάσταση να φέρει ανάσταση ελπίδας για σας και τη χώρα μας. Να σου φέρει κάθε τι καλό και όμορφο
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννα μου είναι βιωματική ανάγκη το καλωσόρισμα....Χριστός Ανέστη και εύχομαι, με την ελπίδα να αναστηθεί η ελπίδα μέσα μας και γύρω μας !!! Σε φιλώ

      Διαγραφή
  16. Πολύ τρυφερή, γλυκιά και ηρωική η φιλόξενη οικογένεια σου Κλαυδία μου!
    Είναι όμορφο να ξεδιπλώνεις καλοσύνη από καρδιάς και να τυλίγεις με ζεστή υποδοχή συνανθρώπους σου! Δεν το βρίσκεις πάντα κανείς, γι' αυτό το εκτιμάς και θαυμάζεις εκείνους που το πράττουν!
    Να είσαι καλά και πάντα να είναι γερή δυνατή η μανούλα να σε μελώνει με τον υπέροχο χαλβά της! Φιλάκια πολλά και Καλή Ανάσταση!:)) ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου , η φιλοξενία απόλυτα συνηφασμένη με την κουλτούρα μας και ιδιαίτερα με την καθημερινότητα της οικογένειάς μου,με έκανε να αισθάνομαι εντελώς φυσιολογικό το γεγονός του καλωσορίσματος και της φιλιξενίας....εύχομαι όλοι να αισθάνονται το ίδιο και να πράττουν ανάλογα !!! Πολλά φιλιά , σ΄ευχαριστώ για τις ευχές !!!

      Διαγραφή
  17. Kλαυδία μου εύχομαι στο φιλόξενο και ζεστό σπίτι σου και στην υπέροχη μαμά σου με τον ωραίο χαλβά!!, Καλή Ανάσταση !! να περάσετε όμορφα αυτές τις Αγιες μέρες,πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεταξία μου, Χριστός Ανέστη !!! Οι παπούδες οι γονείς μας εμφυσήσανε την αυθόρμητη έκφραση του καλωσορίσματος και ταυτόχρονα την πραγματική έννοια τη φιλοξενίας. Είμαι ευγνώμων !!! Σ΄ευχαριστώ για τις ευχές !!! Φιλιάααα

      Διαγραφή
  18. Κλασυδία μου σπίτι σου μπορέι να μην ήρθα,ήρθες όμως εσύ σε ουδέτερο χώρο και μ άνοιξες ΝΑΑΑ την αγκαλιά σου κι άνοιξες την καρδιά σου και με φίλεψες τα πιο όμορφα συναισθήματα,και σαν να μην έφτανε αυτό που δώρισες και έργο των χεριών σου! Τι άλλο θα μπορούσε λοιπόν να με πείσει οτι ο,τι γράφεις στην ανάρτηση είναι πέρα για πέρα αληθινό;;;
    Νάσαι πάντα έτσι , μ ένα πλατύ και ειλικρινές χαμόγελο !!!
    Την αγάπη μου καλή μου και τις ευχές μου για την ωραιότερη Ανάσταση που έχετε βιώσει!Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά μου καλωσόρισμα και φιλοξενία είναι βιωματικές ανάγκες που έχουνε ταυτοποιηθεί με το ελληνικό DNA , τώρα αν τα τελευταία χρόνια, πολλές από τις πατροπαράδοτες αξίες μας, έχουνε παταγκωνιστεί και παραμεληθείς είναι γεγονός...παρ΄όλα αυτά οι άνθρωποι της γενιάς μας πιστεύω ότι έχουνε "ποτιστεί" από αυτές τις αξίες και δύσκολα τις αποβάλλουν...Σ΄ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, σε φιλώ!

      Διαγραφή
  19. Πραγματικά πολύ η ανάρτησή σου Κλαύδια μου δημιουργεί γλυκιά ανατριχίλα, από εκείνες που νιώθεις όταν αναπολείς τις ζεστές οικογενειακές στιγμές και τη θαλπωρή του πατρικού σπιτιού, την αγκαλιά της μαμάς...!!!Να είσαι καλά γλυκιά μου!!!Καλή Ανάσταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου εύχομαι Χριστός Ανέστη και καλό μήνα !!!Φιλοξενία και καλωσόρισμα, δυό έννοιες τόσο οικείες με κάνανε ν΄αναπολήσω τους παππούδες μου ....τις φιλοξενίες και τα καλωσορίσματα του πατρικού σπιτιού !!! Φιλιάααα

      Διαγραφή
  20. Πολύ όμορφα όλα.
    Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστός Ανέστη !!! Σ΄ευχαριστώ Μαρία ΄Ελενα, καλό μήνα σου εύχομαι !!!

      Διαγραφή
  21. Όμορφο και γλυκό το καλωσορισμά σου Κλαυδία μου!!!
    Πάντα χαρές στο φιλόξενο σπιτάκι σου!!Το δωράκι σου το λάτρεψα!!!οι φίλες μου που το είδαν ξετρελάθηκαν επίσης!!σε ευχαριστώ και από δω και πάντα να είσαι καλά!!
    Δεν σου κρύβω ότι η εκπληξή μου ήταν μεγάλη όταν είδα ότι το δώρο ήταν από σένα!!!
    Όπως είπε και η Αλεξάνδρα αναπτύχθηκε μια καρμική σχέση δώρων.....
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή