Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Η συμμετοχή μου στο 7ο Παιχνιδι των λέξεων...






Το 7ο παιχνίδι  ολοκληρώθηκε με επιτυχία και  η επιμελήτρια/ διοργανώτρια Μαρία  http://mytripssonblog.blogspot.gr/μας επαναλαμβάνει, γιά μία ακόμη φορά, αυτό που συνήθιζε να λέει και η Φλώρα από το TEXNIS STORIES που το είχε εμπνευστεί!
Είμαστε όλοι νικητές!
Οι ιστορίες και τα ποιήματα που στόλισαν  και αυτό το παιχνίδι , μας έκαναν να ταξιδέψουμε να σκεφτούμε, να ονειρευτούμε, να θαυμάσουμε, να γελάσουμε, ακόμα και να θυμώσουμε.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις συμμετοχές, αλλά και σε εκείνη που ξεχώρισε!

Τα μανουσάκια της κυρά - Πολυξένης, που στην ουσία είναι τα μανουσάκια της Μαρίας της Κανελλάκη, μας γοήτευσαν  και η ψηφοφορία τα έφερε στην πρώτη θέση!
 
Η δική μου συμμετοχή :
 
 

Μοίρα



Είχε βάλει τη σακούλα με τα κρεμμυδάκια του στιφάδου στο τραπέζι της κουζίνας και τα καθάριζε με  περισσή προσήλωση , που και που σκούπιζε τα μάτια της με το χαρτομάντηλο  που είχε στην τσέπη και έριχνε το βλέμμα στο παράθυρο παρατηρώντας τις στάλες της βροχής που κατρακυλούσανε στο τζάμι. Από τότε που έκλεισε την μικρή τους επιχείρηση ,  βρήκε διέξοδο στη μαγειρική…Μαγείρευε  εθελοντικά  ποσότητες  τροφίμων που αγόραζε η ίδια, ή της προσφέρανε  φίλοι και γνωστοί και σε συνεργασία με τους  γείτονές της , το Φάνη και τη Σόνια ,  οι χύτρες, τα  ταψιά και τα τάπερ  μεταφερόντουσαν  σε συγκεκριμένους φορείς που τα διαθέτανε…
Αναλογιζότανε πως άλλη μία αυλαία είχε πέσει, προχτές που έλαβε το τηλεφώνημα από το Λονδίνο , ο γαμπρός της Αμανάτιος Γκουντούλης  είχε βρεθεί νεκρός στο γραφείο του…η κόρη της, τον είχε εγκαταλείψει πριν έξι μήνες….Η  κόρη της, ποτέ δεν της ανοιγότανε ούτε έλεγε πολλά,  μόνο μία δήλωση τηλεγραφική  : « Φεύγω, θα πάρω τη θέση της υποδιευθύντριας στο Γραφείο της Εταιρείας στο Τόκυο»… Από μικρή τη χαρακτήριζε η άκρατη φιλοδοξία, η φιλαρέσκεια και η φιλαυτία στον υπερθετικό βαθμό , ο γιός της πάλι , καλόψυχος μα  επιπόλαιος και άστατος  πριν την ολοκλήρωση των σπουδών του ,γνωρίστηκε με μία Βραζιλιάνα χωρισμένη με δύο παιδιά που τον περνούσε οκτώ χρόνια , την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα και την ακολούθησε στη Βραζιλία, την παντρεύτηκε 15 ημέρες  μετά τη γνωριμία τους…. ζήσανε μαζί έξι χρόνια, τώρα συζεί  με κάποια άλλη στην Αργεντινή…
Σκούπισε ξανά τα μάτια της  και χαμογέλασε πικρά , στο νού της ήρθε το δίστιχο που έλεγε ο άντρας της : «Εμένα η μοίρα τις χαρές τις δίδει στάλα στάλα γιατί’μαι λέει άξιος για βάσανα μεγάλα…»
Με το Σήφη είχανε γνωριστεί όταν εκείνος δούλευε στο υφασματάδικο του Ιντζίδη κι εκείνη μάθαινε μοδιστρική στο ατελιέ της μαντάμ Αμελί που βρισκότανε ακριβώς απέναντι.  Αγαπηθήκανε , παντρευτήκανε, αγωνιστήκανε μαζί να στεριώσουνε το μικρό μαγαζάκι τους με είδη ραπτικής και σιγά σιγά με σκληρή δουλειά, καταφέρανε να δημιουργήσουνε μία μικρή επιχείρηση εισαγωγής μαντηλιών ….
Καημό είχε ο Σήφης ν΄αποκτήσει ένα «καλό» αυτοκίνητο, τα κατάφερε στα 43  του, το χάρηκε μόλις πέντε χρόνια,  μετά έγινε το ατύχημα, εκείνη η νταλίκα που δίπλωσε και τον πέταξε στο χαντάκι, τρείς μήνες στην εντατική κι από τότε παραπληγικός,  14 χρόνια τώρα, τα τελευταία τέσσερα κατάκοιτος….
Αναστέναξε βαθειά, «Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τη σκιά της μοίρας του» έλεγε η μαντάμ Αμελί, είχε δίκιο , το συνειδητοποιούσε κάθε μέρα που κοίταζε το λεβέντη το Σήφη της, καθηλωμένο στο κρεβάτι, ανήμπορο, να βασανίζεται ….Τον φρόντιζε  με τη βοήθεια της Σόνιας και του Φάνη που ήτανε νοσηλευτές, ο Φάνης μάλιστα είχε εκπαιδευτεί και σαν χειροπράκτης…και πρόσφερε πραγματικά πολύτιμες υπηρεσίες στο Σήφη.
Αυτοί οι δύο άνθρωποι είχανε γίνει οι προσφιλείς της, η οικογένιά της….κι είχανε γνωριστεί χάρη σε μία πρόσκληση για εθελοντική προσφορά…Περίεργη η μοίρα σκέφτηκε και στο μυαλό της ήρθε κάτι, που ο Φάνης  της είχε πεί κάποτε, κάτι που έλεγε η μάνα του :«Της μοίρας αντιμίλησα κι εδά με δοκιμάζει γιατί μου δίνει μια χαρά και δέκα μου αρπάζει»

 
 
 



45 σχόλια:

  1. Αν δεν επρόκειτο για συμμετοχή σε διαδικτυακό δρώμενο θα μπορούσες άνετα να το αναπτύξεις περισσότερο και να γίνει ένα μικρό βιβλίο τσέπης.
    Μέσα σε λίγες γραμμές μάθαμε τόσα για τις ζωές τους, ταξιδέψαμε, γνωρίσαμε τόσους τόπους, σχεδόν μυρίσαμε την βροχή στο τζάμι και τις οσμές των φαγητών στα τάπερ.
    Ήταν από τις συμμετοχές που μου έκαναν αυτό το "κλικ".
    Συγχαρητήρια και καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρο μου καλημέρα, σ΄ευχαριστώ ειλικρινά για το σχόλιό σου, εκτιμώ κάθε σου λέξη και είμαι ευγνώμων σ΄αυτό το παιχνίδι και τη Φλώρα αρχικά, την Αριστέα, και βεβαίως τη Μαρία τώρα, γιατί χωρίς αυτό το κίνητρο δεν θα είχα μπεί στη διαδικασία να γράψω ούτε μία λέξη..., ούτε να γνωρίσω τόσους ξεχωριστούς και ταλαντούχους ανθρώπους, ούτε φυσικά να διαβάσω τις μοναδικές ιστορίες και τα έξοχα ποιήματά τους...Με τιμά η κάθε σου λέξη και σ΄ευχαριστώ από καρδιάς

      Διαγραφή
  2. Ωραιότατη η συμμετοχή σου, Κλαυδία μου!!! Πολύ ζωντανές οι περιγραφές σου!
    Τα συγχαρητήριά μου!!
    Φιλάκια και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Marie-Anne που μπαίνω σ΄αυτή τη διαδικασία μέσω του παιχνιδιού ......δε νομίζω ότι χωρίς παρακίνηση θα έγραφα οτιδήποτε.....Σ΄ευχαριστώ για το σχόλιό σου, να είσαι καλά Σε φιλώ

      Διαγραφή
  3. Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον Πέτρο!
    Μας είπες τόσα πολλά...και όλα με το δικό σου ξεχωριστό τρόπο!
    Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου και σε ευχαριστώ πολύ για όλα!!
    Φιλιά πολλά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, χάρη σ΄εσένα, δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω, μπαίνω σ΄αυτή τη διαδικασία και είμαι ευγνώμων γιατί παίρνω πολύ περισσότερα από όσα δίνω......Να είσαι καλά (ελπίζω να ανάρρωσες)και να συνεχίσεις να μας προσφέρεις εκτός από τη θαυμάσια φιλοξενία σου, τη χαρά να γράφουμε και να διαβάζουμε....Σεφιλώ, καλό μήνα !!!

      Διαγραφή
  4. Θα συμφωνήσω απόλυτα με το σχόλιο του Πέτρου: αυτό είναι υπέροχο να αναπτυχθεί ..σε βιβλίο!
    Εκείνη δε τη σακούλα με τα κρεμμυδάκια την έκαμα αμέσως εικόνα .... αυτή η μοίρα η σκληρή όμως με θύμωσε! Γέλασα με την επιλογή των ονομάτων σου! :)))
    Συγχαρητήρια πολλά χαρά μου!
    ,
    Πολλά, γλυκά φιλιά και καλό μήνα Κλαυδία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστάκι μου πολύ με τιμούν τα όσα μου γράφεις, αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε να γίνει ένα συλλογικό βιβλίο απο τις ιστορίες και τα ποιήματα που έχουνε γραφτεί τόσο στα δικά σου δρώμενα όσο και στο παιχνίδι των λέξεων.....ένας θησαυρός σκέψεων, ένα περιβόλι ταλέντων, ένας ωκεανός συναισθημάτων.... Νομίζω ότι αξίζει να μπορεί κανείς να τα διαβάσει όλα αυτά τα θαυμάσια κείμενα και ποιήματα συγκεντρωμένα σε βιβλίο....Γιά να γελάσεις, η εικόνα με τα κρεμμυδάκια είναι απόλυτα ρεαλιστική, αυτό ακριβώς έκανα όταν μου ήρθε η ιδέα της συμμετοχής μου....(ήθελα μάλιστα να γράψω κάτι χιουμοριστικό, έτσι επέλεξα και το όνομα Αμανάτιος Γκουντρουμπούλης)Πολλά φιλιά και καλό μήνα Αριστέα μου !!!

      Διαγραφή
  5. Μ΄αρέσει πάρα πολύ η ιστοριούλα της συμμετοχής σου καλή μου Κλαύδια.
    Να σου πω την αλήθεια κι΄εγώ το βλέπω σαν ένα καλό βιβλίο.
    Δοκίμασέ του.
    Νάσαι καλά και καλό σου μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντένη μου , τελικά η διαδικασία συμμετοχής σ΄αυτό το παιχνίδι είναι αυτή που με βάζει στην πρίζα.....και το απολαμβάνω φυσικά να ανασύρω ιστορίες, εμπειρίες, περιστατικά, να τα συνδέω , να τα επεξεργάζομαι, να τα αποτυπώνω χρησιμοποιώντας κάθε φορά τις λέξεις "οδηγούς" Ομολογώ πάντως ότι αυτό που απολαμβάνω περισσότερο είναι η ανάγνωση των θαυμάσιων ιστοριών και ποιημάτων που έχουν γραφτεί, κάθε φορά εκστασιάζομαι από την ποιότητα και την πολυμορφία τους ενώ αισθάνομαι δέος για την περίσσεια του ταλέντου των δημιουργών τους...Καλό μήνα και να είμαστε καλά

      Διαγραφή
  6. Κλαυδία καλησπέρα. Από τις δυνατές συμμετοχές το μικρό σου διήγημα. Από αυτές που συγκινούν, που τραβάνε το συναίσθημα και την προσοχή. Η Πάλη του ανθρώπου απέναντι στη Μοίρα του. Ένα θέμα δυνατό, ρεαλιστικό, συγκινητικό.
    Μπράβο για τη συμμετοχή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη σ΄ευχαριστώ πολύ για τα επαινετικά σου λόγια, η πάλη του ανθρώπου με τη Μοίρα του είναι τεράστιο θέμα,διαχρονικό και ατέρμονο, ομολογώ ότι δεν είχα σκοπό να καταπιαστώ με κάτι τόσο σοβαρό, αντίθετα η επιθυμία μου ήτανε να γράψω κάτι ανάλαφρο και χιουμοριστικό, αλλά δεν μου βγήκε....Να είσαι καλά, είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε, μέσω του παιχνιδιού,
      να γράψω αλλά κυρίως να διαβάσω τις εξαιρετικές ιστορίες και ποιήματα των συμμετεχόντων...

      Διαγραφή
  7. Σε κάποιους η μοίρα στέκεται τόσο σκληρή κι εσύ με την ιστορία σου μπήκες στο ζουμί αυτού του πόνου
    Τα συγχαρητήρια μου Κλαυδια μου!!!

    Καλο μήνα με φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσες ιστορίες γύρω μας Ελένη μου, η κάθε μία και πιό οδυνηρή ...σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, θα σε συγχαρώ κι εγώ από εδώ για τη δική σου συμμετοχή....πολύ με άγχωσε και ο δικός σου 24ωρος εφιάλτης, τον απέδωσες τόσο...ρεαλιστικά.... Σε φιλώ καλό μήνα !!

      Διαγραφή
  8. Μα πού τα βρίσκεις θαθελα να ήξερα.
    Ονόματα, υποθέσεις, είσαι καταπληκτική.
    Κι εγώ συμφωνώ, θα μπορούσε να γίνει βιβλίο.
    Φιλακια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου, σ΄ευχαριστώ πολύ κατ΄αρχάς που με διάβασες , κατά δεύτερον δε νόμίζω ότι θα έμπαινα στη διαδικασία να γράψω βιβλίο γιατί είναι σκληρή και επίπονη δουλειά κι εγώ είμαι τεμπέλα και δεν μπορώ τα ζόρια.....μου αρκεί η συμμετοχή μου στα δρώμενα, είναι πιό λαϊτ και την απολαμβάνω...Σε φιλώ

      Διαγραφή
  9. Πολύ όμορφο Κλαυδία μου. Από τις συμμετοχές τις αξιοπρόσεκτες. Κι εγώ πιστεύω ότι αν δεν ήταν ο περιορισμός των λέξεων θα μπορούσε να γίνει βιβλίο.
    Συγχαρητήρια
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννα μου πολύ σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, εξαιρετικές όλες οι συμμετοχές και αυτού του παιχνιδιού κι εγω στάθηκα ιδιαίτερα στη δική σου,όχι μόνο γιατί ήτανε εξαιρετικά καλογραμμένη αλλά και γιατί ο ήρωάς σου, ταυτίζεται σχεδόν απόλυτα με υπαρκτό πρόσωπο δυστυχώς, σύζυγο φίλης μου...Σε φιλώ

      Διαγραφή
  10. Για τη σπιρτάδα, τις μαντινάδες, τη χαρμολύπη, τα νοήματα και τις μυρωδιές του, αλλά και γι αυτόν τον... κύριο Αμανάτιο Γκουντούλη (έχεις απίστευτο ταλέντο με τα ονόματα), το λάτρεψα! Μακάρι να εκδοθείς κάποια στιγμή γιατί έχεις ένα πλούσιο υλικό γνώσεων και εμπειριών που είναι κρίμα να μείνει στην αφάνεια.
    Το χειροκρότημα και την αγάπη μου Κλαυδία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου γλυκό, εσύ με τα μοσχοβολισμένα μανουσάκια σου, εγώ με τα κρεμμυδάκια του στιφάδου....έτσι είναι όπως μπορεί πορεύεται κανείς...εσύ με τη Θυμιώ εγώ με τον Αμανάτιο.....το δικό σου απίστευτο ταλέντο ευελπιστώ να αξιοποιηθεί και θέλω να πιστεύω ότι θα χαρώ τη στιγμή που θα γίνει αυτό !!! Σε φιλώ λατρεμένο πλάσμα

      Διαγραφή
  11. Απαντήσεις
    1. Μαρία μου κάτι χιουμοριστικό ήθελα να γράψω, αλλά δεν μου βγήκε....χαίρομαι που σου άρεσε !!! Καλό μήνα !!!

      Διαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολυ ωραια ιστορια και συγκινητικη! Θα συμφωνησω με τον Πετρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ιστορίες των ανθρώπων, σημαδεύονται από τη μοίρα....όπως και αυτή των ηρώων της ιστορίας μου, χαίρομαι πεταλουδίτσα μου που σου άρεσε !!! Καλό μήνα εύχομαι !!!

      Διαγραφή
  14. Πολύ όμορφη εξιστόρηση!
    Συγχαρητηρια απο καρδιας!
    Καλη συνέχεια στη μέρα μας!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριάδνη μου με τιμούν τα καλά σου λόγια και σ΄ευχαριστώ πολύ !!! Καλό μήνα να έχουμε. Σε φιλώ !!!

      Διαγραφή
  15. Οταν την διαβασα Κλαυδια μου μου με συγκινησε η ατυχία αυτης της γυναικας.. που όλα στραβα της τυχανε ομως που στο τελος βρήκε κατι να γεμισει την ψυχή της μεσα απο δύο αλλους ανθρωπους.. με το δωρο της προσφορας..για να νιωσει και εκεινη πως δεν απατυχε σνα γονιος.. με εντυπωσίασε η λεπτομερια στην ιστορία σου φιλη μου.!! και στο επομενο παιχνιδι με το καλό .. να έχεις μια ομορφη εβδομαδα και καλό μηνα Κλαυδία μου ... φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα μου , η Μοίρα καθοριστικός παράγων στις ζωές των ανθρώπων , που αγωνίζονται να επιβιώσουν ξεπερνώντας τα όποια εμπόδια, βιώνοντας οδυνηρές καταστάσεις, προσπαθώντας να ισορροπήσουν την οδύνη και τις συμφορές με πράξεις αγάπης και προσφοράς στον πλησίον... Καλό μήνα σου εύχομαι, να είσαι καλά, Σε φιλώ

      Διαγραφή
  16. Ξεχωριστή, συγκινητική, δυνατή συμμετοχή! Μπράβο, Κλαυδία!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελλη μου, χαίρομαι κάθε φορά που συμμετέχω σ΄αυτό το δρώμενο, όχι μόνο γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να γράψω τις ιστορίες μου, αλλά κυρίως να απολαύσω τις ιστορίες και τα ποιήματα των συμμετεχόντων..τόσο διαφορετικές και συναρπαστικές ταυτόχρονα...Καλό μήνα σου εύχομαι Φιίλιάααα

      Διαγραφή
  17. Πολύ όμορφη συμμετοχή Κλαυδία μου! Πραγματικά συγκινητική και με ευαισθησία.
    Μπράβο σου!!
    Συγχαρητήρια και για την κλήρωση! Εύχομαι να είσαι πάντα τυχερή!
    Σε φιλώ
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι που σου άρεσε η ιστορία μου, ξεκίνησα με την πρόθεση να γράψω κάτι ανάλαφρο και χιουμοριστικό, αλλά η μοίρα είχε άλλα σχέδια....Σε φιλώ και εύχομαι καλό μήνα !!!

      Διαγραφή
  18. Η συμμετοχή σου καλογραμμένη και διαποτισμένη με πολλά νοήματα μου άρεσε και ήταν μέσα στις επιλογές μου.
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι που σου άρεσε η ιστορία μου. Φιλιάαα

      Διαγραφή
  19. Πολύ όμορφη συμμετοχή.Μπράβο σου!Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα !!! Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και τα καλά σου λόγια, χαίρομαι που σου άρεσε η συμμετοχή μου!!!

      Διαγραφή
  20. Υπέροχη ιστορία, με την υπέροχη σφραγίδα τής μαστόρισσας Κλαυδίας! Πολλά φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πετράδι σ΄ευχαριστώ για τον καλό σου λόγο, έχω τεμπελιάσει πολύ τελευταία , η συμμετοχή μου στο παιχνίδι ήτανε μία ευχάριστη αναλαμπή, ελπίζω να έχει διάρκεια....Σε φιλώ

      Διαγραφή
  21. Τώρα διαβάζω πρώτη φορά την ιστορία σου , Κλαυδία μου !!!! ΥΠΕΡΟΧΗ !!!!!!!
    Με συγκίνησε πολύ !!!! ΜΠΡΑΒΟ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη μου χαίρομαι που σου άρεσε η ιστορία μου, ξεκίνησα με την πρόθεση να γράψω κάτι ανάλαφρο και χιουμοριστικό, αλλά η μοίρα είχε άλλα σχέδια....Φιλιάαα

      Διαγραφή
  22. Συγχαρητήρια, Κλαυδία μου, η συμμετοχή σου ξεχωριστή και συγκινητική.
    Και μου αρέσει πολύ που δεν χάνεις δρώμενο για δρώμενο!!! Ε, άμα τόχεις, γιατί να μη συμμετέχεις... Κι' εσύ τόχεις και με το παραπάνω!!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλία μου δεν είμαι και τόσο...υπερδραστήρια,εξ άλλου γίνονται τόσα πολλά και αξιόλογα.....μακάρι να τα προλάβαινα όλα, αλλά σ αυτό το δρώμενο τρέφω ιδιαίτερη αδυναμία...και δίνω το παρόν !!!Σε φιλώ

      Διαγραφή
  23. Πολύ όμορφη και συγκινητικη η ιστορία σου Κλαυδία μου . .Συχγαρητήρια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεταξία μου χαίρομαι που σου άρεσε η ιστορία μου, εν μέρει είναι και αληθινή , δεν με αφορά προσωπικά αλλά μεγάλο μέρος της βασίζεται σε οικογενειακή τραγωδία που βίωσε φίλη της μητέρας μου.Φιλιάααα

      Διαγραφή