Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Το δικό μου παραμύθι....

Μέρες τώρα βασανίζομαι να σκαρφιστώ μιά ιστορία, ένα παραμύθι, για να συμμετέχω στο δρώμενο της αγαπημένης πριγκηπέσσας  Αριστέας , η έμπνευση όμως δεν έλεγε να με τιμήσει με την παρουσία της,  ώσπου χθές , ήρθε και με βρήκε , ένα υπέροχο παραμύθι, εκτυπωμένο πάνω στη χαρτοσακούλα του φούρνου, που τοποθετήθηκε το μαύρο  καρβελάκι (ολικής) ψωμί που αγόρασα !!!



Σχετικά με το φούρνο ΜΑΜΑ ΨΩΜΙ δείτε εδώ






Ένα παραμύθι για έναν βασιλιά που έχασε κάτι σπουδαίο…


Αποτέλεσμα εικόνας για Εικόνες βασιλιάς
΄Ητανε ένας βασιλιάς που ξαφνικά έχασε κάτι πολύ σπουδαίο : Τη 
 γεύση του !!! Είχε πλούτη, είχε ένα βασίλειο κραταιό και ξακουσμένο, δεν είχε εχθρούς και οι υπήκοοί του ήτανε φιλήσυχοι και ευχαριστημένοι.
Ο βασιλιάς όμως, χάνοντας τη γεύση του, έχασε τον ύπνο, την ηρεμία και την καλή του διάθεση. ΄Ηρθανε οι διασημότεροι γιατροί  του βασιλείου, αλλά κι από άλλες χώρες ,για τον βοηθήσουνε και οι σπουδαιότεροι αρχιμάγειρες , για να παρασκευάσουνε τα καλλίτερα εδέσματα προκειμένου να επανέλθει η γεύση του βασιλιά.
Οι γιατροί πρότειναν διάφορα φάρμακα, εντριβές, συστήσανε ασκήσεις, περιπάτους , αρωματοθεραπείες, βελονισμούς, χωρίς αποτέλεσμα. Οι μάγειρες με τους βοηθούς και τους παραβοηθούς τους , πασχίζανε  όλο  και περισσότερο να σκαρφιστούνε, καινούργιες συνταγές, να συνδυάσουνε νέα υλικά, να δημιουργήσουνε νέες γεύσεις, με την ελπίδα ότι θα κατάφερναν να ξαναδώσουνε στο βασιλιά τους, τη χαμένη χαρά της γεύσης του….
Σπάνια υλικά, μπαχαρικά, βότανα, φρούτα και λαχανικά κατέφθαναν καθημερινά για να συνοδέψουνε  τα εκλεκτά ψάρια, όστρακα, κρέατα, πουλερικά, κυνήγι  που θα παρουσιάζανε στο  βασιλικό τραπέζι , μάταια όμως.
 Ο καιρός περνούσε και η κατάσταση δεν άλλαζε, χειροτέρευε μάλιστα μιάς και ο βασιλιάς,  κάθε μέρα γινότανε και πιο μελαγχολικός και πιο βαρύθυμος.
Ωσπου μια μέρα, παρουσιάστηκε ένας γεροντάκος και ζήτησε ακρόαση. Ο βασιλιάς τον δέχτηκε ανόρεχτα, καθαρά από περιέργεια και μετά από την ιδιαίτερη συνομιλία τους, ο βασιλιάς, αφήνοντας όλους τους αυλικούς και την οικογένειά του άναυδους, τους ανακοίνωσε ότι θα ακολουθούσε το γέροντα στο φτωχικό του, προκειμένου να θεραπευτεί. Είχε πεισθεί απόλυτα πως αν ακολουθούσε τις οδηγίες του γέροντα θα εύρισκε τη χαμένη γεύση του !!!
Πραγματικά ο βασιλιάς ντυμένος με απλά, καθημερινά ρούχα και παπούτσια, ακολούθησε το γέροντα στο φτωχικό του και από την επομένη το χάραμα, τον ακολούθησε στις δουλειές του μικρού του αγροκτήματος.
Μαζί οργώσανε και σπείρανε το χωραφάκι του, μαζί ταϊσανε τις κότες, βγάλανε για βοσκή την αγελάδα και τις κατσικούλες, το βράδι αρμέξανε και στη συνέχεια πήξανε το γάλα και φτιάξανε γιαούρτι και τυράκι.
Μαζί πήγανε στο βουνό και μαζέψανε χόρτα και μανιτάρια, κόψανε μήλα από τη μηλιά της αυλής και βατόμουρα από το φράχτη και όταν ήρθε ο καιρός, μαζέψανε το σιτάρι από το χωραφάκι και το πήγανε στο μύλο με το γαϊδουράκι. Πήρανε τέσσερα σακιά κίτρινο αλεύρι, ζυμώσανε ψωμάκι, βάλανε ξύλα στο φούρνο και περιμένανε να κάψει καλά, μετά φουρνίσανε το ψωμί …
Η μοσκοβολιά  του ψημένου ψωμιού κυρίεψε γαργαλιστικά τα ρουθούνια του βασιλιά που αμέσως αισθάνθηκε να γίνεται το θαύμα !!! Πριν καλά καλά βγεί το καυτό ψωμί από το φούρνο, ρίχτηκε πάνω στο  πρώτο καρβέλι δοξάζοντας το Θεό και το γέροντα και έκλαιγε από χαρά κι ευγνωμοσύνη….
Τώρα πιά και η γεύση του είχε επιστρέψει και η επίγνωση για το βαθύτερο νόημα αυτής της εμπειρίας.
Ο βασιλιάς επέστρεψε στο παλάτι και τα καθήκοντά του και έζησε τον υπόλοιπο μακρύ βίο του, με σύνεση, με δικαιοσύνη και απέραντη αγάπη για τους ανθρώπους….
                                       Μακάρι κι εμείς….


 


Αποτέλεσμα εικόνας για Εικόνες βασιλιάς






















42 σχόλια:

  1. Υπέροχο παραμύθι !!!!!! Καλή σου μέρα , Κλαυδία μου !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ενθουσίασε κι εμένα Νίκη μουτο συγκεκριμένο παραμύθι και έφθασε σε μένα με τόσο απροσδόκητο τρόπο !!! Δεν ψωνίζω συνήθως απο αυτόν το φούρνο, γιατί βρίσκεται λίγο μακρύτερα από το σπίτι μου και πολύ κοντά μου έχω δύο επίσης εξαιρετικούς φούρνους, απ΄όπου πρτομηθεύομαι συνήθως το ψωμάκι, τα κουλουράκια, τα παξιμάδια....

      Διαγραφή
  2. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ!!!ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΙΔΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ...ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΗ ΣΑΚΟΥΛΑ...
    ΜΑΚΑΡΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη καλημέρα, ξεχωριστοί οι άνθρωποι που έχουνε το συγκεκριμένο φούρνο, ξεχωριστά τα αρτοπαρασκευάσματά τους μέχρι και η χάρτινη σακούλα τους...."Αντιγράφω αφιέρωμα στον τύπο σχετικό με το συγκεκριμένο φούρνο για να πάρεις μία ιδέα :Ο καλλιτεχνικός φούρνος με το πιάνο και τα ράφια με τα βαζάκια, ήρθε σαν φυσική κατάληξη στη ζήτηση της γειτονιάς, που όπως όλες οι γειτονιές της πόλης, ξέρει καλά πόσο σπανίζει το αληθινό ψωμί αποκλειστικά και μόνο από βιολογικό ψωμί.

      Από τον φούρναρη μπαμπά του ο Γιώργος κληρονόμησε την τεχνική κι από το χωριό του το Ληγουριό προμηθεύεται το αλεύρι.:"

      Διαγραφή
  3. Τι υπέροχο Παραμύθι Κλαύδια μου.
    Ήταν όλο τυπωμενο επάνω στη χαρτοσακκουλα;
    Μπράβο σε αυτούς που το σκέφτηκαν , Μπράβο και σε σένα που μας το μετέφερες.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα Ρένα μου ,μου ήρθε ως Δώρο εξ ουρανού !!! Ο Φούρνος ΜΑΜΑ ΨΩΜΙ είναι πολύ ξεχωριστός..... Όταν ο Γιώργος και η Ραλλού εγκατέλειψαν την ηθοποιεία για να ανοίξουν ένα μικρό μπακάλικο με τοπικά προϊόντα, οι πελάτες τσακωνόντουσαν πάνω από μια φρατζόλα ψωμί, κάθε φορά που ο Γιώργος αποφάσιζε να ζυμώσει.
      Ο καλλιτεχνικός φούρνος με το πιάνο και τα ράφια με τα βαζάκια, ήρθε σαν φυσική κατάληξη στη ζήτηση της γειτονιάς, που όπως όλες οι γειτονιές της πόλης, ξέρει καλά πόσο σπανίζει το αληθινό ψωμί αποκλειστικά και μόνο από βιολογικό ψωμί.
      Από τον φούρναρη μπαμπά του ο Γιώργος κληρονόμησε την τεχνική κι από το χωριό του το Ληγουριό προμηθεύεται το αλεύρι.
      Όποιος πρόλαβε το ψωμί του πήρε. Πριν χτυπήσει η μεσημεριανή πείνα, τα ράφια έχουν αδειάσει και πολλές φορές, η ουρά φτάνει στο πεζοδρόμιο .....

      Διαγραφή
  4. Θα έρθω το μεσημεράκι να διαβάσω Κλαυδία μου!
    Σε ευχαριστώωω :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο διδακτικό!
      Κλαυδία μου, σε ευχαριστώ που το μοιράστηκες μαζί μας!
      Αυτό το είδος παραμυθιών που διδάσκουν αβίαστα και όμορφα τα παιδιά μας με ξετρελαίνει!
      Πολλά γλυκά φιλιά :))

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα Κλαυδία μου!!
    Τί πανέμορφο παραμύθι!!
    Εξαιρετική η συμμετοχή σου!!
    Καλό Σ/Κ!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με γοήτευσε κι έμένα Ντίμη μου, με την πρώτη ανάγνωση και δεν είχε τύχει να το διαβάσω ποτέ πρίν.... Καλό Σ/Κ Τα φιλιά μου !

      Διαγραφή
  6. Η γεύση από κάτι που έχεις μοχθήσει να φτιαχτεί έχει άλλη νοστιμάδα.
    Πολύ ωραίο παραμύθι και η ιδέα του φούρναρη να το τυπώσει στην σακούλα.
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη πρόκειται γιά ένα λαϊκό διδακτικό παραμύθι, που τύχη αγαθή, βρέθηκε μπροστά στα μάτια μου, τυπωμένα στη σακούλα του φούρναρη...που όμως είναι αξιόλογος και ψαγμένος, πρώην ηθοποιός....

      Διαγραφή
  7. το παραμύθι αυτό το διδάσκουμε στα παιδιά ,στη λογοτεχνια ,στην Α΄Γυμνασίου!
    Είναι κεφαλλονίτικη παραλλαγή μιας παλιάς λαϊκής διήγησης και ανηκει στα διδακτικά παραμύθια.
    Θέμα του ειναι η αξία της εργασίας και δυστυχία της απραξίας.Θέλει να διδάξει την αξία που έχει η εργασία στην ψυχική υγεία και ισορροπία του ανθρώπου και για την ευτυχία του....χαχαχαχα δε θα συνεχίσω άλλο την ανάλυση ,χάρηκα που το βρήκες σε μια χαρτοσακούλα φούρνου!Αρέσει πολύ στα παιδιά και θα περιμένω αντιδρασεις όταν θα το ξαναδιδάξω για το πώς θα τους φανεί και η ιδέα του φούρναρη!
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσια μου μένω κατάπληκτη, γιατί ποτέ πριν δεν έτυχε να διαβάσω ή ν΄ακούσω αυτό το υπέροχο παραμύθι !!! Χαίρομαι ιδιαίτερα που διδάσκεται στο σχολείο και χάρη σε σένα ανέτρεξα και διάβασα την εξαιρετική Κεφαλονίτικη εκδοχή του...Ο φούρνος "Μαμά Ψωμί" εκτός από τα εξαιρετικά αρτοσκευάσματά του, δηλώνω ότι διαθέτει και τις πιό ενδιαφέρουσες χαρτοσακούλες !!!Καλό Σ/Κ Σε φιλώ !!!

      Διαγραφή
  8. Παραμύθι σε χαρτοσακούλα; Πολύ πρωτότυπο και μου άρεσε πραγματικά γιατί διδάσκει τα παιδιά όπως πρέπει να κάνουν τα παραμύθια. Μπράβο Κλαυδία που μας το έφερες εδώ.
    Καλό μεσημέρι και καλό Σ/Κο να περάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννα μου πρόκειται γιά έναν πολύ ιδιαίτερο φούρνο, το ζευγάρι των ιδιοκτητών είναι πρώην ηθοποιοί, τα αρτοσκευάσματά τους υπέροχα και ξεχωριστά όπως και η ιδέα τους για το θαυμάσιο αυτό παραμύθι εκτυπωμένο στις χαρτοσακούλες !!! Αν και ακριβούτσικος, πάντα όταν ψωνίζω από εκεί, λέω "χαλάλι" !!!Φιλιάαα

      Διαγραφή
  9. Απαντήσεις
    1. Πραγματικά η έκπληξη ήτανε απίστευτη, είχα πάει στη λαική που γίνεται στον ίδιο δρόμο, μπήκα στο συγκεκριμένο Φούρνο και αγόρασα το ψωμί, γιατί βαρέθηκα όπως ήμουνα φορτωμένη να πάω στο συνηθισμένο που είναι κι αυτός εξαιρετικός και βρίσκεται πιό κοντά στο σπίτι μου.....Τελικά όλα γίνονται γιά κάποιο λόγο !!!Φιλιά

      Διαγραφή
  10. Ενας μικρος θησαυρος στα χερια σου αξαφνα! Ευχαριστουμε που το μοιραστηκες μαζι μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε στιγμή μπορεί να συμβεί κάτι εκπληκτικό !!! Μέρεςμε βασάνιζε η σκέψη "τι παραμύθι να σκαρφιστώ" και το μυαλό μου τριγύριζε σε χίλια δυό χωρίς ειρμό, ώσπου το υπέροχο αυτό παραμύθι ήρθε σε μένα, απροειδοποίητα, σχεδόν μαγικά !!!

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα σου Κλαυδία. Εξαίρετη έμπνευση έτσι ; πραγματικά.....! είναι αυτό το "κάτι" που μπορεί άξαφνα και αναπάντεχα να συμβεί στη σκέψη του καθένα μας και να ξεκινήσει ο ποταμός της έκφρασης.
    Πολύ όμορφο. Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη τελικά λειτουργεί το "όταν θέλεις κάτι πολύ, το σύμπαν συνομωτεί για να το αποκτήσεις"ήθελα πολύ την έμπνευση για μία ιστορία, ένα παραμύθι, χωρίς δράκους και νεράϊδες και το σύμπαν μου το έστειλε τυπωμένο όμορφα όμορφα πάνω στη χάρτινη σοκούλα του Φούρνου !!!Αισθάνθηκα υπέροχα και μου άρεσε πολύ το παραμύθι !!!

      Διαγραφή
  12. Τι ωραία συγκυρία! Μια χαρτοσακούλα, ο καλλιτεχνικός φούρνος, η παραμυθο-πρόταση της Αριστέας και η δική σου προσοχή στη λεπτομέρεια, ακόμα και σε μια τσαλακωμένη σακούλα φούρνου, που άλλοι θα την πέταγαν αβλεπί. Όλα έχουν την αξία που τους δίνουμε Κλαυδία μου. Και μέσα απ' τη δική σου διήγηση μάθαμε για την αξία του ψωμιού, για δυο ανθρώπους που δουλεύουν με φαντασία και μεράκι την επιχείρησή τους και πως υπάρχουν άρχοντες που καταδέχονται να βγάλουν το ψωμάκι τους με τον ιδρώτα τους (στα παραμύθια μόνο αυτό).
    Συγχαρητήρια για την εξαιρετική σου ιδέα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανελλάκι μου συμβαίνουνε καταπληκτικά πράγματα εκεί που δεν το περιμένεις!!! Το σύμπαν συνομωτεί προφανώς !!! Ησακούλα τσαλακώθηκε για να πεταχτεί στον σπιτικό κάδο ανακύκλωσης όταν το μάτι μου έπεσε στο τυπωμένο παραμύθι!!! Ισιωσα όπως όπως το χαρτί, το διάβασα, στη συνέχεια έβγαλα φωτό και ξεκίνησα την ανάρτηση !!! Δικαίως αισθάνομαι υπέροχα για όλο αυτό !!!

      Διαγραφή
  13. Μου θύμισε "Το πιο γλυκό ψωμί" ένα παραμύθι που διαβάζουμε στα Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στην Α΄γυμνασίου και πάντα αρέσει στα παιδιά. Ευρηματική η ιδέα της εκτύπωσης της ιστορίας στη χαρτοσακούλα. Ευχαριστούμε πολύ, που το μοιράστηκες μαζί μας Κλαυδία. Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσια μου ακριβώς για το ίδιο παραμύθι πρόκειται με ελάχιστες παραλαγές.....Δεν το γνώριζα και το ανακάλυψα τυπωμένο στη χάρτινη σακούλα του ψωμιού !!!Μία αποκάλυψη αυτό το παραμύθι, χωρίς δράκους, κακές μάγισσες και δράκους....Διδακτικό και ουσιαστικό για τις βασικές αξίες της ζωής !!! Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  14. Υπέροχο παραμύθι. Θυμάμαι κάποια μέρα ένα παρόμοιο παραμύθι διάβασαν και στο σχολείο του γιου μου.
    Καλησπέρα Νάσια μου...εξαιρετικό το μοίρασμά σου :)
    Καλό σου βράδυ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ Σταυρούλα κι απ΄ότι πληροφορήθηκα πρόκειται για παραλλαγή Κεφαλονίτικου λαϊκού παραμυθιού που τώρα διδάσκεται στη Α΄Γυμνασίου !!! Ομολογώ ότι το χάρηκα ιδιαίτερα και είμαι ενθουσιασμένη για τον τρόπο που έγινε η γνωριμία μου μαζί του !!!Καλό βράδθ και σε σένα !!!

      Διαγραφή
  15. Θαυμάσιο διδακτικό παραμύθι,
    Ο πλούτος και η ευκολία απόκτησης αγαθών ξεθωριάζουν την βλέψη ανοσταίνουν τα φαγητά και αχρηστεύουν τον σκοπό της ζωής...

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γαβριήλ το λάτρεψα αυτό το παραμύθι που μέχρι χθές μου ήτανε παντελώς άγνωστο....

      Διαγραφή
  16. "Το πιο γλυκό ψωμί"!
    Πρέπει να το είχαμε διαβάσει με το γιό μου στην Α' Γυμνασίου.
    Παραμύθι όχι για μικρά παιδιά αλλά για μεγαλύτερα. Διδακτικό και εύστοχο.
    Πολύ συγκινητική και η προσπάθεια του συγκεκριμένου αρτοποιείου.
    Να του πεις ένα μπράβο κι από μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρο μου πραγματικά αυτό είναι το παραμύθι, το έμαθα κι εγώ εκ των υστέρων, από τα σχόλια των εκπαιδευτικών εδώ.Χαίρομαι που έχει συμπεριληφθεί στη διδακτέα ύλη γιατί τα διδακτικά του νοήματα είναι καίρια. Το αρτοποιείο ΜΑΜΑ ΨΩΜΙ είναι διάσημο, προβεβλημένο στον τύπο όχι μόνο γιά τους πρώην ηθοποιούς ιδιοκτήτες του, αλλά και γιά το ιδιαίερο περιβάλον του και φυσικά για τά εξαιρετικά ψωμιά και αρτοσκευάσματά του. Αν και οι τιμές του είναι τσιμπημένες, η πελατεία του τον προτιμά λόγω της εξαιρετικής ποιότητας των προιόντων του....Το μπράβο σου θα διαβιβαστεί.

      Διαγραφή
  17. Καλά Κλαυδία, έχω μείνει άναυδη !!!! Ξετρελάθηκα με την ιδέα του φούρναρη να έχει τυπωμένο στις σακούλες του αυτό το τόσο διδακτικό παραμύθι !!!! μπράβο τους !!!! και μπράβο και σε σένα που το μοιράστηκες μαζί μας ....... "ευτυχώς" που δεν είχες άλλη έμπνευση και μας το έκανες γνωστό !!!!!!!!!!!!!! Πόσο μεγάλες ιδέες μπορεί να κρύβονται μέσα σε τόσο ευτελή πράγματα !!!! Σε ευχαριστώ γι αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα έκπληξη και σε φιλώ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράνια μου αυτόντο φούρνο αξίζει να το επισκεφθεί κανείς....είναι αξιοθέατο και τα προιόντα του, όλα χειροποίητα, εξαιρετικά !!!
      Το ψωμί με πλιγούρι και φουντούκι που βγάζει (το Σάββατο) γίνεται ανάρπαστο και πρέπει να γίνει παραγγελία ή κράτηση....
      Θα χαρώ να πάμε παρέα, είναι κοντά στο σπίτι μου...

      Διαγραφή
  18. Τι όμορφο παραμύθι Κλαυδια μου!!! Με δυνατό μήνυμα, που σίγουρα το παίρνει όποιος το διαβάσει!!!
    Με γύρισε πολλά χρόνια πίσω...
    Σε φιλώ και σ' ευχαριστώ γι' αυτό που διάβασα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου κι εγώ το χάρηκα, όχι μόνο για τον απροσδόκητο τρόπο που μου συστήθηκε, αλλά κυρίως για το τόσο ουσιαστικό διδακτικό του περιεχόμενο.
      Καλή Κυριακή σου εύχομαι . Φιλιάαα

      Διαγραφή
  19. Απίστευτη η συγκυρία και μπράβο στον αρτοποιό για την ιδέα του να εκτυπώσει αυτό το παραδοσιακό παραμύθι στη σακούλα! Το γνώριζα, αν και όχι τη συγκεκριμένη εκδοχή του (από περιοχή σε περιοχή, τα παραδοσιακά παραμύθια ποικίλουν συχνά - το νόημα όμως είναι πάντα το ίδιο).
    Σε ευχαριστούμε που το μοιράστηκες! Φιλιά και καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελλη μου ήτανε μεγάπη και πολύ ευχάριστη έκπληξη για μένα, αυτό το παραμύθι και ο απίστευτος τρόπος που μου συστήθηκε !!!ο χάρηκα απερίγραπτα !!! Ο συγκεκριμένος φούρνος είναι εξαιρετικός γενικά αλλά και πολύ ξεχωριστός σε όλα του !!! Διάβασε περισσότερα εδώ http://www.gourmed.gr/mama-psomi-anazitontas-tin-agnotitaφούρνος

      Καλή σου μέρα. Σε φιλώ

      Διαγραφή
  20. Κάποτε είχα χάσει τη γεύση μου (και την όσφρηση) από ένα κρύωμα για μέρες!!
    Τι εφιάλτης ήταν!!
    Αυτή ήταν η άχρηστη πληροφορία της ημέρας...χαχα!

    Το παραμύθι πάρα πολύ καλό και ο φούρνος με ξάφνιασε ευχάριστα που το τύπωσε στις σακούλες!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου τι μου θύμησες....πρίν πολλά πολλά χρόνια, μαθήτρια είμουνα ακόμη, μου έχει συμβεί το ίδιο, το καλό απ ότι θυμάμαι είναι ότι είχα χάσει 3 κιλά σε μία εβδομάδα και η μάνα μου με μπούκωνε με το ζόρι κοτόσουπες και πορτοκαλάδες...Το παραμύθι το λάτρεψα και ο συγκεκριμένος φούρνος είναι γενικά καταπληκτικός, οι ιδιοκτήτες του είναι πολύ μπροστά και έχουνε εξαιρετικό γούστο !!!Σε φιλώ

      Διαγραφή
  21. Αχ αυτή η έμπνευση έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις...!
    Όμορφο και διδακτικό το παραμύθι σου...μου άρεσε πολύ!
    Καλή σου μέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτές οι ωραίες εκπλήξεις, απρόσμενες και αναπάντεχες την κατάλληλη στιγμή ακριβώς , είναι μαγικές αλλά σπάνιες !!!

      Διαγραφή