Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Πως να φτιάχνετε κρέμες προσώπου και αλοιφές







Οι χειροποίητες κρέμες για το δέρμα είναι πλουσιότερες και βαρύτερες από τις έξτρα ελαφρές «μους» κρέμες που πωλούνται στα καταστήματα καλλυντικών, αλλά είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές και οικονομικές. Η ακόλουθη συνταγή προσφέρει μια αρκετά απαλή κρέμα η οποία θα σκληρυνθεί ελαφρώς αν διατηρηθεί στο ψυγείο, αλλά που όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα, λιώνει. Θα διαπιστώσετε ότι μια μικρή ποσότητα αρκεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Χρησιμοποιήστε τη σαν κρέμα χεριών ή προσώπου για ξερό δέρμα.


Μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλα φυτικά λάδια στο μίγμα (φουντουκέλαιο, λάδι από τον πυρήνα βερίκοκου), όσο χρειάζεται για 120 ml. Αν προστεθεί λίγο σιτέλαιο στη συνταγή (20 ml), θα αποκτήσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και θα διευρυνθούν οι θεραπευτικές του ιδιότητες. Όλες οι χειροποίητες κρέμες και αλοιφές έχουν διάρκεια αρκετών μηνών, αν φυλάσσονται σε δροσερό, σκιερό χώρο. Το κίτρινο κερί (που χρησιμοποιείτε στη συνταγή για κρέμα και αλοιφή) είναι πιο φυσικό από ό,τι το λευκό. Μπορεί κανείς να το βρει σε καταστήματα φυτικών προϊόντων.


Βασική Κρέμα Δέρματος 15 gr κίτρινο κερί 120 ml αμυγδαλέλαιο


30 ml αποσταγμένο νερό ή ροδόνερο ή νερό ανθέων πορτοκαλιάς


4-6 σταγόνες αιθέριο έλαιο (βλέπε χάρτη περιποίησης δέρματος)


Λιώνετε το κερί μαζί με το λάδι σ’ ένα βραστήρα (επισμαλτωμένο) ή βραστήρα ατμού, πάνω από νερό που σιγοβράζει (δηλαδή κάντε μπαιν μαρί)


2· Στο μεταξύ θερμαίνετε το αποσταγμένο νερό σ’ έναν άλλο βραστήρα πάνω από νερό που σιγοβράζει. Δεν απαιτείται κάποια συγκεκριμένη θερμοκρασία, αρκεί να θερμανθεί. Αρχίστε να προσθέτετε αποσταγμένο νερό, αρχικά σταγόνα-σταγόνα, στο λάδι και στο κερί, αναμιγνύοντας με το χέρι ή μέσα σε μίξερ στη χαμηλότερη ταχύτητα.


4. Όταν θα έχετε αναμίξει δύο περίπου κουταλάκια νερό με το λάδι και το κερί, βγάλτε το από τη φωτιά και συνεχίστε να προσθέτετε λίγο-λίγο το νερό μέχρι τέλους.


5. Μόλις αρχίσει να γίνεται το μίγμα, ρίξτε και τα αιθέρια έλαια.



6. Χωρίστε το μίγμα σε μικρά, γυάλινα, αποστειρωμένα βάζα και κλείστε τα σφιχτά.


Βασική Αλοιφή (Πομάδα)


Υλικά


15 gr κίτρινο κερί


60 ml αμυγδαλέλαιο


10-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο (βλέπε πίνακες προβλημάτων υγείας και θεραπειών)


Θερμαίνετε το κερί και το αμυγδαλέλαιο, όπως παραπάνω. Ανακινήστε καλά, βγάλτε το από τη φωτιά και όταν κρυώσει, προσθέστε τα αιθέρια έλαια. Ύστερα τοποθετείτε το μίγμα σε αποστειρωμένο, γυάλινο βάζο και το κλείνετε σφιχτά.


Σημαντικό: Για περιπτώσεις προβλημάτων από δερματικές μολύνσεις όπως είναι η ψωρίαση, θα χρειαστείτε διπλάσια ποσότητα αιθέριων ελαίων ή επιθέτετε καθαρή λεβάντα ή τσαγιόδεντρο.


Προσοχή: Εάν δεν έχετε εμπειρία με τη χρήση των αιθέριων ελαίων, θα πρέπει να μελετήσετε τις ιδιότητές τους πριν κάνετε οποιαδήποτε χρήση και ανάλογα με τη χρήση να έχετε τη σύμφωνη γνώμη του ανάλογου επαγγελματία υγείας.






Συνταγή: Η κρέμα προσώπου που θα τη ζήλευαν οι καλύτερες εταιρείες καλλυντικών






Το μόνο «δύσκολο» στην παρασκευή αυτής της αντιγηραντικής κρέμας προσώπου είναι να συγκεντρώσετε τα συστατικά που θα χρειαστείτε, τα οποία μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής. Το να τη φτιάξετε, στην πραγματικότητα είναι πιο εύκολο από το να κάνετε ένα ρόφημα σοκολάτας. Απλώς λιώστε τα υλικά και ανακατέψτε τα όλα μαζί.






Υλικά:


6 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο


1/4 φλιτζανιού βούτυρο κακάο


3 κουταλιές της σούπας βούτυρο Καριτέ


2 κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας






1 κουταλιά της σούπας κερί μέλισσας


2/3 φλιτζανιού ανθόνερο, γνωστό και ως υδροδιάλυμα (σανταλόξυλο)


1/3 φλιτζανιού τζελ αλόης βέρα


1/2 κουταλάκι του γλυκού έλαιο βιταμίνης Ε (14.000 ui)


1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας


10 σταγόνες από αιθέρια έλαια






Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια όπως λιβάνι, λεμονόχορτο ή πατσουλί.























Μοναδική σπιτική κρέμα για να απαλλαγείτε από τις ουλές μέσα σε 2 εβδομάδες!







Share3


Tweet


Pin9


Share


12SHARES


Σε περίπτωση που τραυματιστείτε, πληγωθείτε, υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση ή πάθετε δερματική φλεγμονή, αφού η πληγή επουλωθεί, το πρόβλημα που μάλλον θα σας απασχολεί είναι η ύπαρξη κάποιας ουλής. Οι ουλές συνήθως εμφανίζονται σε 3 φάσεις. Αλλά αν καταφέρετε να φροντίσετε κατάλληλα το τραύμα και ολόκληρο το σώμα σας από την αρχή, θα κάνετε θαύματα στη σωστή επούλωση του ουλώδους ιστού.


Τις περισσότερες φορές όμως οι γυναίκες δεν καταφέρνουν να πετύχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αυτό συμβαίνει σχεδόν με όλες τις κρέμες που κυκλοφορούν στην αγορά. Αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να στραφείτε στη βοήθεια της φύσης. Διαβάστε πώς θα παρασκευάσετε μια υπέροχη σπιτική κρέμα που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα σημάδια μέσα σε 2 εβδομάδες.
Ειδική σπιτική κρέμα


Τα συστατικά που απαιτούνται είναι:


• 1/4 του φλιτζανιού βούτυρο κακάο


• 1 κουταλιά της σούπας ανεπεξέργαστο, φυσικό μέλι


• 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο


• 3 – 4 σταγόνες έλαιο λεβάντας


Τρόπος προετοιμασίας:


• Βάλτε το βούτυρο κακάο σε ζεστό νερό και λιώστε το.



• Προσθέστε ίση ποσότητα ελαιόλαδου.


• Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μέλι.


• Προσθέστε το έλαιο λεβάντας.


• Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 20 λεπτά.


Φυλάξτε το μείγμα σε ένα βάζο με καπάκι και κλείστε το πολύ καλά. Η ειδική σπιτική κρέμα που θα απομακρύνει τα σημάδια είναι έτοιμη.


Χρήση


Χρησιμοποιήστε αυτή την κρέμα καθημερινά 1 φορά το πρωί και 1 το βράδυ. Τα συστατικά της θα θεραπεύσουν το δέρμα σας και θα το θρέψουν δίνοντάς του επίσης μια καταπληκτική μυρωδιά.


Η κρέμα δεν είναι κατάλληλη για παλιές ουλές.






https://enallaktikidrasi.com/2014/02/pos-na-ftiaxnete-kremes-prosopou-kai-aloifes/



6 σχόλια:

  1. Α κοίτα τώρα πράγματα ενδιαφέροντα εδώ σε μια ανάρτηση που μοιάζει για γυναικείο κοινό αλλά νομίζω αφορά όλους μας.
    Κλαυδία μου τις καλησπέρες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη πρέπει να ομολογήσω ότι δεν είμαι καθόλου της πράξης σ΄αυτά τα θέματα, μόνον της θεωρίας....έχω διαβάσει σχετικά, μέχρι και σε σεμινάρια έχω πάει αλλά ....το θέμα είναι ότι βαριέμαι αφόρητα να ασχοληθώ...είπα όμως να μοιραστώ την γνώση, οπότε....προχώρησα και στην σχετική ανάρτηση (το μοίρασμα της όποιας γνώσης, αποτελεί νομίζω την πιό χαρακτηριστική πλευρά του εαυτού μου)...

      Διαγραφή
  2. Εντάξει, με έχεις καταλάβει ήδη, είμαι κομμάτι ανεπρόκοπη σ' αυτά και δεν θα φτιάξω κρέμα χειροποίητη, αλλά και μόνο που το διάβασα άξιζε τον κόπο!
    Η προκοπή μου φτάνει μέχρι το ανακάτεμα λίγου ελαιόλαδου με λίγη ζάχαρη και κάνω πίλινγκ με αυτό!
    Μέχρι εκεί τα καταφέρνω!
    Καλημέρα Κλαυδία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρτίστα μου μην νομίσεις ....μόνον θεωρία είμαι, από πράξεις στον τομέα αυτό δεν έχω να επιδείξω σπουδαία πράγματα, ....άντε ένα κραγιόν , ολίγον μολυβάκι στο μάτι όταν έχω τρελά κέφια, κολώνια απαραιτήτως και αυτό είναι όλο. γιά πήλινγκ ούτε λόγος....Δεν μπόρεσα να αντισταθώ όμως στην τελετουργία, την οποία βρήκα άκρως ενδιαφέρουσα και τις συνταγές με τα μαγικά υλικά....οπότε σκέφθηκα τις φίλες που ασχολούνται με παρεμφερείς αλχημείες και ενέδωσα....

      Διαγραφή
  3. Ωραίες προτάσεις! Φυσικά και είμαι τόσο ανεπρόκοπη και άσχετη με αυτά αλλά και τοσο τα βαριέμαι :P που δεν θα αξιοποιήσω τον κόπο σου ΑΛΛΑ θα το στείλω στη κολλητή μου που ασχολείται και είμαι σίγουρη ότι θα το βρει ενδιαφέρον
    Καλημέρα Κλαυδία μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου κι εγώ της θεωρίας είμαι, μην νομίσεις , απλά η μαγεία αυτών των αλχημειών με συναρπάζει.....τους καλωπισμούς γενικά τους βαριέμαι όσο και τα προϊόντα , άντε ένα κραγιόν, κολώνια και λίγο μολύβι ματιών....έχω φίλες όμως που τα τελευταία χρόνια έχουν καταπιαστεί με την κατασκευή σαπουνιών και σπιτικών καλλυντικών, οπότε σίγουρα θα τους φανούν χρήσιμες οι συνταγές που ανακάλυψα...

      Διαγραφή