Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΥΦΙΚΟ

Συλλογικό διήγημα  ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΥΦΙΚΟ



Συμμετέχουν οι εξής bloggers:



  1. Μαριλένα από https://marilenaspotofart.wordpress.com/
  2. Αριστέα από http://princess-airis.blogspot.gr/
  3. Μαριάννα από https://onirokosmos-art.blogspot.gr/
  4. Πέτρα από http://pistos-petra.blogspot.gr/
  5. Μαρία Κανελλάκη από http://toapagio.blogspot.gr/
  6. Μαρία Νικολάου από http://tokeimeno.blogspot.gr/
  7. Memaria από http://mytripssonblog.blogspot.gr/
  8. Γιάννης από http://idipoton.pblogs.gr/
  9. Αλεξάνδρα από http://abuttononthemoon.blogspot.gr/
  10. Άννα από http://kloanna.blogspot.gr/
  11. Κλαυδία από http://katoapotinakropoli.blogspot.gr/
  12. Χριστίνα από http://butterfly-butterflysworld.blogspot.gr/




Πρόσωπα:
Άλις: πρωταγωνίστρια, 18 χρόνων
Σάρλοτ: μητέρα Άλις (νεκρή)
Τζέημς Μακάλιστερ: πατέρας Σάρλοτ
Τζέφρι Μπάνιστερ: πατέρας Άλις
Βέρα: δεύτερη σύζυγος Μπάνιστερ
Τσαρλς: γιος Βέρας και Μπάνιστερ, 6 χρόνων
Χέρπμπερτ: αδελφός Βέρας
Μπράιαν Κλαρκ: εραστής Άλις και γιός Μαίρης Κέλι
Μάθιου Κέλι: ζωγράφος
Μις Σάλι: γκουβερνάντα
Μαίρη: Αδελφή Μάθιου Κέλι
                                           Μοναχή Agatha: Αδελφή Μάθιου και Μαίρης Κέλι

Σύνδεση με το προηγούμενο :









Βγήκε ξέροντας πως όλοι θα κοιμούνται. Κατευθύνθηκε προς τη σάλα όταν άκουσε περίεργα τριξίματα από τη σκάλα που οδηγούσε στο πατάρι. Αναζήτησε ένα μέρος για να κρυφτεί. Η κουρτίνα του παραθύρου της φάνηκε ιδανική λύση. Κρύφτηκε πίσω της και κράτησε την αναπνοή της.

Ένιωσε την παρουσία μιας γυναικείας φιγούρας που δεν ήταν σίγουρα η Μις Σάλι, η γκουβερνάντα, μα ούτε και η Άλις.



Κεφάλαιο 11



Η αλήθεια αρχίζει να ξεδιπλώνεται


Britannia Royal Naval College DEVON
Η καρδιά της σφυροκοπούσε στο στήθος της και είχε την αίσθηση ότι οι χτύποι της, αντηχούσανε στο χώρο που φωτιζότανε αχνά από το φως του φεγγαριού. Είχε κοιμηθεί ελάχιστα μετά την επιστροφή της από την Ιρλανδία. Οι σκέψεις, οι προβληματισμοί, η οδύνη της για τη βίαιη απομάκρυνση του γιού της μ΄αυτόν τον αιφνιδιαστικό τρόπο την είχανε εξουθενώσει . Γνώριζε την επιθυμία του άνδρα της να φοιτήσει ο Τσαρλς στo Britannia Royal Naval College στο Ντέβον τόπο καταγωγής και του ίδιου, γνώριζε τις αντιρρήσεις του για τον τρόπο που τον ανέτρεφε, είχανε συγκρουσθεί άπειρες φορές γι΄αυτό το θέμα, ήτανε βέβαιη όμως , ότι θα τηρούσε το λόγο του και το παιδί θα πήγαινε σε οικοτροφείο στο Ντέβον μετά τη συμπλήρωση των 12 χρόνων του !!! Δεν μπορούσε να δεχτεί τη φυγάδευσή του άρον άρον ,ούτε φυσικά τις ανεπαρκείς εξηγήσεις που της είχανε δοθεί περί κινδύνου απαγωγής !!! Λίγα γνώριζε εξ άλλου για τις δουλειές και τις υποθέσεις του συζύγου της. Μετά την αποβολή του από τη Βασιλική Ναυτική Σχολή του Ντέβον, είχε ασχοληθεί με το εμπόριο έργων Τέχνης γνήσιων και πλαστών, συνεργαζόμενος με έναν Γάλλο, τον Μαρσέλ Ντινώ. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τις αγοραπωλησίες γης και κατάφερε σε σύντομο σχετικά διάστημα, να γίνει πολύ επιτυχημένος Κτηματομεσίτης, να αποκτήσει περιουσία και να αγοράσει γή, στην Ιρλανδία κυρίως. Εκεί εξ άλλου είχανε γνωριστεί . Η δική της οικογένεια, με ιρλανδέζικες ρίζες από την προγιαγιά της, ήτανε από τους πρωτοπόρους που είχανε επενδύσει στο Σιδηρόδρομο , εδώ και πολλές γενιές ήτανε ιδιοκτήτες αποστακτηρίου ΟΥΙΣΚΥ και στα κτήματά τους στο Kildare, εκτρέφανε τα κομψά PERCHERON, τα μεγαλόσωμα CLYDESDALE και τα δυνατά γκρίζα CONNEMARA, τα καλύτερα άλογα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο . Είχε τόσο υπέροχες αναμνήσεις από τα καλοκαίρια που περνούσε κάνοντας ιππασία στα σμαραγδένια λιβάδια της Ιρλανδίας…. Όμως το πρόσφατο ταξίδι της, αντί να δώσει απαντήσεις στα ερωτηματικά της, την είχε τρομοκρατήσει και την είχε απογοητεύσει εντελώς. Η κατάσταση ήτανε εκρηκτική, οι βίαιες συγκρούσεις πέρα από κάθε φαντασία κι εκείνη μόνη, είχε αποτολμήσει να ταξιδέψει στο Δουβλίνο αναζητώντας τον ζωγράφο Μάθιου Κέλι !!!







Η Βέρα


Οι βαριές κουρτίνες ήτανε πάντα τραβηγμένες στο πλάϊ των μεγάλων παραθύρων του χωλ και λίγα βήματα τη χωρίζανε από το διάδρομο , αν έφθανε ως εκεί σίγουρα θα μπορούσε πιά να διακρίνει τη φιγούρα του ατόμου που επιχειρούσε σιγοπατώντας να ανέβει τη σκάλα που οδηγούσε στο πατάρι….Προσπαθούσε να καταλαγιάσει το φόβο της ενώ χίλια ερωτηματικά βασανίζανε το μυαλό της, ποιος ήτανε ο άγνωστος εισβολέας, πως είχε μπεί στο σπίτι και τι ή ποιόν αναζητούσε ; Ενοιωθε τα πόδια της καρφωμένα στο πάτωμα και το σφίξιμο στο στομάχι της τόσο οδυνηρό, που έσφιγγε ασυναίσθητα τις γροθιές της ,με αποτέλεσμα τα νύχια της να μπήγονται στις παλάμες της προκαλώντας της αφόρητο πόνο….




Ξαφνικά ένας βαρύς γδούπος και μία κραυγή πόνου έσκισε το σκοτάδι….η Βέρα έκανε ασυναίσθητα ένα βήμα μπροστά και στάθηκε αναποφάσιστη….αμέσως μετά ακουστήκανε τα βήματα και η φωνή της Μίς Σάλι που ανέβαινε αλαφιασμένη από το ισόγειο κρατώντας μία λάμπα και φωνάζοντας με αγωνία : «Τι πάθατε κυρία Βέρα;;; Που βρίσκεστε, χτυπήσατε;;;»

Η Βέρα μόλις που κατάφερε να αρθρώσει δυό λέξεις βγαίνοντας από την κρυψώνα της , κατευθυνόμενη προς την άκρη του διαδρόμου «Σάλι πρόσεχε !!! Καλά είμαι, αλλά κάποιος άλλος είναι εδώ !!! Η Σάλι με το φόβο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της, αναρωτήθηκε φωναχτά :«Τι ήτανε αυτός ο θόρυβος;;;» Οι δύο γυναίκες κοιταχτήκανε με απορία και χωρίς να πούνε άλλη λέξη κατευθυνθήκανε προς τη σκάλα που οδηγούσε στον επάνω όροφο και το πατάρι….Προπορευότανε η Σάλι με επιφύλαξη, κρατώντας ψηλά τη λάμπα που φώτιζε το χώρο , κάνοντας τις σκιές τους να διαγράφονται πελώριες στους τοίχους που ήτανε σκεπασμένοι από πίνακες με βαρύτιμες κορνίζες….Μόλις δυό βήματα τις χωρίζανε από το ανθρώπινο κορμί που ήτανε σωριασμένο στη βάση της σκάλας ,ενώ ακούγανε καθαρά τη βαριά ανάσα και τα βογκητά της γυναίκας με τα κόκκινα μαλλιά που ήτανε κουβαριασμένη μπροστά τους, πεσμένη μπρούμυτα με το πρόσωπο στο πάτωμα. Φορούσε ένα χοντρό μάλλινο πανωφόρι σε μουντό πράσινο χρώμα , καφετί φουστάνι, καφέ δετά μποτίνια….και πρόφερε με δυσκολία τις λέξεις : «Mo chos….mo chos….hit mo cheann….O!!! Nimhneach ….!!! (To πόδι μου…..το πόδι μου…. Χτύπησα το κεφάλι μου…..Ο !!! Πονάω !!!)


Η Σάλι τινάχτηκε ασυναίσθητα και προσπάθησε να κρύψει την έκπληξή της, αυτή η γυναίκα δεν της ήτανε άγνωστη,. . Την είχε συναντήσει και στο παρελθόν, όταν είχε επισκεφθεί αρκετές φορές το Coldbery's Manor συνοδεύοντας τον αδελφό της, το ζωγράφο Μάθιου Κέλι .

Ο Μάθιου Κέλι

Οι μνήμες του παρελθόντος την κατέκλυσαν και οι εικόνες άρχισαν να περνούν αστραπιαία μπροστά από τα μάτια της, η ευαίσθητη αιθέρια Σάρλοτ να ποζάρει, η μικρούλα αξιολάτρευτη΄Αλις , να τριγυρίζει τιτιβίζοντας έχοντας αγκαλιά την αγαπημένη της πορσελάνινη κούκλα, ο Μάθιου με το βασανισμένο βλέμμα, τα πινέλα, τις παλέτες και τα απλωμένα χρώματα να ζωγραφίζει στον κήπο, στη λίμνη, στη μεγάλη σάλα …..


Η Μις Σάλι

Ωρες ώρες νόμιζε ότι ότι ζούσε από πάντα σε τούτο το μελαγχολικό σπίτι, ίσως γιατί ήθελε να ξεχάσει τα παιδικά της χρόνια στο Ορφανοτροφείο του Ντάρτμουθ. Δεν είχε γνωρίσει γονείς, οικογένεια, ζεστασιά, τρυφερότητα κι όταν έγινε 14 ετών , για καλή της τύχη, βρέθηκε σαν βοηθός, στο σπίτι του εφημέριου του ST PETROX και της αδελφής του της Μαργαρίτας. Οι δύο αυτοί άνθρωποι με την καλοσύνη και τη γλυκύτητά τους γεμίσανε την καρδιά της ευγνωμοσύνη και θα είχε γίνει σίγουρα μοναχή, αν δεν είχε γνωρίσει τον Τομ τον αμαξά στα 17 της…..Παντρευτήκανε με τις ευλογίες του εφημέριου και της Μαργαρίτας , που έραψε και κέντησε το νυφικό της και της παραχώρησε σχεδόν ολόκληρη την προίκα της . Ποτέ δεν ήτανε τόσο ευτυχισμένη! Είχε για πρώτη φορά στη ζωή της, το δικό της σπιτικό κι έναν θαυμάσιο σύζυγο που την αγαπούσε και τη νοιαζότανε…… μπορούσε να ονειρεύεται αισιόδοξα τη δημιουργία της δικής της οικογένειας !!!΄Ητανε το μοναδικό πράγμα που επιθυμούσε, η μοίρα όμως της επιφύλαξε πολλά εμπόδια στην επίτευξη αυτού του στόχου……τρείς αποβολές, δυό παιδιά γεννημένα νεκρά και η μικρή Μαργαρίτα της , ο θησαυρός της, το κοριτσάκι της που το πήρε ο Θεός πρίν συμπληρώσει τα τρία του χρόνια …..Μπόρεσε να υπομείνει καρτερικά αυτές τις δοκιμασίες, χάρη στην βαθειά ριζωμένη χριστιανική πίστη της, τα παρηγορητικά λόγια του εφημέριου και της αδελφής του και την αγάπη του Τομ….Ο καλός της ο Τομ, εργατικός και καλότροπος έφυγε γελαστός εκείνο το βροχερό πρωϊνό και δεν γύρισε ποτέ ξανά στο σπίτι…..Εμεινε χήρα πριν συμπληρώσει τα 30 της χρόνια και λίγους μήνες αργότερα, δέχτηκε με ανακούφιση και χαρά την πρόταση του εφημέριου, να μετακομίσει βόρεια σε μία έπαυλη στο Κόλντεμπερυ για να αναλάβει το ρόλο της γκουβερνάντας !!!









Ο Τζέφρι Μπάνιστερ

Όταν έφθασε στην έπαυλη η Σάλι, γνώρισε εκτός από τον εργοδότη της , τον επιβλητικό Τζέφρι Μπάνιστερ, την εύθραυστη γυναίκα του, τη Σάρλοτ , τη νεογέννητη κόρη του την ΄Αλις,  και τον Μάθιου, το ζωγράφο. Έναν ψηλό λεπτό άνδρα με καστανοκόκκινα μαλλιά και γκριζοπράσινα θλιμμένα μάτια που εκείνη την εποχή φιλοτεχνούσε έναν μεγάλο πίνακα , παραγγελία του κ. Μπάνιστερ. Ο Μάθιου είχε ζωγραφίσει πολλούς πίνακες για λογαριασμό του, τοπία της περιοχής , νεκρές φύσεις, εκτός από το μεγάλο πορτραίτο του ίδιου και εκείνο της γυναίκας του, που δέσποζαν στη σάλα της έπαυλης. Ερχότανε και έφευγε κατά διαστήματα , αποτυπώνοντας στους καμβάδες του με ευαισθησία και λεπτότητα τα θέματά του διατηρώντας άψογη επαγγελματική σχέση με τον εργοδότη του και κρύβοντας επιμελώς τα τρυφερά αισθήματα που έτρεφε για τη Σάρλοτ….την ονειροπόλα Σάρλοτ που βυθιζότανε κάθε μέρα και περισσότερο στο δικό της κόσμο, προσκολλημένη παθολογικά στην κόρη της και παραδομένη στη μελαγχολική ομορφιά του τοπίου και τη μαγεία της λίμνης με τα νούφαρα και τους λευκούς κύκνους.




Η Σάρλοτ

Αυτό το μωρό, την ΄Αλις, το θεώρησε δώρο Θεού η Σάλι, έγινε το φως της ζωής της!!! Δεν ήτανε απλά γκουβερνάντα, αλλά προστάτης και φύλακας άγγελος όχι μόνο του μωρού, αλλά και της μητέρας του, της Σάρλοτ. Της ευαίσθητης, συνεσταλμένης, αιθέριας Σάρλοτ, που μετά τη γέννηση του παιδιού της, έχασε κάθε ενδιαφέρον για οτιδήποτε άλλο γύρω της …..Ο άνδρας της , απουσίαζε πιά πολύ συχνά για τις υποθέσεις του και τα ταξίδια του στην Ιρλανδία διαρκούσανε εβδομάδες . Ητανε ολοφάνερο. πως τα σφοδρά συναισθήματα του Τζέφρι Μπάνιστερ για τη γυναίκα του, είχανε προ πολλού ξεθυμάνει και το αρχικό πάθος του και ο τυφλός έρωτάς του είχανε χαθεί αμετάκλητα, σ΄αυτό σίγουρα συντέλεσε και η υποτακτική, ονειροπόλα, φύση της Σάρλοτ, που δεν του πρόσφερε πιά καμία ένταση, καμία πρόκληση κανένα ενδιαφέρον…..η γέννηση της κόρης του εξ άλλου , αποτέλεσε μία ακόμη μάλλον απογοητευτική εξέλιξη, αφού δεν του χάρισε το γιό που σίγουρα προτιμούσε.




Η Μαίρη

Το ζωγράφο Μάθιου Κέλι τον σύστησε στον Τζέφρι Μπάνιστερ ο Μαρσέλ Ντινιώ. Συνεργαζότανε καιρό μαζί του , είχε ένα απίστευτο ταλέντο στις πιστές αντιγραφές των μεγάλων Ιταλών, Ολλανδών και Ισπανών Μαίτρ που ο κ. Ντινιώ φρόντισε να εκμεταλλευτεί καταλλήλως. Από την άλλη ο Μάθιου, με το ταλέντο του, εξασφάλιζε αρκετά χρήματα ώστε να μη λιμοκτονούν ο ίδιος , οι γονείς και τ΄αδέλφια του , ενώ συνεισέφερε οικονομικά και στο επαναστατικό κίνημα των Φένιανς των οποίων ήτανε οπαδός όπως και όλοι οι δικοί του. Όταν ο Τζέφρι Μπάνιστερ ζήτησε να δεί ένα δείγμα της δουλειάς του, εκείνος του έφερε ένα μικρό πορτραίο της αδελφής του , της Μαίρης….Η γη χάθηκε κάτω από τα πόδια του, ο αλαζόνας, υπερόπτης , φλεγματικός ΄Αγγλος, έμεινε έκθαμβος από τη σαγήνη που εξέπεμπε η εικόνα που ήτανε αποτυπωμένη στον καμβά . Η συνεργασία τους ξεκίνησε αμέσως με μία σοβαρή παραγγελία και την ανάλογη προκαταβολή , προσκλήθηκε μάλιστα να παρευρεθεί σε μία οικογενειακή γιορτή που θα γινότανε το ίδιο βράδυ σε μία πάμπ στοTEMPLBAR.

Εκείνο το βράδυ , ο Τζέφρι Μπάνιστερ έχασε το μυαλό του παρακολουθώντας τη Μαίρη να χορεύει τους παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας της. Μαγεύτηκε κυριολεκτικά !!! Πίνοντας αμέτρητα ποτήρια μπύρα GUINESS χειροκροτούσε ενθουσιασμένος τους χορευτές με τις παραδοσιακές στολές και χτυπούσε τα πόδια του στο πάτωμα ακολουθώντας το ρυθμό…Η Μαίρη με το ακτινοβόλο και πανέμορφο πρόσωπό της , πλαισιωμένο από τις κοκκινόχρυσες μπούκλες, που αναδεύονταν παιχνιδιάρικα σε κάθε κίνηση του κεφαλιού της τον είχε κατακτήσει με την πρώτη ματιά !!! Τα πράσινα λαμπερά μάτια της με τα τοξωτά φρύδια και το ευθύ , ζωηρό βλέμμα τον είχανε μαγνητίσει , αισθάνθηκε να δονείται ολόκληρη η ύπαρξή του ενώ το κόκκινο ζουμερό στόμα της με τα μαργαριταρένια δόντια προκαλούσανε ασυγκράτητα τις αισθήσεις του εκπέμποντας μία πρωτόγνωρη θέρμη . Η κατάκτησή της έγινε προτεραιότητα για τον Τζέφρι, όλες οι υποχρεώσεις και ασχολίες του περάσανε σε δεύτερο πλάνο και αγωνίστηκε μήνες για να επιτύχει το σκοπό του έχοντας απέναντι, όχι μόνο τον Μάθιου ,αλλά τον κόσμο ολόκληρο !!! ΄Ητανε γραφτό όμως η σχέση τους να ολοκληρωθεί κι ένας έρωτας παράφορος και συγκλονιστικός να παρασύρει και τους δυό τους σε απύθμενα βάθη…..με τραγικές συνέπειες…..










Προπαραμονή του Αγίου Πατρικίου, η βροχή έπεφτε ασταμάτητα και  η αδελφή Agatha άνοιξε με τρεμάμενα χέρια το παράθυρο του μικρού δωματίου που χρησίμευε σαν προθάλαμος του Πτωχοκομείου ΄Αγιος Πατρίκιος και ένοιωσε ανακούφιση ανασαίνοντας βαθειά τον υγρό αέρα. Είχανε ανοίξει οι ουρανοί και ο δυνατός κρότος των βροντών έκανε τα τζάμια των παραθύρων να τρίζουν ενώ οι αστραπές, φωτίζανε κατά διαστήματα το χώρο. Είχανε συμβεί τόσα πολλά μέσα στις τελευταίες δύο ώρες….Δεκαπέντε χρόνια έκανε το διακόνημά της σ΄αυτό το Πτωχοκομείο , μαζί με άλλες αδελφές του Τάγματός της, προσπαθώντας να δώσει ανακούφιση στους δυστυχισμένους, όμως ποτέ δεν είχε αισθανθεί τόση ταραχή και απελπισία. Μόλις πριν λίγο είχε λάβει ένα προχειρογραμμένο σημείωμα από τον ανηψιό της τον Μπράϊαν, τον 20χρονο γιό της μικρότερης αδελφής της , της Μαίρης, με το νέο της σύλληψης και φυλάκισης του αδελφού της, του Μάθιου !!! Θα έπρεπε να φροντίσει να ενημερώσει άμεσα τον πατέρα Ντέϊβιντ, όμως αυτό ήτανε αδύνατον , γιατί μόλις το ίδιο πρωΐ, εκείνος είχε φύγει για να επισκεφθεί την ετοιμοθάνατη μητέρα του στο Κόρκ!  Υστερα δέχτηκε την επίσκεψη εκείνης της κυρίας από την Αγγλία, της Βέρας Μπάνιστερ !!! Η κυρία Μπάνιστερ έκανε μία γενναιόδωρη δωρεά και πολλές ερωτήσεις….αναζητούσε τον Μάθιου Κέλι …..Εννοείται ότι δεν έδωσε καμία πληροφορία, ούτε καν της πέρασε από το μυαλό, να αναφέρει το παραμικρό στην κυρία Μπάνιστερ σχετικά με το παρελθόν που συνέδεε τον Μάθιου, τη Μαίρη και τον γιό της τον Μπράϊαν, με τον σύζυγό της και τη μακαρίτισσα πρώτη του σύζυγο !!!




Η αδελφή Agatha


Στράφηκε στον απέναντι τοίχο και στύλωσε τα μάτια της στην εικόνα του εσταυρωμένου που ήτανε απέναντί της , ένοιωσε να ασφυκτιά κάτω από τη λευκή καλύπτρα της και άρχισε να προσεύχεται με θέρμη, μετρώντας τις χάντρες του ροζαρίου της......




Συνεχίζεται.......






36 σχόλια:

  1. Τι να πω Κλαυδία μου! Πώς τα συνέδεσες έτσι περίτεχνα και έλυσες αρκετούς γρίφους...αλλά μας αφήνεις σε αγωνία αν και ξεδιπλώνεται πλέον η ιστορια! Υπέροχη συνέχεια. Υπέροχη Με τόσες λεπτομέρειες, τόση ζωντάνια περιγραφής που νόμισα ότι ήμουν εκεί και τα έβλεπα με τα ίδια μου τα μάτια.
    Απόλαυσα τη συνέχειά σου και οι φώτο σου μου έδωσαν επιπλέον εικόνα
    Μπράβο σου
    Τώρα αναμένουμε το τέλος!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννα μου όλοι οι προηγούμενοι είχανε ξεδιπλώσει την πλοκή της ιστορίας τόσο θαυμάσια ώστε η δική μου συνέχεια, θα έπρεπε να ανταποκριθεί στα υψηλά στάνταρντς που είχανε τεθεί...ελπίζω να τα κατάφερα ικανοποιητικά. Πάντως πολύ το χάρηκα το ψάξιμο γενικότερα για στοιχεία και φωτό .....ανυπομονώ κι εγώ για το τέλος !!!

      Διαγραφή
  2. Δεν έχω λόγια!
    Μόλις τελείωσα τη δεύτερη ανάγνωση και θα ακολουθήσουν κι άλλες!
    Κλαυδία μου... υποκλίνομαι. Όχι ότι δεν περίμενα ότι θα έχεις διανθίσει με πολλές πληροφορίες το κείμενό σου ...αλλά έπαθα πλάκα από τα αμέτρητα στοιχεία που παραθέτεις. Τι ωραία που σύνδεσες τη Βέρα με το Πτωχοκομείο και έδωσες λογική εξήγηση για την επιστροφή της στην έπαυλη!
    Πραγματικά χάζεψα! ☺

    Καλή δύναμη στην πεταλούδα μας. Έχει πέσει πάνω της η αποκάλυψη και κάθαρση!
    Πολλά φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω κάνει καλή προπόνηση στα Συμπόσιά σου πριγκηπέσσα μου, άσε που είμαι και χρονολογικά κοντά στην εποχή....οπότε είχα, συγκριτικό πλεονέκτημα !!!Χαίρομαι αφάνταστα που σου άρεσε...όπως χάρηκα την όλη διαδικασία και οπωσδήποτε την εξέλιξη της ιστορίας από συγγραφέα σε συγγραφέα....Μαγεία !!!

      Διαγραφή
  3. Καλά ο καλύτερος μυθιστοριογράφος δεν πιάνει μπάζα...μπροστα σου Κλαυδία μου .. τι πλοκή...!! και πόσα πράγματα ομως ξεκαθαρισμενα... μεσα απο αυτήν...αλλα και μια αγωνια για το τέλος μας την αφησες!!!!
    Μα τι συνέχεια..!!και οι φωτογραφίες την απογείωσαν την ιστορία σου...!!! μπραβο Κλαυδια μου... και σήμερα έτσι στα ξαφνικα σε εφερα στην σκέψη μου..και να που ηταν να σε διαβασω φαινεται.χα..χα..να περνας ομορφα οτι και να κανεις ναι; φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σμαραγδένια μου αν και απέχω από το μπλόκινγκ λόγω άλλων απασχολήσεων, η Μαριλένα μας μου μου κέντρισε και πάλι το ενδιαφέρον και με μεγάλη χαρά αποφάσισα να συμμετέχω σ΄αυτό το συλλογικό δρώμενο....αν και δίστασα αρκετά στην αρχή. Πάντως η όλη αυτή δραστηριότητα πολύ μου άρεσε και ανυπόμονα περίμενα να διαβάσω κομμάτι κομμάτι την εξέλιξη της ιστορίας.....πρόσθεσα και το δικό μου λιθαράκι και τώρα ανυπομονώ για το τέλος !!!Πολλά φιλιά !!!

      Διαγραφή
  4. Είναι, όπως το γράφεις, μαγεία να ψάχνεις στοιχεία μιας εποχής για να εντάξεις σε ένα συλλογικό. Και πόσες πληροφορίες χώρεσες! Μπράβο για το χρόνο που αφιέρωσες.
    Πήγες πίσω για να φωτίσεις το παρελθόν, αλλά και έμπλεξες με τους γνωστούς μας ήρωες καινούριους!
    Τι θα γίνει με τις συγγένειες που προκύπτουν;;;
    Δεν το πιστεύω ότι φτάσαμε στο τέλος!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα μου αυτή η μαγεία είναι που με κάνει να λατρεύω τις συλλογικές δράσεις....είμαι ένθερμη οπαδός !!!Την απόλαυσα στο έπακρο τη διαδρομή, χάρηκα κάθε κομμάτι της ιστορίας ξεχωριστά και τώρα περιμένω ανυπόμονα το τέλος , τις αποκαλύψεις, την κάθαρση !!! Κλό σου βράδυ !!!

      Διαγραφή
  5. Κλαυδία καλησπέρα σου.
    Άνοιξα τα αρχεία μου όπου έχω συγκεντρωμένο όλο το διήγημα, άνοιξα το αρχείο όπου κρατώ την επισκόπησή του, πήρα μολύβια και χαρτιά, το διάβασα 2-3 φορές το 11ο μέρος σου και έχω μείνει εκστασιασμένος....!
    Μπράβο βρε κοπέλα μου ειλικρινά για τη δουλειά σου.
    Κατ'αρχήν μιλάμε δούλεψες πάρα πολύ σκληρά και μεθοδευμένα γιατί ; Να γιατί:
    1) Έχεις παραθέσει και εσύ, όπως και η Αλεξάνδρα, σειρά ιστορικών στοιχείων απόλυτα εναρμονισμένων με το διήγημα, που θέλουν ψάξιμο και μελέτη
    2) Έχεις οπτικοποιήσει τους ήρωες του διηγήματος με τόσο επιτυχημένο τρόπο, που πραγματικά θα έπρεπε να προσληφθείς άμεσα σε Κινηματογραφική παραγωγή κάνοντας το CAST (Επιλογή ηθοποιών). Αυτό και αν ήθελε ψάξιμο σε φωτογραφικό υλικό αλλά και στη δική σου φαντασία
    3) Για πρώτη φορά, μαθαίνουμε με αναλυτικό τρόπο την ιστορία βασικών προσώπων στο διήγημα που δεν είχε παρουσιαστεί: Vera, Jeffrey Banister, Miss Sally, ο ζωγράφος Matthew, η Mary
    Όλο αυτό το κάνεις με ένα εξαίρετο flash back, δείχνοντας και την λογοτεχνική σου έμπνευση για να μπορέσεις να το εντάξεις στο διήγημα.
    4) Η Παράθεση ιστορικών στοιχείων για τη Ναυτική σχολή, για την παραγωγή του Ουίσκυ και τα άλογα, τι να πω βρε κορίτσι μου....! Μπράβο σου ειλικρινά για τη σπουδή σου.
    Όσον αφορά αυτή καθ εαυτή την πλοκή πλέον όλα είναι σχεδόν έτοιμα να βγουν στο φως.
    Δεν θα είναι εύκολο αλλά η Χριστίνα θα τα καταφέρει.
    Κλείνοντας Κλαυδία ομολογώ με εξέπληξες πραγματικά. Είδα τη δουλειά σου και υποκλίνομαι.
    Συγχαρητήρια με την καρδιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη με τα γραφόμενά σου μ΄εκανες να αισθάνομαι.....σχεδόν "συγγραφέας" !!!Πόσο με τιμάς, αλλά προς θεού δεν τολμώ να θεωρήσω τον εαυτό μου τίποτα περισσότερο από μία ερασιτέχνη, που κάνει πολύ κέφι τις συλλογικές δράσεις αυτού του τύπου...η πρόσκληση της Μαριλένας με βρήκε σε στιγμή εξαιρετικής διάθεσης γιά έρευνα, μελέτη, απολαυστική βόλτα στο παρελθόν ....συνήθως βαριέμαι, αλλά όταν το θέμα με ιντριγκάρει , είναι και η παρέα ενδιαφέρουσα, τότε ....χάνω τον ύπνο μου και το απολαμβάνω !!!Με τις φωτό δεν το έχω είναι η αλήθεια, αλλά στάθηκα τυχερή, ένα βίντεο προσπάθησα να βάλω με τον παραδοσιακό ιρλανδικό χορό, αλλά δεν τα κατάφερα η άσχετη, ούτε καν την παρουσίαση του κειμένου χωρίς αυτό το λευκό φόντο δεν έχω μπορέσει να διορθώσω...Τέλος πάντων ας ληφθεί υπόψη ότι έχω και συγκριτικό πλεονέκτημα λόγω ηλικίας και αυτές τις ιστορίες εποχής.....τις χειρίζομαι με σχετική ευχέρεια....τώρα ανυπομονώ για το τέλος που θα δώσει η Χριστίνα !!! Χίλια ευχαριστώ για το εκτενές και τόσο γενναιόδωρο σχόλιό σου, ελπίζω το εγχείρημα να επαναληφθεί !!! Καλό σου βράδυ !!!

      Διαγραφή
    2. Καλά, περιττό να σου πω, ότι η εικόνα που επέλεξες για την Μαίρη, με έχει καθηλώσει να την παρατηρώ χωρίς διάθεση να την κλείσω. Πανέμορφη πραγματικά. Εμ είναι να μην τρελάθηκε ο Banister ;
      Πέραν όλων αυτών ειλικρινά μπράβο για μια ακόμα φορά.

      Διαγραφή
    3. Ο Αγιος Πατρίκιος, μεγάλη η χάρη του που γιόρταζε χθές (17/3), φώτισε το google αλλά κι εμένα, που δεν το έχω με τις φωτό, να ξελαμπικάρω και κάθε ζητούμενο να μου έρχεται σχεδόν από μόνο του....έχω και μία αποθηκευμένη για τον Χέρμπερτ, αν η Χριστίνα τη χρειαστεί, ευχαρίστως να τη στείλω....Τελικά πολύ μου άρεσε όλη αυτή η διαδικασία, το καταχάρηκα κυριολεκτικά...και θα μου λείψει....

      Διαγραφή
  6. Κλαυδία μου πέρα από τις πληροφορίες που με μεγάλη μαεστρία ενέταξες στην συνέχεια του διηγήματος προετοίμασες και το έδαφος για το τέλος της πλοκής και την αποκάλυψη του μυστηρίου.
    Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου είπα ν΄αφήσω τις αποκαλύψεις για το τέλος που ανυπόμονα περιμένουμε όλοι από τη Χριστίνα, οπότε εγώ είχα ελεύθερο πεδίο να ξεδιπλώσω τις λεπτομέρειες της ζωής των ηρώων και το χάρηκα πραγματικά....Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, καλό βράδυ σου εύχομαι !!!

      Διαγραφή
  7. Mία Αγκάθα Κρίστι τι την έχεις;
    Γιατί εγώ έτσι ένιωσα διαβάζοντας την ιστορία σου, σαν ένα απόσπασμα από βιβλίο εποχής, με λεπτομέρειες για χαρακτήρες & αντικείμενα που ούτε καν τα βίωσες, κι όμως τα αποτυπώνεις τόσο περίτεχνα!
    Οι φωτογραφίες που είχες την έμπνευση να βρεις, συμπληρώνουν υπέροχα το προτελευταίο κεφάλαιο και βοηθούν πολύ να οπτικοποιήσουμε το στόρυ.
    Έκανες σκληρή δουλειά και έρευνα και σ' ευχαριστούμε γι αυτό!
    Καλή συνέχεια στο Χριστινάκι μας που πρέπει να ρίξει την αυλαία τώρα.
    Τέλος να σου πω ότι η πρώτη φωτογραφία με την κόκκινη τουαλέτα, είναι το επιστέγασμα όλων!
    Μπράβο βρε Κλαυδία μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανελλάκι μου, ίσως το μόνο κοινό που έχω με την Αγκάθα Κρίστι είναι η ηλικία, αλλά το κοπλιμέντο σου πολύ το εκτίμησα ακόμη και αν ξέρω ότι δεν μου αξίζει.. η πρόκληση της Μαριλένας με βρήκε σε πολύ καλή στιγμή, αφ΄ενός γιατί είχα διάθεση να μπώ σ΄αυτή τη διαδικασία, αφ΄ετέρου γιατί η παρέα των συμμετεχόντων μου ήτανε γνώριμη και ιδιαίτερα αγαπητή....οπότε όσο ξεδιπλωνότανε η ιστορία, τόσο ανέβαινε η και η δική μου δημιουργική διάθεση οπότε όταν έφθασε η σειρά μου, είχα φροντίσει να μελετήσω τα σχετικά (πράγμα που απόλαυσα ιδιαίτερα) ώστε να ανταποκριθώ επάξια ....Με τις φωτό στάθηκα απίστευτα τυχερή και ο google μου πρόσφερε απλόχερα μπόλικες να διαλέξω...Ανυπομονώ για το φινάλε και αισθάνομαι λύπη που τελειώνει όλο αυτό....ήτανε μία υπέροχη εμπειρία !!!Το ΜΠΡΑΒΟ σου έχει ειδική βαρύτητα για μένα και σ΄ευχαριστώ από καρδιάς Μαρία μου. Καλό βράδυ .

      Διαγραφή
  8. Κλαυδία μου, έχω μείνει άφωνη με την υπέροχη συνέχεια που έδωσες στο διήγημα, τα νέα πρόσωπα, τις φανταστικές λεπτομέρειες! Μπράβο, φιλενάδα! Είσαι πραγματικά καταπληκτική! Είναι τόσο ζωντανές οι περιγραφές σου...
    Ειλικρινά, σήμερα που είναι του Αγίου Πατρικίου Θυμόμουν με νοσταλγία τις όμορφες στιγμές που πέρασα μια χρονιά καλεσμένη στα αποστακτήρια της Guiness απολαμβάνοντας ένα υπέροχο δείπνο με συνοδεία ιρλανδέζικης βέβαια μουσικής και με step dance από ενα καταπληκτικό χορευτικό σύνολο. Κι έρχομαι τώρα και σε διαβάζω κα εσύ με την σειρά σου ζωντανεύεις πάλι αυτές τις αναμνήσεις μου μέσα από το κομμάτι όπου ο Μπάνιστερ ερωτεύτηκε την Μαίρη...χα χα χα!! Τί σύμπτωση είναι αυτή?!
    Το απόλαυσα πραγματικά!!!! Να δώ πώς θα τελειώσει αυτή η ιστορία...
    Πολλά φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι με ενέπνευσε η ημέρα, δεν εξηγείται διαφορετικά....σηκώθηκα στις 5.00 το πρωΐ και έγραφα μέχρι που το τελείωσα, τις προηγούμενες ημέρες μελετούσα περί Ιρλανδίας και έβλεπα βίντεο !!! Η μουσική τους μου αρέσει πολύ και οι χοροί τους είναι εκπληκτικοί !!!Τυχερή που πραγματοποίησες αυτό το ταξίδι και έχεις τόσο όμορφες αναμνήσεις !!! Εγώ ταξίδεψα με τη φαντασία μου και έδωσα μορφή στους ήρωες της ιστορίας μας με τη βοήθεια των φωτό του google....Περιμένω κι εγώ ανυπόμονα το τέλος... Καλο Σ/Κ σε φιλώ !!!

      Διαγραφή
  9. Καταπληκτική συνέχεια, άξια συγχαρητηρίων!
    Το διάβαση ήδη δύο φορές. Πρόσθεσες λεπτομέρειες απαραίτητες, μοναδικές.
    Απόλαυσα όλα τα στάδια συγγραφής αυτού του διηγήματος.
    Τώρα μένει να ολοκληρωθεί από την Χριστίνα μας.
    Να συνεχίζεις να δημιουργείς με υγεία και αγάπη γι' αυτά που κάνεις.
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φάνηκε από την αρχή , ότι όλοι οι συμμετέχοντες, βάλανε όλο τους το ταλέντο και την έμπνευση για να ολοκληρωθεί αυτό το συλλογικό διήγημα....η πλοκή, οι γρίφοι, τα ανπάντητα ερωτηματικά κρατάνε αμείωτα το ενδιαφέρον σε κάθε κεφάλαιο και τώρα περιμένουμε όλοι με αγωνία από τη Χριστίνα να δώσει απαντήσεις πρίν κλείσει την αυλαία...

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα Κλαύδια μου.
    Περίμενα με αγωνία τη δική σου συμμετοχή. Διάβασα πολλές φορές τα προηγούμενα και ήξερα ότι θα ανταποκριθείς επάξια στο ρόλο σου που απαιτούσε τόσες γνώσεις.
    Διαβάζοντας σε, είχα και το πλεονέκτημα να ακούω τη γλυκιά σου φωνούλα, Όπως την άκουγα στις υπέροχες ξεναγήσεις σου
    Στην Πλάκα και στα Αναφιώτικα,θυμάσαι;
    Τα σχόλια όλων των άλλων και ιδίως του Γιάννη, με καλύπτουν πλήρως σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή σου.
    Ήθελα κι άλλο όμως.
    Λυπάμαι που τελειώνει τόσο γρήγορα.
    Να είσαι καλά.
    Καλό σκ.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ρένα μου, με πολύ κεφι συμμετείχα σ΄αυτό το συλλογικό διήγημα ίσως γιατί είχα καιρό να το κάνω, βοήθησε και ο Αγιος Πατρίκιος (Προστάτης της Ιρλανδίας) που γιόρταζε χθές και μου ήρθανε όλα βολικά....εμπνευση, φωτογραφίες, καλή διάθεση....το απόλαυσα και χαίρομαι που το απολαύσανε και οι αναγνώστες !!! Με αγωνία περιμένω το τέλος που θα δώσει η Χριστίνα !!!Τα φιλιά μου και καλό Σ/Κ

      Διαγραφή
  11. Κλαυδία μου χίλια μπράβο!!
    Άρχισαν όλα να ξεκαθαρίζουν και το απίστευτο κείμενό σου με τις τόσες πληροφορίες εξηγεί πολλά και γίνεται η καλύτερη γέφυρα για το πέρασμα στο τελικό στάδιο του διηγήματος!
    Εντυπωσιάστηκα με τη δουλειά που έκανες!
    Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα χίλια μπράβο σίγουρα αξίζουνε σε όλους μας που συργαστήκαμε τόσο άψογα και δημιουργικά για να ξεδιπλώσουμε αυτή την ιστορία και ένα μέγάλο μέρος των ευχαριστιών μου για τα τόσο επαινετικά σου λόγια, Μαρία μου, πρέπει με τη σειρά μου να αφιερωθούνε στη Μαριλένα και την υπέροχη ιδέα της!!! Εκτιμώ πολύ όσα έγραψες στο σχόλιό σου , καλό Σ/Κ . Σε φιλώ

      Διαγραφή
  12. Δηλώνω κι εδώ και πάλι εκστασιασμένη από την δυνατή σου πένα Κλαύδια μου!!! Συμφωνώ κι επαυξάνω με όλα τα σχόλια που διάβασα για το πόσο περίτεχνα και λεπτομερειακά ύφανες την συνέχεια της πλοκής και πόσο την διάνθισες με νέες λεπτομέρειες και νέους ήρωες που την κάνουν ακόμα πιο γοητευτική και μυστηριώδη!!!
    Η έρευνά σου, οι λεπτομερείς περιγραφές, οι φωτό που είμαι σίγουρη πόσο κόπιασες να τις ταιριάξεις, όλα είναι ένα αναγνωστικό χάρμα!!!!
    Αναμένοντας το τέλος λοιπόν πια!!! Να σαι καλά και να χεις ένα ξεκούραστο σ/κ καλή μου!!! Φιλάκια!!! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριλένα μου η εκπληκτική ιδέα σου μας έδωσε την ευκαιρία να φαντασιωθούμε, να ψάξουμε , να γράψουμε και να απολαύσουμε τα αποτελέσματα μιάς υποδειγματικής συνεργασίας που πολύ σύντομα, και λυπάμαι γι΄αυτό, θα πανηγυρίσουμε τη λήξη της....έχοντας την ικανοποίηση ότι εμείς οι 12 μπλόγκερς γράψαμε με έμπνευση και πολλή δημιουργική διάθεση, μία θαυμάσια ιστορία !!! Είσαι η ηθική αυτουργός και νομίζω ότι όλοι είμαστε ευγνώμονες, ελπίζω να μας δοθεί η ευκαιρία στο μέλλον να το επαναλάβουμε, ήτανε τόσο ενδιαφέρον και απολαυστικό το όλο εγχείρημα....νομίζω ότι το δικό μου κομμάτι τουλάχιστον, είχε και τις ευλογίες του Αγίου Πατρικίου, προστάτη της Ιρλανδίας ,που γιόρταζε χθές (17/3)Η χάρη του με φώτισε κι έγραψα όισα έγραψα !!! Ανυπομονώ για το τέλος και είμαι βέβαιη ότι η Χριστίνα θα μας καταπλήξει !!! Σε φιλώ

      Διαγραφή
  13. Χείμαρρος!
    Υπέροχες λέξεις, εικόνες, φωτογραφίες και το μυαλό μας κάνει με την περιγραφή σου συνειρμούς και φτιάχνει κόσμους!
    Μπράβο φίλη μου!
    Πάμε για το τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη φώτιση του Αγίου Πατρικίου που γιόρταζε χθές (17/3) οφείλω εξ ολοκλήρου την έμπνευση και τους χειρισμούς μου στη συνέχεια της ιστορίας μας Μαρία μου, δεν εξηγείται διαφορετικά .....δεν μου συμβαίνει συχνά ξέρεις, άσε που με τις φωτό δεν το έχω καθόλου και εμφανιζόντουσαν μία μία μπροστά μου από μόνες τους....!!! Χαίρομαι που σου άρεσε και γιά εμένα ήτανε μία απολαυστική εμπειρία...Πάμε για το τέλος !!! Καλό Σ/Κ !!!

      Διαγραφή
  14. Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι το "λιθαράκι" σου Κλαυδία μου, θα αποδεικνυόταν ογκόλιθος! Είναι σίγουρο ότι, πέρα από την λογοτεχνική σου συμβολή, "έριξες" και πολύ διάβασμα για να συλλέξεις τόσα ιστορικά στοιχεία. Οι φωτογραφίες πάρα πολύ όμορφες, γιατί δίνουν ακόμα μεγαλύτερη τροφή στην φαντασία μας. Πάμε για φινάλε, για να μας λυθεί η όποια απορία λοιπόν. Καλή άνοιξη Κλαυδία μου ✿

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πετράδι μου η αλήθεια είναι ότι το καταχάρηκα, κάτι τέτοιες προκλήσεις με βάζουνε σε διαδικασίες που απολαμβάνω....περίεργο ψάρι είμαι, τι περιμένεις....πάμε για το φινάλε που θα φωτίσει τα σκοτεινά μυστήρια !!! Καλή άνοιξη και καλή εβδομάδα και σε σένα !!!

      Διαγραφή
  15. Κλαυδία μου, πάει και τελείωσε. ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ!
    Τι λεπτομέρειες... τι σαφέστατες εικόνες, άσε τις καταπληκτικές φωτογραφίες!!!!
    Εσύ, παιδί μου, δεν έγραψες απλώς. Έκανες διατριβή.
    Όμως, λόγω της απουσίας μου από το bloging, δεν μπορώ να έχω εικόνα από όλο το έργο. Μήπως μπορείς να μου στείλεις κάποιο link που περιέχει όλες τις συμμετοχές;
    Θέλω πολύ να το διαβάσω ολόκληρο.
    Καλή εβδομάδα και φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλία μου σε καλημερίζω !!! Ενέδωσα σ΄αυτή την πρόκληση και όσο πλησίαζε η σειρά μου , το μετάνιωνα.....άσε που έχασα τον ύπνο μου προκειμένου να εξελίξω την ιστορία.....Τελικά τα διαβάσματα της αγγλικής λογοτεχνίας πιάσανε τόπο, χρειάστηκε να συμπληρώσω τις γνώσεις μου και γύρω από την Ιρλανδία, οπότε κατάφερα και το έστησα το παραμύθι....Τελικά πολύ τα κάνω κέφι τα συλλογικά.....το θρυλικό Κωμειδύλλιον παραμένει αξεπέραστο στη μνήμη μου !!!! Ολη την ιστορία μπορείς να τη διαβάσεις κομμάτι-κομμάτι στα λινκ που είναι σημειωμένα δίπλα στο όνομα του κάθε συμμετέχοντα (στην αρχή της ανάρτησης, κάτω από τον τίτλο )!!!Καλή εβδομάδα Τα φιλιά μου !!!!

      Διαγραφή
  16. Καλα ενταξει εχω μεινει! Αποκαλυψεις, νεα προσωπα, νεα δεδομενα!!! Ωχουυυυ και πως θα τα παντρεψωωωωω!!! Κατι ςχω σκεφτει αλλα αγχωθηκα! Να σαι καλα Κλαυδια εριξες αρκετες πασες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πεταλουδίτσα μου σε νοιώθω, έτσι ακριβώς πανικοβλήθηκα κι εγώ στην αρχή, τα πρόσωπα και οι καταστάσεις γυρίζανε στο μυαλό μου και έχασα τον ύπνο μου....έβαλα τα κομμάτια της ιστορίας στη σειρά , διάβαζα και ξαναδιάβαζα , άρχισα να ψάχνω τις φωτό για να οπτικοποιήσω τα πρόσωπα ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησα το διάβασα περί Ιρλανδίας, Ντέβον κλπ... και ύστερα με έναν μαγικό τρόπο, μπόρεσαν να συνδεθούνε όλα αυτά....(Αν χρειαστείς κάποιες φωτό για τους υπόλοιπους ήρωες, ευχαρίστως να σου τις στείλω ) Είμαι βέβαιη ότι θα τα καταφέρεις κι εσύ μια χαρά να ξετυλίξεις το κουβάρι της ιστορίας μας μέχρι το τέλος και να υπογράψεις ένα συναρπαστικό φινάλε !!!Σε φιλώ !!!

      Διαγραφή
  17. Τι πλοκή! Τι φαντασία! Τι χείμαρρος πληροφοριών και συναισθημάτων! Τι υπέροχη που είναι η πένα σου, αγαπημένη Κλαυδία! Με ένα σχεδόν μαγικό τρόπο κατάφερες να ενώσεις τόσα διαφορετικά μεταξύ τους κομμάτια, να μπεις στο μυαλό και στην ψυχή όλων των πρωταγωνιστών και να δέσεις την ιστορία τόσο αρμονικά, εμπλουτίζοντας την με περισσότερες λεπτομέρειες και ιστορικά στοιχεία.
    Άξια και με το παραπάνω, σου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριάννα μου σ΄ευχαριστώ πολύ για τα εξαιρετικά σου σχόλια, ομολογώ ότι μετά τους αρχικούς μου δισταγμούς, μελετώντας και ερευνώντας κάτι κατάφερα, έπιασαν τόπο και τα διαβάσματα της κλασσικής λογοτεχνίας.... Αυτή η συλλογική προσπάθεια με έχει γοητεύσει, όλοι οι συμμετέχοντες ύφαναν την τόσο ενδιαφέρουσα πλοκή της ιστορίας μας , αναγκάζοντάς μας να κρατάμε την ανάσα μας σε κάθε κεφάλαιο.... Τώρα περιμένουμε τη Χριστίνα να αποκαλύψει τη λύση των γρίφων και να υπογράψει το φινάλε !!!Ανυπομονώ.... Καλό βράδυ, σε φιλώ

      Διαγραφή