Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

15 Σεπτεμβρίου 2018 ADAMO-ΛΕΚΚΑΣ στη ΗΡΩΔΕΙΟ !!!!



Υπέροχα νέα !!!!

Δύο λατρεμένοι μου καλλιτέχνες στις 15 Σεπτεμβρίου στο ΗΡΩΔΕΙΟ γιά καλό σκοπό !!!

ADAMO - ΛΕΚΚΑΣ
15 Σεπτεμβρίου
Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Περιγραφή Media Παραγωγή
INTERNATIONAL FOUNDATION FOR GREECE
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ADAMO
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ

Μια δυνατή μουσική σύμπραξη
Δύο μοναδικές φωνές με φόντο την Ακρόπολη
και με σκοπό την ανέγερση του νέου αρχαιολογικού μουσείου της Δήλου
Στην πιο μαγευτική συναυλία της χρονιάς

ΗΡΩΔΕΙΟ
Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Ο σούπερ σταρ των 100 εκκατομυρίων δίσκων και ο μοναδικός Έλληνας ερμηνευτής, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανέγερση του νέου μουσείου της Δήλου.
Η προπώληση ξεκίνησε !!!

Η «βελούδινη φωνή», ο «ερωτικότερος ερμηνευτής του κόσμου», ο πολυβραβευμένος δημιουργός, ο διάσημος τραγουδιστής των 100.000.000 δίσκων, ο μοναδικός Adamo έρχεται στην Αθήνα, να μας ταξιδέψει ονειρικά κάτω από το βράχο της Ακρόπολης.

Στην πρώτη του εμφάνιση στο Ηρώδειο, ο «μελωδός της αγάπης» μας υπόσχεται μια μαγική διαδρομή στον κόσμο των αισθήσεων, με όχημα το αξεπέραστο ηχόχρωμά του και εφόδια τις μουσικές αποσκευές του με όλες τις αξέχαστες μεγάλες επιτυχίες του.

Μαζί του, ένας μεγάλος Έλληνας ερμηνευτής, ο Βασίλης Λέκκας. Στην πιο μαγευτική νύχτα του καλοκαιριού, που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Από τη μία, ένας πολυβραβευμένος και διάσημος super star, συγγραφέας, ποιητής, συνθέτης μα πάνω από όλα μία από τις πιο ερωτικές φωνές στον κόσμο. Ένας λατρεμένος τραγουδιστής, που χάραξε ανεξίτηλα με το μαγευτικό του ήχο ολόκληρες γενιές, σε όλες τις χώρες, ερμηνεύοντας εκπληκτικά σε πολλές γλώσσες.

Από την άλλη, ένας από τους δικούς μας εθνικούς τραγουδιστές. Ο ιδανικός ερμηνευτής του Μάνου Χατζιδάκι, ο καλλιτέχνης που ταυτίστηκε με το πάθος στο ελληνικό τραγούδι, που με την θεατρική υπέροχη φωνή του- μια φωνή που ματώνει όταν αφηγείται- σημάδεψε με τη σειρά του τη σύγχρονη δημιουργία στην πατρίδα μας. Ίσως, ο κορυφαίος Έλληνας «λυρικός» τραγουδιστής.

Ποιο είναι το κοινό στοιχείο; Μα η τόσο προκλητική ταύτιση, η φανερή εκλεκτική συγγένεια ανάμεσα στις μεγάλες και αξέχαστες επιτυχίες τους, στο «Inch Allah», στο «Mon cinema (Je t’aime)», το «Tombe la neige» και το «La nuit» από τη μία και στην «Μπαλάντα των αισθήσεων», στο «Έλα σε μένα», στον «Κεμάλ» από την άλλη.

Μια ταύτιση στο ύφος της ερμηνείας τους, αλλά και στο προσωπικό τους ήθος που σημάδεψε τις επιλογές τους και όλη τη στάση και την καριέρα τους. Σε δυο παράλληλες πορείες που νομοτελειακά έπρεπε να συγκλίνουν και να συναντηθούν.

Σε μια μοναδική σκηνική συνύπαρξη κάτω από το βράχο της Ακρόπολης, σε μια συγκλονιστική συναυλία-σταθμό, στην πιο μαγευτική βραδιά του φετινού μας καλοκαιριού.

Κάτω από το φως του φεγγαριού, οι δύο κορυφαίοι ερμηνευτές υπόσχονται να μας ταξιδέψουν στο σύμπαν των αισθήσεων, να μας συνεπάρουν και να μας γοητεύσουν, να μας χαρίσουν μια πρωτόγνωρη βιωματική εμπειρία.


Υπηρετώντας ταυτόχρονα κι έναν ευγενικό σκοπό, αυτόν που ενώνει τον Adamo - Πρέσβη της Unicef και Επιτίμου Προέδρου του International Foundation for Greece και τον Βασίλη Λέκκα - Πρέσβη Καλής Θελήσεως του International Foundation for Greece, την υλοποίηση ανέγερσης του νέου αρχαιολογικού μουσείου της Δήλου μιας και τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στην ανέγερση του νέου αρχαιολογικού μουσείου της Δήλου. Σε έναν ιερό τόπο, απόλυτα ταυτισμένο με τις έννοιες «δημιουργία», «αισθητική», «πολιτισμός».






Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το International Foundation for Greece (IFG) - Aspasia Leventis (www.if-gr.org) ιδρύθηκε στο Λονδίνο με στόχο την προβολή του Ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό σε συνεργασία με διεθνείς προσωπικότητες των τεχνών και των επιστημών.

Salvatore Adamo

Το πάθος του για τη μουσική και η χαρακτηριστική βαθιά αισθαντική του φωνή έχουν κάνει τον Ανταμό έναν από τους πιο διάσημους ερμηνευτές στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Από το πρώτο του άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 1963 με τον τίτλο «Adamo 63/64» και το τραγούδι «Sans toi, ma mie» το οποίο του χάρισε διεθνή καταξίωση, έχει πουλήσει σε όλο τον πλανήτη πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα των δίσκων του.

Ο Ανταμό, ο οποίος θεωρείται επίσης και ως ο πλέον διάσημος Ιταλός μετανάστης στο Βέλγιο, μετακόμισε εκεί με τους γονείς του όταν ήταν τριών ετών.

Το γεγονός ότι ήταν ένας ιδιαίτερα λαμπρός μαθητής του έδωσε την ευκαιρία να γλυτώσει από τα ανθρακωρυχεία, τα οποία αποτελούσαν σχεδόν κοινή μοίρα για τους περισσότερους Ιταλούς μετανάστες και να επικεντρωθεί στις εγκύκλιες και τις μουσικές σπουδές του.

Οι πρώτες επιδράσεις του Ανταμό υπήρξαν η ποίηση του Βίκτωρος Ουγκώ και του Ζακ Πρεβέρ, η μουσική των Γάλλων τραγουδοποιών και η ιταλική καντσονέττα. Είχε αρχίσει να τραγουδά και να συνθέτει δικά του τραγούδια από νεαρή ηλικία. Πρωτοεμφανίσθηκε σε έναν διαγωνισμό του Radio Luxembourg, όπου συμμετείχε ως ερμηνευτής και συνθέτης του τραγουδιού «Si j'osais» κερδίζοντας στον τελικό, που έγινε στο Παρίσι το Φεβρουάριο του 1960.






Στα μέσα της δεκαετίας του ‘60 έφτασε στο καλλιτεχνικό του απόγειο καθώς τα τραγούδια του έγιναν διεθνείς επιτυχίες κατακτώντας την κορυφή των τσαρτς πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

Τραγούδησε και ηχογράφησε σε πολλές γλώσσες. Εκτός από το Βέλγιο και τη Γαλλία, σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία στην Ιταλία, στην Ολλανδία, στη Γερμανία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Τουρκία, αλλά και στην Ιαπωνία, όπου έχει περιοδεύσει επανειλημμένα. Περιοδείες έχει κάνει και στη Λατινική Αμερική, όπως και στη Μέση Ανατολή.

Στις δεκαετίες του ‘60 και του ‘70 δημιούργησε πολλά συναυλιακά άλμπουμ και πάμπολλες συνθέσεις.

Ο Ανταμό ανακηρύχθηκε επίτιμος πρέσβης της UNICEF πραγματοποιώντας πολλά ταξίδια ανά τον κόσμο σε περιοχές που βίωναν τη φρίκη του πολέμου.

Σαν αποτέλεσμα αυτής της εμπειρίας, το άλμπουμ Regards το οποίο το 1998 σηματοδότησε την επιστροφή του στο μουσικό προσκήνιο περιείχε έντονες κοινωνικοπολιτικές αναφορές απέναντι στο ρατσισμό και στον εμφύλιο που μαίνονταν τότε στη Γιουγκοσλαβία.

Η νοσταλγική αναζήτηση παλαιότερων ακουσμάτων από ένα συνεχώς διευρυνόμενο κοινό στο κατώφλι της νέας χιλιετίας, τον εκτόξευσε και πάλι στα ίδια υψηλά επίπεδα δημοφιλίας με εκείνα που είχε γνωρίσει στις αρχές της καριέρας του.

Το 2001 ο Βασιλιάς Αλβέρτος ο Β’ του Βελγίου τον έχρισε ιππότη για την προσφορά του στη μουσική βιομηχανία της χώρας.

Στα επόμενα χρόνια ο Ανταμό ηχογράφησε αρκετά άλμπουμ τα οποία σημείωσαν επιτυχία και το 2008 παρουσίασε το «Le Bal des Gens Bien» το οποίο περιέχει τις διαχρονικά μεγαλύτερές του επιτυχίες με τη συμμετοχή νέων ταλαντούχων ερμηνευτών.

Η πορεία του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη συνεχίζεται αδιάλειπτα μέχρι σήμερα. Το πιο πρόσφατο άλμπουμ του με τον τίτλο ‘Si vous saviez’ κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2018.





Βασίλης Λέκκας

Στις 2 Απριλίου του 1980 ο Βασίλης Λέκκας τραγουδάει υπό τη διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι, στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, σε απευθείας μετάδοση από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και το ταξίδι από νότα σε νότα αρχίζει...

Με αυτό το ταξίδι στη μουσική συνάντησε και συναντήθηκε με όλο τον κόσμο. Η ελληνική του μουσική δεν χρειάστηκε μετάφραση σε κανένα μέρος του πλανήτη. «...Ήσουν μια χώρα που την έκανα πατρίδα μου...» Τον Απόλλωνα και τον Διόνυσο μεταφέρει σε όλο τον κόσμο, με λυρικό και επαναστατικό τρόπο μέσα από την εκρηκτική του ερμηνεία.

«Νεότερο Ζορμπά» τον αποκάλεσε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Πάντα όρθιος με στόχο την μετάδοση για τον οικουμενικό ρόλο του λόγου και της ελληνικής μουσικής, όπως τον διδάχτηκε μέσα από τις κορυφαίες συνεργασίες του με συνθέτες και ποιητές που πλάθουν την νεότερη μυθολογία του τόπου μας.

Όλα αυτά καθορίζουν τις επιλογές του, και από πολύ νωρίς στο ξεκίνημα της πορείας του ο Βασίλης Λέκκας σηματοδοτεί με την παρουσία του ένα καλλιτεχνικό κάδρο άλλου ήθους και ύφους.






Γεννημένος στο Άνω Μητρούσι Σερρών στις 13 Οκτωβρίου του 1960, από την ηλικία των 13 ετών αρχίζει να ασχολείται με το τραγούδι. Στη Θεσσαλονίκη συνεργάζεται με το Γιώργο Ζαμπέτα ώσπου φεύγει για την Αθήνα το 1978 και ένα χρόνο αργότερα γίνεται η καθοριστική επαφή με το Μάνο Χατζιδάκι.

Για περίπου σαράντα χρόνια ταξιδεύει στον κόσμο με ένα ρεπερτόριο που συνδέθηκε άρρηκτα με το όνομα του και αναδεικνύει τη σχέση του με ένα μυημένο κοινό που το τροφοδοτεί με συγκλονιστικές ερμηνείες, βγαλμένες μέσα από την αναζήτησή του για την αποκάλυψη της αστείρευτης ελληνικής μουσικής, με απώτερο στόχο να τη μεταβιβάσει στις επόμενες γενεές.

Στη μεγάλη μουσική οικογένεια συμπράττει με τους Μάνο Χατζιδάκι, Νίκο Γκάτσο, Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλο, Γιάννη Σπάθα, Γιώργο Τρανταλίδη, Μιχάλη Γκανά, Λίνα Νικολακοπούλου, Ευγένιο Αρανίτση, Άρη Δαβαράκη, Μάνο Ελευθερίου, Ιάκωβο Καμπανέλλη, Μιχάλη Μπουρμπούλη, Χρήστο Νικολόπουλο, Μανώλη Ρασούλη, Γιάννη Σπυρόπουλο Μπαχ, Τάσο Σαμαρτζή, Μαρία Παπαδάκη, Γεράσιμο Νεόφυτο, Ζωή Παναγιωτοπούλου, Μανώλη Πρατικάκη, Ηλία Κατσούλη, Γιώργο Καζαντζή, Γιώργο Χρονά, Αντώνη Φωστιέρη, Βιτσέντζου Κορνάρου, Νίκου Ξυλούρη, Κώστα Καρυωτάκη, Τάκη Σινόπουλου, Νίκου Καββαδία, Γιώργου Σεφέρη, Νίκου Εγγονόπουλου, Γιάννη Ρίτσου, Οδυσσέα Ελύτη. Χαρακτηριστική είναι η ερμηνεία του σε έργα αρχαίων Ελλήνων ποιητών όπως: Σαπφώ, Ανακρέων, Κριτίας, Ίων ο Χίος, Αλκαίος, Πρατίνας.





Ο Βασίλης Λέκκας χαρακτηρίζεται για την θεατρική του παρουσία που τον τοποθετεί στην ευρύτερη έννοια του καλλιτέχνη, με μοναδικό ψυχικό και σωματικό αποτύπωμα. Οι εκπληκτικές φωνητικές του δυνατότητες, του επέτρεψαν μαζί με την γνώση του και την τεχνική του κατάρτιση, να διευρύνει τα ερμηνευτικά όρια και αυτό να το αποκαλύπτει τραγουδώντας χαρισματικά σε ένα ποικίλο μουσικό τοπίο, που περιλαμβάνει, το Ελληνικό σύγχρονο, λαϊκό, δημοτικό καθώς και το ρεμπέτικο τραγούδι. Η δισκογραφία του είναι ένα γεγονός που δημιουργήθηκε κάτω από το πρίσμα αναζητήσεων ποικίλων ήχων, ρυθμών και μουσικών ιδιωμάτων, με στόχο την ανάδειξη ενός βαθιά κοινωνικού τραγουδιού, με συνειδησιακή φόρτιση, ενώνοντας γενεές μέσα από την εκφορά του.

6 σχόλια:

  1. Άκρως ενδιαφέρουσα συνύπαρξη Κλαυδία μου.
    Δύο καλλιτέχνες σπουδαίοι με διαφορετικές αφετηρίες. Θα είναι ένα πολύ όμορφο εγχείρημα στο τι θα δώσει ακριβώς.
    Ευχαριστούμε για την άψογη παρουσίαση.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αγαπημένοι μου !!! Η λατρεία μου γιά τον ADAMO έχει ξεκινήσει από την εφηβεία και συνεχίζεται.....τον έχω δει σε όλες τις εμφανίσεις του στην Αθήνα, γνωρίζω όλα σχεδόν τα τραγούδια του, έχω διαβάσει τα ποιήματά του και γενικώς, είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης που χαίρομαι να ακολουθώ στην πολύχρονη πορεία του....Ο Λέκκας πάλι έχει κερδίσει τη συμπάθεια και τον θαυμασμό μου με τη φωνή, τις ποιοτικές επιλογές και τη σεμνή , αξιοπρεπή παρουσία του...

      Διαγραφή
  2. Ε ναι, είναι απ' τις πιο κορυφαίες συνεργασίες. Δεν το ήξερα, ευχαριστώ για την ενημέρωση, θα επιδιώξω να πάω το δίχως άλλο. Και οι δυο τους είναι αγαπημένοι καλλιτέχνες και αξιόλογοι άνθρωποι.
    Φιλιά πολλά Κλαυδία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξιόλογοι Ανθρωποι και ποιοτικοί, συνεπείς, αγαπημένοι καλλιτέχνες Μαρία μου, μιά συνεργασία απόλυτα ταιριαστή που θα ικανοποιήσει χωρίς αμφιβολία όσους παρευρεθούν στο Ηρώδειο στις 15/9....Σε φιλώ

      Διαγραφή
  3. Thanks for all your efforts that you have put in this, It's very interesting Blog...
    I believe there are many who feel the same satisfaction as I read this article!
    I hope you will continue to have such articles to share with everyone!
    หนังออนไลน์

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας ευχαριστώ για τις καλές και πολύ χρήσιμες πληροφορίες, είναι πολύ ενδιαφέρον, μου αρέσει όλα τα πράγματα που μοιράζεστε και βλέπουμε την όμορφη δημιουργία σας. Είναι υπέροχο και είναι υπέροχο.
    ผู้ชาย

    ΑπάντησηΔιαγραφή