Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Η έκπληξη της Μαργαρίτας !!!







Οι φίλες της Μαργαρίτας, θα μας διηγηθούνε μία αληθινή ιστορία, κι εγώ θα σας αποκαλύψω ότι η Μαργαρίτα της ιστορίας είναι ένα υπαρκτό πρόσωπο, πρόκειται για την αγαπημένη μου φίλη Μερκέττα που εκτιμώ απεριόριστα και είμαι ευγνώμων που με τιμά με τη φιλία της.



Η έκπληξη της Μαργαρίτας

΄Αφωνες οι στενές κι αγαπημένες φίλες της Μαργαρίτας, γεμάτες έκπληξη και συγκίνηση σταθήκαμε μπροστά στο υπέροχο δημιούργημά της που ήταν απλωμένο στο μεγάλο τραπέζι.
Ένα μεγάλο μακρόστενο κομμάτι μπέζ λινό με αζούρ γύρω-γύρω κεντημένο με όλων των ειδών τις βελονιές και με απλικαρισμένα τα διάφορα μοτίβα με λογιών λογιών μικρά κομμάτια υφάσματα από αυτά που της είχαμε φέρει τότε, στα γενέθλιά της, ζωντάνευε με μοναδικό τρόπο ένα φανταστικό τοπίο με γαλάζιο ουρανό, λευκά σύννεφα, λαμπερό ήλιο, πουλιά, καταπράσινους λόφους, έναν αγρό περιτριγυρισμένο με ξύλινο φράχτη, ένα γαιδουράκι, ένα σκιάχτρο, μια καταπράσινη βατομουριά γεμάτη βατόμουρα γαντζωμένη στον πέτρινο τοίχο ενός νερόμυλου, ένα ποταμάκι, παπάκια, αγριολούλουδα.
-«Σκέφτηκα ότι έχοντας κάτι δικό σας, θα σας έχω όλες κοντά μου κάθε στιγμή» είπε με αφοπλιστικό χαμόγελο.
Αισθανθήκαμε τόσο ωραία που την αγκαλιάσαμε και τη φιλήσαμε… ξεφωνίζοντας :
-«Μα είσαι απίστευτη! Πως το σκέφτηκες αυτό !!! Ξεπέρασες τον εαυτό σου μ΄ αυτή την υπέροχη ιδέα !!» 




Πριν ένα μήνα μαζί με τους λογαριασμούς και τα διαφημιστικά, έλαβα τη χειρόγραφη πρόσκληση της Μαργαρίτας :
«Αγαπημένη φιλενάδα, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου γίνομαι 60 ετών και θέλω να το γιορτάσω παρέα με τους ξεχωριστούς ανθρώπους της ζωής μου. Σε περιμένω στις 19.00 και σε παρακαλώ να μου φέρεις σαν δώρο, μόνο ένα μικρό κομμάτι ύφασμα από κάποιο παλιό αγαπημένο σου ρούχο»
Πάντα έκανε πρωτότυπα και ασυνήθιστα πράγματα η Μαργαρίτα κι η παρέα μας είχε πλούσια εμπειρία από τις ξεχωριστές γιορτές που οργάνωνε με χιούμορ. Μιά άλλη έμπνευσή της, προ ίντερνετ, ήταν η κυκλική αλυσίδα ενημέρωσης. Για να μη κρυοσταλιάζουμε στο ακουστικό του τηλεφώνου, επαναλαμβάνοντας, μας είχε προτείνει και καθιερώσαμε το εξής: όποια είχε μία πληροφορία, τηλεφωνούσε πάντα σε συγκεκριμένη φίλη και της έλεγε να μεταφέρει στην επόμενη της αλυσίδας το ενδιαφέρον θέμα και ποιά είχε κάνει την αρχή...
΄Ητανε η πρώτη που καθιέρωσε σύστημα ανακύκλωσης. Αρχή της είναι ότι δεν πρέπει να είμαστε σκληροί με τους ανθρώπους και να τους δίνουμε δεύτερη ευκαιρία. Επεκτεινόμενη η θεωρία της και στα πράγματα, σύντομα έγινε θεσμός, ομολογουμένως με μεγάλη επιτυχία. Έτσι μόλις κάποια τηλεφωνούσε «Την ερχόμενη Κυριακή στις 5.00 άδειασμα ντουλάπας» οι μυημένες φίλες αποκρυπτογραφούσαμε το ληφθέν μήνυμα κι ετοιμάζαμε η κάθε μία κάτι τι , γλυκό ή αλμυρό, πριν καταφθάσουμε για ν΄ αξιολογήσουμε τι έπρεπε να κρατήσει η φίλη και τι ήταν προς διάθεση. Ρούχα, παπούτσια, τσάντες, μαντήλια, ζώνες, ήταν αραδιασμένα σε κρεμάστρες, καρέκλες, καναπέδες, κρεβάτια. Με λίγα λόγια γινόταν ένα πανηγυράκι. Διαλέγαμε, δοκιμάζαμε, σχολιάζαμε και φεύγαμε με τα αποκτήματα δεύτερης ευκαιρίας, αφού προηγουμένως είχαμε τιμήσει τον πλούσιο ρεφενέ – μπουφέ!
Μ΄ευχαριστεί να θυμάμαι την ημέρα, των γενεθλίων της, που η παληοπαρέα μαζευτήκαμε στο φιλόξενο σπιτικό της Μαργαρίτας.
Η τούρτα ήτανε δική της υπερπαραγωγή. Έσβησε τα κεράκια που σχημάτιζαν τον αριθμό 60 κάτω από το άκουσμα του καθιερωμένου τραγουδιού με την υπόκρουση φυσαρμόνικας παρακαλώ! Ακολούθησαν οι ευχές, τα πειράγματα, τα τρανταχτά γέλια μας, που δε σταμάτησαν παρά τη στιγμή που έφερε ένα καλάθι και ρίξαμε μέσα το κομμάτι του υφάσματος που μας είχε ζητήσει.
Προς μεγάλη έκπληξη όλων, αρνήθηκε να μας δώσει περαιτέρω εξηγήσεις, αλλά μας υποσχέθηκε ότι σύντομα θα είχαμε αποκαλύψεις!
Μας ευχαρίστησε με βουρκωμένα μάτια για το δώρο μας, εισιτήριο για μία κρουαζιέρα στα Σκανδιναβικά φιόρδ που πάντα ονειρευόταν…και συγκινημένες, τσουγκρίσαμε όλες μαζί τα ποτήρια μας.
« Εις υγείαν!»
«Χρόνια καλά!»
«Πάντα με χαμόγελο και υπέροχες δημιουργικές ιδέες»!
Αγαπημένη Μαργαρίτα, να είσαι πάντα καλά !!!







* Οι κούκλες που πλαισιώνουνε το κείμενο είναι δικές μου δημιουργίες...


 

22 σχόλια:

  1. Καταπληκτικές!!!!!!
    Είσαι μαστόρισσα.......

    Καλημέρα Κλαυδία μου ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν νεοφώτιση στο είδος, έχω επιδείξει ζήλο και ενθουσιασμό....Καλημέρα Ελένη μου !!!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφη η παρέα σας. Να είστε όλες καλά.
    Θαυμάζω πάρα πολύ τις κούκλες σου, τα φορέματά τους είναι απίθανα!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ενδυματολογία αποδείχθηκε κρυφός μου πόθος και ήρθε η ώρα , να εκδηλωθεί......χαίρομαι που σου αρέσουνε Ελένη μου !!! Φιλιά

      Διαγραφή
  3. Υπεροχα η μια πιο όμορφη από την άλλη !!!
    Μπραβο Κλαυδια μου πολύ όμορφα δουλεια ...
    καλή συνεχεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, εγώ που σαν παιδί δεν αγαπούσα τις κούκλες.....τις αγάπησα τώρα στα γεράματα....κάλλιο αργά παρά ποτέ που λέει και η λαϊκή ρήση....

      Διαγραφή
  4. Εντυπωσιακές όλες οι κούκλες σου, μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ Pippi χαίρομαι που σου αρέσουνε, η αλήθεια είναι ότι τις φτιάχνω με πολύ κέφι και αγάπη !!!

      Διαγραφή
  5. καλώς σε βρήκα!
    υπέροχες οι κουκλίτσες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε καλωσορίζω στο σπιτικό μου LitsArt και σ΄ευχαριστώ γιά το σχόλιό σου, να είσαι καλά, καλό βράδι!!!





      LitsArt

      Διαγραφή
  6. Η μια καλύτερη από την άλλη Κλαύδια μου!!!!
    Έχεις γίνει εξπέρ!!!!!
    Όλο λέω θα αρχίσω κι όλο βγαίνουν άλλα!!!!!
    Μου άρεσε και η ιστορία της φίλης σου, περιμένω να δω τί θα σκαρ΄ώσει!!!!
    Να είστε όλες καλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Ρένα μου ήτανε να μη γίνει η αρχή...τώρα γλυκάθηκα και κόλλησα.....μόλις ολοκληρώσω μία, ανυπομονώ για την επόμενη και τις καμαρώνω όλες σαν και τι ...Πάντως έχω πολλά να μάθω ακόμη, αν δεις τα αδέξια ραψίματά μου, θα καταλάβεις....




      LitsArt

      Διαγραφή
  7. Το εργόχειρο της φίλης σου θα πρέπει να είναι πανέμορφο με όλα τα κεντήματα και τα απλικέ που περιγράφεις, Κλαυδία μου! Μακάρι να μας το έδειχνε κάποια στιγμή. Αλλά οι κούκλες σου είναι σκέτη απόλαυση να τις βλέπω κάθε φορά που μας τις παρουσιάζεις! Τί όμορφα φορέματα τους έχεις φτιάξει! Και τι ωραία έκφραση που έχουν τα προσωπάκια τους!!
    Καλή συνέχεια, φίλη μου και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα ενθουσιαστεί τόσο με την ιδέα της.....θα ήθελα να το κάνω κι εγώ.....το εργόχειρο είχα τη χαρά να το δώ αλλά δεν προνόησα να το φωτογραφίσω.... Οι κούκλες απελευθέρωσαν τη φαντασία μου και έφεραν στην επιφάνεια τον κρυφό μου καημό για την ενδυματολογία...Τα προσωπάκια με προβληματίσανε , δυό τελείες για μάτια και άλλη μία για στόμα....που εγώ μετέτρεψα σε μικρή καρδιά....όμως το ρουζ απογειώνει το σύνολο, όπως και τα μαλλιά....Καλό Σ/Κ Marie-Anne μου

      Διαγραφή
  8. Οι κουκλίτσες είναι πανέμορφες και πολύ κομψές. Τις λάτρεψα τις μελαχροινές!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα μελαχροινάκια έχουνε κάψει καρδιές....Καλό Σ/Κ σου εύχομαι Αλεξάνδρα...

      Διαγραφή
  9. Πολύ γλυκιά η ιστορία της Μαργαρίτας και το δώρο που της κάνατε! Να ζήσει και να είναι πάντα καλά!
    Όσο για τις κούκλες σου, τι κούκλες δηλαδή, αυτές είναι μικρά έργα τέχνης, τι να σου πω Κλαυδία μου; Μου κάνει τόση εντύπωση η σημασία που δίνεις στη λεπτομέρεια. Τόσο φινετσάτες, τόσο ζωντανές που λες και θα μιλήσουν.
    Χίλια μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου γνωρίζεις τα θρυλούμενα περί γεροντοέρωτος......αυτό έχω πάθει κι εγώ με τις κούκλες, ευτυχώς !!! Μου βγήκανε πολλά απωθημένα....σχετικά με τη ραπτική, την ενδυματολογία , το μακιγιάζ....όσο για την ιστορία της Μαργαρίτας , η μισή μόνο είναι αληθινή...το παιχνίδι των λέξεων βλέπεις....πάντως η φίλη με τις υπέροχες ιδέες και το δημιουργημά της από τα υφασματάκια, είναι τα μόνα αληθινά στην ιστορία μου...

      Διαγραφή
  10. Έχω ξετρελαθεί με την ιδέα της φίλης σου να ζητήσει κομμάτια ύφασμα και να τα φτιάξει όπως περιγράφεις. Προσπάθησε και να μας το δείξεις εάν είναι δυνατόν. Οι κούκλες σου δεν το συζητώ.... η μία καλύτερη απ την άλλη !!!!! Είναι φανταστικές και η ραπτική σου θα έλεγα αγγίζει την Haute couture !!!!! Δε θέλω γέλια..... κι εκείνοι κάπως έτσι ξεκίνησαν, άσε που εσύ δεν ήξερες, δεν ήξερες αλλά βλέπω τα καταφέρνεις θαυμάσια. Και ποτέ δεν είναι αργά να παρακολουθήσεις τίποτα σεμινάρια ενδυματολογίας μια και "τόχεις" ! Σκέψου το !!!! Σε φιλώ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράνια μου το έχω χιλιομετανιώσει που δεν το φωτογράφησα το πανώ της φίλης μου, όμως έχω αρχίσει να σκέπτομαι να το επαναλάβουμε κάποιες φίλες....θα το συζητήσουμε στη συνάντηση της Δευτέρας. Η δημιουργική ραπτική με έχει ενθουσιάσει και λυπάμαι που ασχολήθηκα τόσο αργά....για τα σεμινάρια ενδυματολογίας αρχίζω να το ψάχνω....Φιλιάαα

      Διαγραφή
  11. Yπέροχη ανάρτηση Κλαυδία μου, τόσο όμορφη ιστορία, ένα υπέροχο κομμάτι της ζωής σου και οι δημιουργίες σου, έργα τέχνης.
    Τα συγχαρητήριά μου !
    Καλό σου μήνα και καλές γιορτές σου ευχομαι !
    Τα φιλιά μου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πω..πω.. εχει περασει τοσος καιρός Κλαυδια μου και δεν έχω μπει εδώ .. και εχω χασει αναρτησεις οτι και να πεις εχεις δικιο αλλα αυτον τον καιρό όλο και δουλειες μας βγαινουν εσύ θα το ξερεις καλητερα απο όλους μας.
    Με συγκίνησε βαθύτατα η ιστορια της Μαργαρίτας φιλη μου συγνωμη που αργω να περασω... αλλα δεν σε ξεχνω.. θα τα πουμε καποια στιγμή ναι; φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή