Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Mε αγάπη, φως και ευλογίες την Κυριακή 25/1/2015 ψηφίζουμε......







Η Elizabeth Ann Morris είναι πνευματική δασκάλα, θεραπεύτρια και συγγραφέας πολλών βιβλίων. Κατάγεται και ζει στη Σκωτία και θα βρίσκεται στην Ελλάδα, από τις 31 Ιανουαρίου, για τη διεξαγωγή διαλέξεων και σεμιναρίων.

Εν όψει λοιπόν των εκλογών στην Ελλάδα, η Εναλλακτική Δράση ζήτησε να μάθει, ποια είναι η άποψή της για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας, ποια είναι κατά τη γνώμη της η σημασία των εκλογών, καθώς και ποια είναι η ιδανική στάση των ψηφοφόρων, όλων εμάς, που καλούμαστε να πάρουμε μια τόσο σοβαρή απόφαση για το μέλλον μας.

Σας παραθέτουμε την απάντησή της…

Ευλογείστε αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις


Αν ρωτήσετε τα μικρά παιδιά πώς θα ήθελαν να είναι ο κόσμος, συνήθως έχουν στο μυαλό τους μια όμορφη εικόνα για το πώς ο πλανήτης θα έπρεπε να λειτουργεί. Οι περισσότεροι από εμάς θέλουν να ζήσουν μέσα στην αγάπη, την ειρήνη, την αρμονία και την αφθονία. Δυστυχώς, καθώς μεγαλώνουμε πολλοί από εμάς σταματάμε να πιστεύουμε ότι αυτό είναι δυνατόν κι αρχίζουμε να βλέπουμε τη χώρα μας και τον κόσμο μέσα από τα μάτια του φόβου, του θυμού, του πόνου και του άγχους. Βλέπουμε μόνο τα αρνητικά κι επικεντρωνόμαστε εκεί.

Φυσικά, υπάρχει ένας θείος σκοπός στην ύπαρξή μας. Η ζωή δεν ξεκίνησε τυχαία. Η Γη είναι ένας πλανήτης μάθησης. Κανείς δεν γεννιέται για να αποτύχει. Όταν γεννιόμαστε, μας δίνεται μια καινούρια αρχή και μια ευκαιρία τόσο για να επιτύχουμε στην αποστολή της ψυχής μας όσο και για να δημιουργήσουμε έναν κόσμο γεμάτο ομόνοια και ενότητα.

Αυτό στο οποίο επικεντρωνόμαστε γίνεται η πραγματικότητά μας τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Η συμπεριφορά μας προσελκύει την ίδια συμπεριφορά από τους άλλους. Έτσι, οι σκέψεις και οι πράξεις μας γίνονται η συλλογική συνείδηση της κοινότητας και της χώρας μας. Αυτό σημαίνει ότι όλα όσα βλέπουμε στην πραγματικότητα είναι ο καθρέφτης των εσωτερικών αντιλήψεων και των προσδοκιών μας. Η αντανάκλαση του καθρέφτη είναι μια μεγάλη ευκαιρία να μάθουμε, να αναπτυχθούμε και να εξελιχτούμε. Μας πληροφορεί για το τι λειτουργεί καλά στην πραγματικότητά μας και για το τι πρέπει να αλλάξει.

Οι ηγέτες μας, οι πολιτικοί μας και οι φορείς λήψης αποφάσεων αποτελούν μια αντανάκλαση της συλλογικής μας σκέψης. Αν δεν μας αρέσει αυτό που βλέπουμε, πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη για την αλλαγή των δικών μας αντιλήψεων. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξετάσετε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα καθώς γίνονται οι προετοιμασίες για τις εκλογές που έρχονται.

• Μήπως οι άνθρωποι εστιάζονται σε όσα δεν πάνε καλά;
• Υπάρχουν κατηγορίες και κριτική διάθεση από τους άλλους;
  Υπάρχει φόβος και άγχος;

• Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης στους ηγέτες και τους ιθύνοντες;

Ή

• Υπάρχει ενθουσιασμός και επιθυμία να γίνουν σημαντικές αλλαγές;
• Υπάρχει κάποιο όραμα για το ποιές αλλαγές θέλετε για τη χώρα σας;
 Πιστεύετε ότι αυτές οι αλλαγές είναι εφικτές;

• Πιστεύετε ότι μπορείτε να κάνετε τη διαφορά;

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξετάσετε τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες ερωτήσεων. Φυσικά, οι κατηγορίες, η κριτική, ο φόβος, το άγχος και η έλλειψη εμπιστοσύνης δεν ευνοούν τις θετικές αλλαγές. Αντιθέτως, αυξάνουν την αρνητική ενέργεια και δημιουργούν έναν φαύλο κύκλο αδυναμίας και αβεβαιότητας για το μέλλον κι έτσι σταματάμε να πιστεύουμε στον εαυτό μας!

Η δεύτερη ομάδα ερωτήσεων περιέχει διαφορετικές δυνατότητες και ως εκ τούτου φέρνει πολύ διαφορετικά αποτελέσματα. Οι αλλαγές δημιουργούν ευκαιρίες. Οι ευκαιρίες, ωστόσο, έρχονται μόνο αν επικεντρωθούμε σε αυτό που θέλουμε να υλοποιήσουμε.

Ποιές είναι οι προσδοκίες σας για το τι πρέπει να συμβεί και για το ποιός θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τις αλλαγές; Μήπως επικεντρώνεστε στο τι πρέπει να κάνουν οι άλλοι κι όχι στο τι πρέπει να κάνετε εσείς; Η αλλαγή πρέπει να ξεκινήσει από εμάς, πρέπει να γίνουμε αυτό που θέλουμε να δημιουργήσουμε προκειμένου η συλλογική συνείδηση να αλλάξει με θετικό τρόπο.

Ένα σημείο εκκίνησης είναι να προσδιορίσετε ένα όραμα για τον εαυτό σας, τη χώρα σας και τον πλανήτη. Πώς θα θέλατε να είναι ο κόσμος; Τι κόσμο θέλετε να κληρονομήσουν τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας και οι μελλοντικές γενιές; Βεβαιωθείτε ότι το όραμά σας είναι θετικό και με δυνατότητες. Εκφράστε το με λέξεις οι οποίες διαθέτουν υψηλές δονήσεις, όπως αγάπη, ειρήνη, σοφία, χαρά, αρμονία, ενότητα, έμπνευση, ακεραιότητα, αλήθεια, τιμή, σεβασμός, καθαρότητα κ.λπ.

• Δημιουργήστε το όραμά σας

• Καταγράψτε το

• Διαβάστε το καθημερινά

• Πιστέψτε 100% ότι θα πραγματοποιηθεί

• Εμπιστευτείτε την ικανότητά σας να γίνετε εσείς ο ηγέτης και ένας καταλυτικός παράγοντας για τον ερχομό μιας νέας χρυσής εποχής στον κόσμο.

Μην περιμένετε από τους άλλους να κάνουν τις αλλαγές – αλλάξετε τον εαυτό σας και να έχετε υπόψη ότι καθώς γίνεστε οραματιστές. η ενέργειά σας θα βοηθήσει στην αλλαγή της συλλογικής συνείδησης με έναν πιο παραγωγικό τρόπο. Οι ηγέτες της χώρας αντανακλούν τις πεποιθήσεις αυτών που εκπροσωπούν. Αν δεν μας αρέσει αυτό που βλέπουμε, δεν μπορούμε να τους καταδικάσουμε. Πρέπει να τους ευχαριστήσουμε και να τους ευγνωμονούμε διότι μας δείχνουν τι πρέπει να αλλάξει. Είστε έτοιμοι να το κάνετε αυτό; Είστε διατεθειμένοι να διατηρήσετε το όραμα για μια θετική αλλαγή ανεξαρτήτως του τρόπου με τον οποίο οι άλλοι συμπεριφέρονται;

Δοκιμάστε να αναλάβετε μια ενδιαφέρουσα πρόκληση:


Αποφασίστε για τουλάχιστον 7 ημέρες να μην κρίνετε ή να επικρίνετε τις ενέργειες κανενός άλλου. Αντιθέτως, φροντίστε να κάνετε εποικοδομητική κριτική, δηλαδή τι ακριβώς σας δείχνουν γι’ αυτά που χρειάζεται να αλλάξουν μέσα σας. Ευχαριστείστε τους και νιώστε άνευ όρων αγάπη και αποδοχή. Έτσι, θα συμμετέχετε λιγότερο σε συνομιλίες αλλά θα γίνετε πιο προσεκτικοί με τον τρόπο που η κριτική και η αρνητική ενέργεια δημιουργεί άγχος, φόβο και θυμό.

Επίσης, αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξετάσετε τι είναι αυτό που αγαπάτε στην Ελλάδα, τους ανθρώπους της, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό της. Προτού πάρουμε σάρκα και οστά έχουμε επιλέξει τα πάντα: τα μαθήματα της ψυχής μας, τους γονείς μας, το όνομά μας, την ημερομηνία και την ώρα της γέννησής μας και τη χώρα που θα ζήσουμε, αφού αυτά δημιουργούν την τέλεια βάση για την πνευματική μας ανάπτυξη. Η δική μας μοναδική πραγματικότητα είναι πάντα τέλεια για εμάς δεδομένου ότι την βλέπουμε σαν καθρέφτη και προσαρμόζουμε αναλόγως τις πεποιθήσεις και τις συμπεριφορές μας. Σκεφτείτε τι λειτουργεί καλά στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, τι θετικά μπορείτε να δείτε γύρω σας. Αν δεν μπορείτε να δείτε ή να βρείτε κάτι μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια.

Αυτή τη στιγμή ο πλανήτης κινείται σε ένα επίπεδο υψηλότερης δόνησης ή συνείδησης – το οποίο συχνά αναφέρεται ως Καινούρια Χρυσή Εποχή – στην οποία θα ζούμε, θα αγαπάμε και θα βρισκόμαστε σε πλήρη αρμονία με τα πάντα ενώ η σοφία και η κατανόηση της τεχνολογίας, της ίασης, της επιστήμης κ.λπ. θα επεκτείνεται πολύ πέρα από τις τρέχουσες προσδοκίες μας. Υπήρξαν φορές που στη γη ήρθαν χρυσές εποχές και αυτή η συνείδηση παραμένει ακόμα βαθιά θαμμένη στο εσωτερικό πεδίο του πλανήτη και την κουβαλάμε μέσα στο DNA μας αφού έχει περάσει σε μας μέσω των προγόνων μας. Σκεφτείτε την απίστευτη κληρονομιά των αρχαίων Ελλήνων, τη σοφία των Θεών τους και την καταπληκτική αρχιτεκτονική των κτηρίων τους.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να προβληματιστείτε σχετικά με τις αξίες των αρχαίων προγόνων και σοφών και να ξέρετε ότι κρατάτε αυτές τις αξίες στην καρδιά και το μυαλό σας. Αξίες όπως η ακεραιότητα, η αλήθεια και η σοφία είναι απαραίτητες για να δημιουργηθεί ένα καινούριο θεμέλιο πάνω στο οποίο η Ελλάδα πρέπει και πρόκειται να ανθίσει. Ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των μεγάλων πλανητικών αλλαγών είναι μόνο και μόνο επειδή θα ανοίξει τον δρόμο για τη δημιουργία ενός καινούριου και υψηλότερου τρόπου ζωής όπως ακριβώς συνέβη και στην αρχαιότητα.

Όλα εκείνα που δεν βρίσκονται σε ευθυγράμμιση με αυτή τη σημαντική εξέλιξη πρέπει να γίνουν κατανοητά και αποδεκτά, να θεραπευτούν και να μεταμορφωθούν.

Παρακάτω σας προτείνω ένα πλαίσιο που μπορεί να σας φανεί χρήσιμο.


• Αποδεχτείτε οτιδήποτε έχει επιπτώσεις πάνω σας – τα συναισθήματά σας θα σας καθοδηγούν πάντοτε.

• Μην χαρακτηρίζετε τα όσα αντανακλά ο καθρέφτης ως καλά ή κακά, θετικά ή αρνητικά – θυμηθείτε ότι ο σκοπός του είναι να βοηθήσει την εξέλιξή σας και την πνευματική σας ανάπτυξη.

• Κοιτάξτε στο κέντρο της καρδιάς σας και δείτε την αντανάκλαση να περιβάλλεται από ένα καθαρό λευκό φως.

• Αν επιθυμείτε, μπορείτε να αναζητήσετε βοήθεια από τους οδηγούς σας και τους ανώτερους εαυτούς σας.

• Διερευνήστε προσεκτικά τον σκοπό της αντανάκλασης, δηλαδή ποιές αλλαγές χρειάζεται να κάνετε

• Να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας διότι οι απαντήσεις δεν θα έρθουν άμεσα. Να είστε όμως σίγουροι ότι θα βρείτε τη γνώση που χρειάζεστε.


• Να ευγνωμονείτε το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που σας έδωσαν την ευκαιρία να δείτε την αντανάκλαση του καθρέφτη.
• Να ξέρετε βαθιά μέσα στην καρδιά σας ότι όλα θα πάνε καλά.
• Προσαρμόστε τις πεποιθήσεις και τις σκέψεις σας έτσι ώστε να δημιουργήσετε μια καινούρια και δυναμική συμπεριφορά.

Όταν διατηρούμε ένα θετικό όραμα με ακλόνητη πίστη τότε δημιουργούμε ένα περιβάλλον έμπνευσης, ελπίδας κι εμπιστοσύνης το οποίο μεταδίδεται στους άλλους γύρω μας. Στη συνέχεια, η συλλογική συνείδηση γεμίζει με αγάπη και ειρήνη ενώ η αρμονία και η σύμπνοια εξαπλώνονται. Αυτός είναι ο δρόμος για να προχωρήσουμε μπροστά, ο τρόπος με τον οποίο οι μελλοντικές γενιές θα εξελίξουν τον πλανήτη.

Εσείς αποτελείτε τον καταλυτικό παράγοντα για την αλλαγή αυτή. Εσείς είστε οι ηγέτες που θα ανοίξετε τον δρόμο για άλλους ανθρώπους αλλά και για άλλες χώρες. Η Ελλάδα και οι άνθρωποί της είναι καταπληκτικοί. Θυμηθείτε ποιοί είστε και προχωρήστε μπροστά μέσα από τις προκλήσεις και με την ελπίδα στην καρδιά σας. Σηκωθείτε και ακολουθείστε την Καινούρια Χρυσή Εποχή. Το φως και η σοφία σας είναι απαραίτητα.

Υπάρχει ελπίδα, έμπνευση και θείος σκοπός

Στα πάντα

Υπάρχει ομορφιά, σοφία και κατανόηση Σε κάθε εμπειρία

Θα μάθετε μέσα από τις εμπειρίες σας

Να βλέπετε με τα μάτια της αγάπης και της σοφίας

Ότι είμαστε προορισμένοι για μεγαλεία

Θα μάθετε

Ότι η θεία ψυχή σας περιέχει την τελειότητα

Η φωνή σας είναι η αγάπη σε δράση

Και η μοναδική σας ύπαρξη Είναι ο Θεός σε δράση

Με αγάπη, φως και ευλογίες

Namaste

Elizabeth Ann
http://enallaktikidrasi.com/2015/01/i-ellada-vrisketai-stin-prwti-grammi-twn-planitikwn-allagwn/



18 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφη η ανάρτησή σου Κλαυδία μου!
    Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ελπίζω και προσπαθώ!
    Γιατί δεν βλέπω φως πουθενά με τον Έλληνα!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου άρεσε κι εμένα η μεταφυσική προσέγγιση, παρ όλο που είναι εντελώς θεωρητική....ας ελπίσουμε στη θεία φώτιση...!!!

      Διαγραφή
  2. Kαλημερα Κλαυδια μου!
    Πολυ καλη η αναρτηση! Μου αρεσε που ειδαμε με τα ματια των παιδιων τι ειναι αυτο που πραγματι επιθυμουμε!
    Να εισαι καλα και να εχεις μια ομορφη μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να δούμε όλοι καθαρά μέσα μας, αυτό που επιθυμούμε και να ενεργήσουμε ανάλογα, με περίσκεψη και πέρα από το ατομικό συμφέρον.....

      Διαγραφή
  3. Ομολογώ ότι είναι αρκετά θεωρητικό όλο αυτό -ως κείμενο το εξετάζω, όχι ως προσωπική άποψη- παρόλα αυτά πάντα υπάρχει κάτι χρήσιμο να πάρουμε, από την ανάγνωση του. Την καλημέρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πετράδι μου είναι εντελώς θεωρητικό, μα η μεταφυσική του προσέγγιση με άγγιξε και πολλά χρήσιμα έχουμε να πάρουμε, αλλά αυτό προυποθέτει πολλή δουλειά εσωτερική, καλλιέργεια πνεύματος και ψυχής και φυσικά ωριμότητα και βούληση να ξεπεράσουμε τις αδυναμίες μας και να λειτουργήσουμε για το κοινό συμφέρον .....είμαστε άραγε έτοιμοι;;;;

      Διαγραφή
  4. Μην περιμένετε από τους άλλους να κάνουν τις αλλαγές – αλλάξετε τον εαυτό σας !
    Το ίδιο υποστηρίζει ο Κρισναμούρτι (τον οποίο διάβαζα πρόσφατα) για την αλλαγή του κόσμου : όλα ξεκινούν από την εσωτερική μας αλλαγή. Μήπως για αυτό και είναι τόσο δύσκολο να αλλάξουν τα κακώς κείμενα για τα οποία διαρκώς γκρινιάζουμε;
    Εστιάζω στο θετικό λόγο και αποστρέφομαι εκείνον που προσπαθεί να με επηρεάσει μέσω του φόβου :)
    Σωστά κι άγια όσα αναφέρει ως βήματα η πνευματική δασκάλα, θεραπεύτρια και συγγραφέας αλλά έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι κανένας δεν εφαρμόζει τέτοια βήματα που θα επιφέρουν θετικές αλλαγές μόνο και μόνο γιατί το διάβασε κάπου.
    Οι μεγάλες αλλαγές υποστηρίζουν οι ψυχολόγοι έρχονται μόνο μέσα από την μεγάλη απελπισία!
    Διάβασα με ενδιαφέρον πάντως της θέσεις της ερευνήτριας!
    Τα φιλιά μου!

    ΥΓ: Μου άρεσε πολύ ο τίτλος σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου πιστεύω ότι βιώσαμε αρκετές δυσκολίες και πολλοί ίσως και τη μεγάλη απελπισία, οπότε είναι καλή στιγμή να αποφασίσουμε, είμαστε έτοιμοι να υπηρετήσουμε αξίες όπως η ακεραιότητα, η αλήθεια και η σοφία, που είναι απαραίτητες για να δημιουργηθεί ένα καινούριο θεμέλιο πάνω στο οποίο η Ελλάδα πρέπει και πρόκειται να ανθίσει.;;;;;Φιλιά

      Διαγραφή
  5. Eναλλακτική απόδραση μας χρειάζεται εμάς Κλαυδία μου.
    Τόσο φως που έχουμε (πιο πολύ καίγεσαι) και ζούμε αυτο-καταδικασμένοι στα σκοτάδια.
    Ωραίες σκέψεις, πολύ φιλοσοφημένες για έναν μέσο ψηφοφόρο, αλλά αποτελούν ένα χρήσιμο εγχειρίδιο ζωής.
    Φιλιά πολλά και καλή μας φώτιση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανελλάκι μου μαθαίνουμε μέσω των εμπειριών, αναρωτιέμαι αν οι εμπειρίες των τελευταίων ετών, έχουνε μάθει κάτι στο μέσο ψηφοφόρο....Θα με εκπλήξει ευχάριστα η φωτισμένη επιλογή, κάνω συνεχώς θετικές σκέψεις γιατί δεν αντέχω την ιδέα ότι θα αυτοκαταδικατούμε και πάλι στο σκοτάδι......Σε φιλώ

      Διαγραφή
  6. Σχολιάζω κατ'εξαίρεση εδώ διότι αυτό που περιγράφει το έχω βιώσει. Χωρίς να θέλω να το παίξω σπουδαίος ή κάτι τέτοιο. Μου έχει συμβεί με μερικούς ανθρώπους, σα να αλλάζει στην αύρα κάτι και αυτό να χτυπάει κυρίως εκεί γύρω στην καρδιά μου. Θα περιγράψω την περίπτωση που το ένιωσα πιο έντονα, που ήταν σαν τσαφ, σχεδόν είδα τη λάμψη που περιγράφει. Κάποια στιγμή στο γυμναστήριο που πηγαίνω άλλαξε διεύθυνση. Στους δύο νέους ιδιοκτήτες αυτή η κοπέλα που σημειωτέον ήταν και το πρώτο άτομο από τους νέους που συνάντησα. Η συμπεριφορά της μου μετέδιδε συνεχώς νευρικότητα και κάτι σαν αρνητική αύρα. Πήγαινε γύρω γύρω νευρικά στο γυμναστήριο, ερχόταν ξαφνικά και μου μιλούσε με τρόπο σα να με τίναζε ρεύμα παρά το ότι δεν έλεγε κάτι κακό. Κάποια στιγμή έπρεπε να ανανεώσω τη συνδρομή μου. Είδα ότι ένα άλλο γυμναστήριο πιο κοντά μου είχε καλύτερες τιμές και δεν μπορούσα να μην της το πω. Μου έκανε μία κάπως καλύτερη προσφορά σε δύο δόσεις. Όταν ήρθε η ώρα της δεύτερης δόσης έβγαλα να της δώσω τα υπόλοιπα με βάση την προσφορά που μου είχε κάνει. Αυτή άρχισε να μου λέει τις κανονικές τιμές. Αρχικά πήγα να αντιδράσω όπως οι περισσότεροι σε τέτοια περίπτωση, την άτιμη αθετεί τη συμφωνία μας για να μου πάρει παραπάνω λεφτά και προσπαθούσα με τρόπο να της θυμίσω τη συμφωνία. Αυτή το βιολί της, εγώ ήμουν έτοιμος να φύγω νευριασμένος, ενώ μίλαγε όμως άρχισα να νιώθω όλο και πιο έντονα αυτό το συναίσθημα και να γυρνάει όλη η κατάσταση στο μυαλό μου. Δεν είναι απλά μία απατεώνας, αυτή τριγυρίζει νευρική και τα κάνει σχεδόν όλα, ο συνιδιοκτήτης σχεδόν συνέχεια κουβεντιάζει χαλαρά. Μήπως ήταν απλά ένα άσχημο ξέσπασμα όλο αυτό; Και ξαφνικά ένιωσα συμπόνια. Έβγαλα τα 50 ευρώ περίπου που ήταν η διαφορά, τα ακούμπησα στο γραφείο και πήγα να κάνω γυμναστική. Εκεί πάνω έγινε το τσαφ το σχεδόν σα λάμψη, σα να άλλαξε κάτι στα ενεργειακά πεδία εκείνη τη στιγμή. Μετά ερχόταν και μου μίλαγε σα να με ευχαριστούσε. Από την επόμενη φορά που πήγα είδα αλλαγές στη συμπεριφορά της. Ξέρω, κάποιοι θα πουν ότι όλα αυτά είναι το παραλήρημα ενός χαζού που μία έξυπνη του έφαγε 50 ευρώ. Μα τη βλέπω πλέον τελείως διαφορετική τη συμπεριφορά της, συνεχίζει να κάνει πολλά στο γυμναστήριο, η νευρικότητα αυτή σταδιακά από τότε έπαψε όμως, μέχρι που πρόσφατα με ρώτησε για να έρθει να κάτσει δίπλα μου, αυτή που κάποτε ερχόταν ξαφνικά και με τίναζε. Είναι μία ηθική ανταμοιβή η αλλαγή αυτή. Μα και εγώ έμαθα από αυτό ότι χρειάζεται προσοχή στο ποιον καταδικάζεις ως απατεώνα. Ξέρω μέσα στην καρδιά μου ότι κάτι άλλαξε και επίσης ξέρω ότι τώρα που πλησιάζει η νέα ανανέωση της συνδρομής κάτι θα συμβεί, δε θα μείνει έτσι το πράγμα. Να επισημάνω ότι πέρα από μία συμπάθεια δεν υπήρξε κάτι ερωτικό με αυτή την κοπέλα και ότι όπως είπα δεν τα γράφω αυτά για να το παίξω σπουδαίος, με κατέπληξε όμως που η γυναίκα αυτή περιγράφει στα λόγια της αυτό που βίωσα και το μοιράστηκα ως εμπειρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο το χάρηκα πολύ το σχόλιό σου και την βιωματική εξιστόρηση της εμπειρίας σου.....σου δόθηκε η ευκαιρία να συνειδητοποιήσεις ξεκάθαρα ότι η συμπεριφορά μας προσελκύει την ίδια συμπεριφορά από τους άλλους. Έτσι, οι σκέψεις και οι πράξεις μας γίνονται η συλλογική συνείδηση της κοινότητας και της χώρας μας. Μακάρι όλοι να έχουμε τη βούληση να συνειδητοποιήσουμε ότι εμείς πρέπει να αλλάξουμε τον εαυτό μας, να γίνουμε οραματιστές ώστε η ενέργειά μας να βοηθήσει στην αλλαγή της συλλογικής συνείδησης με έναν πιο παραγωγικό τρόπο.....Κρίνοντας, κατακρίνοντας και περιμένοντας τα πάντα από τους άλλους, εγκλωβιζόμαστε σε έναν φαύλο κύκλο που μας κρατάει δέσμιους, όμως εξελίσσοντας τον εαυτό μας και διατηρώντας ένα θετικό όραμα με ακλόνητη πίστη, τότε δημιουργούμε ένα περιβάλλον έμπνευσης, ελπίδας κι εμπιστοσύνης το οποίο μεταδίδεται στους άλλους γύρω μας...... Καλή σου μέρα !!!

      Διαγραφή
  7. Κλαυδία μου η αρνητική σκεψη γεννα αρνητικα συναισθήματα και οντως ειναι ενας φαυλος κυκλος.. αν δεν γυρίσουμε σελιδα στην μιζέρια και στην γκρίνια ....αν ομως έχουμε για τα πραγματα μια θετική σκέψη.. τότε βλέπουμε την ζωή αλλιως εστω και με τις δυσκολιες της...Ας κοιταξουμε πρωτα μέσα μας καλα και ωραία τα λεει ....αν δεν αλλάξουμε εμεις ο καθενας μας χωριστα μην περιμενεις να αλλάξουν τα πραγματα... σε θεωριτικό επιπεδο μια χαρα ειναι στην πραξη όμως........ας βαλει ο ΘΕΌς το χέρι του....... φιλακιααααα να ξημερωσει μια ομορφη μερα αυριο.. Κλαυδία μου..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΄Ετσι ακριβώς είναι Ρούλα μου, εμείς πρώτα πρέπει να αλλάξουμε.....τις νοοτροπίες μας, τις συνήθειές μας, τα κακώς εννοούμενα πιστεύω μας, αν όλοι μας βελτιώσουμε τον εαυτό μας, ο κόσμος όλος αυτομάτως θα γίνει καλύτερος......ας μας φωτίσει ο Θεός να έχουμε θετική σκέψη, όραμα, ελπίδα, νοιάξιμο για το συνάνθρωπο και σίγουρα θα ξημερώσουνε καλλίτερες ημέρες για όλους μας !!!Αμήν !!!

      Διαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέρουσα θα έλεγα.....τελικά η αυτογνωσία και η βελτίωση του εαυτού είναι το παν...!!! Φιλιά

      Διαγραφή
  9. Αχ αυτός ο φόβος! Τελικά η Κυριακή πήγε καλά αλλά ο αγώνας συνεχίζεται!
    Πολύ χρήσιμο το κείμενο σου Κλαυδία μου, κάπου χάθηκα στην πορεία αλλά μου έμεινα κάποια πραγματάκια.
    Σε φιλώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας δώσουμε χρόνο και ας μη χάσουμε την πίστη μας στο όνειρο... Μακάρι να μην διαψευστού νε οι ελπίδες μας....Φιλιά

      Διαγραφή